Páteční napětí s dobrými thrillery

moon
Říkáte si, že napětí máte dost za celý týden v práci, a proč si ještě drásat nervy o nadcházejícím víkendu? Knižní thrillery však přináší jiný druh napětí, při kterém příjemně mrazí v zádech a nutí vás pokračovat ve čtení dál a dál.

Příběh lidské tragédie, která však neskončí jen havárií letadla, ale táhne se dál dlouhé roky, přináší ve své knize Vážka Michel Bussi. Začtěte se do dramatu jednoho malého dítěte, dvou rodin a záhady při pádu letadla.

Když se ve Francii těsně před Vánoci zřítí letadlo letící z Istanbulu, vypadá to, že všichni zahynuli. Pak ale záchranáři najdou poblíž letadla živé miminko. Jenže na palubě letadla byly dvě děti v tomto věku. A protože se tak stalo v době, kdy testy DNA jsou ještě věcí neznámou, stojí policie před těžkým rozhodnutím: je miminko Lyse-Rose z bohaté a vlivné rodiny Carvilleových, nebo Emily z obyčejné rodiny Vitralových? Nakonec je dítě prohlášeno za Emily. Carvilleovi se s tím ale nechtějí smířit a najmou si soukromého detektiva, který má dokázat, že dítě patří jim. Osmnáct lét pátrá bývalý policista ve Francii i v Turecku, ale marně. Rozhodující důkaz se mu najít nepodaří. Když už chce se vším skončit, padne jeho zrak na staré noviny, kde se o případu psalo. Vše se mu náhle spojí a on pochopí, jak to bylo. Byla nalezeným dítětem Lyse-Rose, Emily, anebo bylo všechno úplně jinak a někdo celou tu dobu se všemi postavami dramatu obratně manipuloval?

Vážka

Autor: Michel Bussi
Přeložila: Miluše Krejčová

Počet stran: 424
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-267-0511-6
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Vážka vydalo nakladatelství Motto.

Nahlédnětě do knihy prostřednictvím ukázky.

————————————————

Steinar Bragi navazuje svým dílem Planina na řadu skvělých detektivních příběhů z per skandinávských autorů. Islanská krajina je sama o sobě pustá a nehostinná, natož když opustíte hlavní město a ztroskotáte v pustině, kde není nic než starý dům s podivnými obyvateli.

Dva mladé páry z Reykjavíku se vypraví na cestu přes nehostinné planiny středního Islandu. Na písčitých pláních severně od ledovce Vatnajökull sjedou v mlze z cesty a narazí do domu v pustině, jakési pevnosti bez sebemenšího spojení s okolním světem, kterou obývá podivná stařena a její manžel a kde se na večer vždy pečlivě zamyká. Během nedobrovolného pobytu v domě se jim jejich minulost ukáže v novém světle a je čím dál méně zřejmé, kde mají hledat nepřítele.

V knize se jedinečně prolínají prvky psychologického thrilleru s islandskou lidovou kulturu a jízlivým komentářem současných společenských změn, které na Islandu nastaly v důsledku finanční krize v roce 2008. Tento mnohovrstevnatý, sugestivní a výborně napsaný příběh patří k nejsofistikovanějším knihám současné severské literatury.

Planina

Autor: Steinar Bragi
Přeložila: Lucie Korecká

Počet stran: 267
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7473-399-4
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Planina vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Podívejte se na Island díky ukázce.

————————————————

Kultovní dvojice Lisbeth a Mikael se dočkala i po smrti svého otce Stiega Larssona pokračování svého příběhu, kterého se ujal David Lagercrantz v románu Dívka v pavoučí síti. O tom, že se jedná o zdařilý počin, svědčí opakované vydání knihy.

Časopis Milénium má nové majitele a proslýchá se, že Mikael Blomkvist je vyhořelý a uvažuje o změně zaměstnání.
Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu sdělí, že pro něj má důležité informace a že se setkal s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná.
Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebují. Ovšem Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.

Dívka v pavoučí síti

Autor: David Lagercrantz
Přeložila: Azita Haidarová

Počet stran: 477
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-583-3
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Dívka v pavoučí síti vydalo nakladatelství Host.

Nahlédněte do posledního dílu Milénia.

Podívejte se na reportáž z autorovy návštěvy Prahy.

Co už bylo o knize napsáno?

Co o knize říká recenze?

————————————————

Do oblíbeného žánru špionážní román se ve své knize Cizí země pustil Charles Cumming. Jak spolu souvisí vražda v Egypě, únos a vražda ve Francii a fungování britské MI6? Toto všechno odhaluje tajný agent propuštěný z aktivní služby.

