Ukázka z knihy Co říkají hvězdy ženám

Co_rikaji_hvezdy_zenam
Znamení zvěrokruhu patří mezi jedny z nejstarších ukazatelů lidských povah. V knize Co říkají hvězdy ženám naleznete nejen jejich charakteristiku, ale i mnoho dalších informací. Přinášíme vám menší ukázku.

Knihu Co říkají hvězdy ženám, kterou napsal Antonín Hrbek, vydalo nakladatelství Alferia.

 

Vodnář (cca 19. 1. až 21. 2.)

Zima se ještě tvrdošíjně brání opustit bojiště, ale již lze pozorovat její první slabá místa. Během proměnlivého počasí se objevují teplejší sluneční dny, ale ještě i sněhové bouře a extrémní mrazy. Příroda, která přežila, čeká na vhodný okamžik, aby zase vyrazila do boje o životní prostor. Panuje atmosféra před výpadem – očekávání, netrpělivost, napětí. Každý se bojí propást možnost být první, ale současně ví, že když předčasně zvedne hlavu a odváží se opustit spásnou jistotu, bývá často krutě potrestán mrazivým vzduchem a ledem. Ale ten, kdo to vydrží, je jistým vítězem s bohatou výhrou.

Co_rikaji_hvezdy_zenam_ukazkovy_obrazek_1Znamení Vodnáře reprezentuje mužský pevný vzdušný intelektuální princip, ale plný rozporů. Je zaměřeno na rozlet za každou cenu a to i za cenu nejvyšší. Jeho neklid, netrpělivost a přehnaná sebedůvěra se nepříznivě promítají do všech souvislostí. Lze je připodobnit k závodnímu motocyklu stojícímu na startu před terénním závodem. Jeho symbolem jsou vlny rozbouřené větrem, které mohou každou chvíli zamrznout.

 

Ryby (cca 18. 2. až 22. 3.) 

Den se dlouží a prvním průkopníkům jara se již podařilo prosadit. Sníh se mění v proudící potůčky, které zavlažují vše, co bylo počato, ale hrozí i záplavami. Ty však nemusí jen škodit, mohou dát impulz i novému životu. Je nejvyšší čas zaujmout svou životní pozici na Slunci, protože podzimní zásoby jsou již skoro vyčerpány. Na polích se objevuje první zeleň vydělující rostliny z mateřské země, na stromech začínají postupně pukat pupeny. A pod hřejícím slunkem každý den sílí. Elementární životní síla se propojuje s vyšší ideou růstu. Je to sice období radosti z přežití, ale i vzpomenutí toho, co zaniklo.

Co_rikaji_hvezdy_zenam_ukazkovy_obrazek_2Znamení samozřejmě reprezentuje ženský proměnlivý vodní emociální princip plný odevzdání, ale připravený překonávat materiální zábrany. I když je zdánlivě klidné, podvědomě touží po pohybu, a to někdy i ve dravých vodách. Je současně koncem i začátkem. Lze je připomenout k veteránu, který úspěšně sloužil a je rád, že může opět nablýskaný vyjet. Jeho symbolem jsou dvě spojené ryby, z nichž jedna se snaží plavat proti proudu a druhá po proudu.

————————————–

Více se o knize Co říkají hvězdy ženám dozvíte v našem článku!


logo_alferiaNakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Alferia. Značka Alferia přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie anebo dokonce takovým způsobem žijí. Poznejte díky nakladatelství Alferia knihy, které vám pomohou změnit váš život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo říkají hvězdy ženám
Váš každodenní průvodce

Hrbek, Antonín

Grada, 2016

Napsat komentář