Postarší pár, který tráví vysněnou dovolenou v Egyptě, je brutálně zavražděn. Několik dní poté je přímo na ulici v Paříži unesen mladý francouzský účetní. A když na jihu Francie beze stopy zmizí Amelia Leveneová, která se má za šest týdnů stát první šéfkou MI6 v historii, je jasné, že britská tajná služba má vážný problém. V zoufalé situaci, již je třeba vyřešit předtím, než se o ní dozví média, se vedení služby obrátí na jednoho ze svých bývalých členů – zkompromitovaného důstojníka MI6 Thomase Kella. Pro agenta Kella, kterého tajná služba propustila jen několik měsíců předtím, je to poslední šance, jak se očistit, a zadání je jednoduché: stačí, když najde Amelii Levenovou, rychle, v tichosti, za jakoukoli cenu. Stopy vedou do Francie a poté do Tuniska, kde Kell odhaluje šokující tajemství a spiknutí, jež může mít nedozírné následky pro Británii i její spojence.
Špionážní thriller Charlese Cumminga je z těch knih, které se čtou jedním dechem. Po krátké expozici se spouští sprint dramatických událostí, v nichž není nouze o pátrání po zmizelých, rozkrývání záhad, záměny osob a nelítostné hry zpravodajských služeb. Napínavý příběh je plný překvapivých zvratů, postupně přicházíme na kloub tajemstvím, jejichž kontury se začnou vynořovat v souvislosti s dramatickými událostmi na začátku. Kniha je prvním svazkem dvojice špionážních thrillerů, propojených hlavními postavami a hybateli děje – šéfkou tajné služby Amelií a propuštěným agentem Tomem Kellem. Druhý díl minisérie se připravuje k vydání pod názvem Studenější válka.

Cizí země

Autor: Charles Cumming
Přeložil: Pavel Kolmačka

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-613-0
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Cizí země vydalo nakladatelství Vyšehrad.

————————————————

Oblíbená postava komisaře Wallandera řeší už osmý případ, který autor Hennig Mankell pojmenoval Firewall. Tentokrát se budeme pohybovat v kyberprostoru, a protože jeho zákoutí komisař vůbec nezná, bude nucený přizvat další pomoc.

Kurt Wallander v boji proti těm, kdo využili zranitelnosti moderního digitalizovaného světa. Muž se zastaví u bankomatu, aby si vybral peníze, a nepochopitelně se zhroutí mrtvý k zemi. Vypadá to jako nešťastná náhoda. V téže době napadnou dvě dospívající dívky taxikáře tak brutálně, že záhy v nemocnici zemře. To už není náhoda, nýbrž jasná vražda. Místní policii, která dívky okamžitě zadrží, šokuje jejich lhostejnost a necitelnost. Krátce poté postihne kraj Skane rozsáhlý výpadek proudu. Když však do trafostanice u Ystadu dorazí technik energetické společnosti, čeká na něj děsivé překvapení.

Komisař Kurt Wallander je přesvědčený, že všechny tyto události spolu nějak souvisejí. Jenže stopy vedou k jistému počítači a komisař není zrovna fanouškem moderní techniky. Musí se spolehnout na jiné, což se mu vůbec nezamlouvá. Wallander ví, že čas nemilosrdně ubíhá. Případ nabírá katastrofických rozměrů, pachatel se ukrývá v anonymitě kyberprostoru a před policií je neustále o krok napřed…

Firewall

Autor: Henning Mankell
Přeložila: Helena Stiessová

Počet stran: 543
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-560-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Firewall vydalo nakladatelství Host.

Nahlédněte do vyšetřování vraždy.

Podívejte se, co už bylo o knize napsáno.

————————————————

Příběh dívky z okraje společnosti, která ač podezřelá z těžkého zločinu, může objasnit tři roky starou vraždu dcery policisty, přináší Stephen Williams ve své krimi Dívka, která si říkala Tuesday.

Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztratit.

Když se objeví spojení mezi Tuesday a brutálními útoky na členy londýnského gangu, přistane případ na stole detektiva Losse: vyhořelého policajta, kterého pronásleduje stín nikdy nevyřešené vraždy jeho dcery.

Před třemi lety mu zemřela v náručí. Přišel pozdě a nikdy si to nepřestal vyčítat. Co je to za policajta, když neumí najít ani vraha vlastní dcery? Teď ale Loss poprvé znovu cítí naději: možná je právě případ Tuesday klíčem ke zjištění, proč musela jeho dcera zemřít.

Dívka, která si říkala Tuesday

Autor: Stephen Williams
Přeložil: Michael Havlen

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7498-122-7
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Dívka, která si říkala Tuesday vydalo nakladatelství Domino.

Navštivte podzemí Londýna prostřednictvím ukázky.

Přečtěte si ukázku, kterou jsme pro vás vybrali my.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy i řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVážka

Bussi, Michel

Motto, 2016

zobrazit info o knizePlanina

Bragi, Steinar

Kniha Zlín, 2016

zobrazit info o knizeDívka v pavoučí síti

Lagercrantz, David

Host, 2016

zobrazit info o knizeCizí země
Kdo stojí za zmizením šéfky britské MI6?

Cumming, Charles

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeFirewall
Případy komisaře Wallandera 8

Mankell, Henning

Host, 2016

zobrazit info o knizeDívka, která si říkala Tuesday

Williams, Stephen

Domino, 2016

Napsat komentář