Nenechte si ujít v týdnu od 25. dubna do 1. května 2016

192_big
V našem přehledu aktuálních pozvánek na literární akce zavítáme do všech koutů republiky a náš výběr osloví všechny generace.

V úterý 26. dubna od 16.00 můžete navštívit v Domě knihy Knihcentrum v Ostravě besedu s Milenou Mikulkovou k její nové knize Hlavu vzhůru, rodiče! Jak napovídá podtitul knihy Na výchovu selským rozumem, dozvíte se, jak vychovat dítě, předat mu to nejlepší a zároveň se z toho nezbláznit. Autorka působí zároveň jako sociální pedagožka.

Ve středu 27. dubna od 17.00 hostí Palác knih Luxor v Praze slovenského autora Jozefa Kariku, který zde bude uvádět na český trh a následně podepisovat svoji novou knihu Černá hra. Jedná se o drsný thriller z podsvětí devadesátých let. Jozef Karika je autorem úspěšných knih Ve stínu mafie, Magie peněz nebo Brány Meonu.

Ve středu 27. dubna v netradičním čase od 18.18 můžete zavítat také do jedné z poboček (Lidická) knihovny v Karlových Varech na netradiční veřejné čtení, které se koná víceméně pravidelně pod názvem A jinak Vám nic nechybí? Tentokrát bude koncipováno jako pocta nejznámějšímu dramatikovi, Williamu Shakespearovi a předčítat se bude z díla „Monteci a Kapuleti“.

V pátek 29. dubna od 16.00 bude v Ostravě v Domě knihy Knicentrum prezentovat veřejnosti svoji novou knihu Pavilon na Zlatém návrší populární psychiatr Jan Cimický. O čem jiném by mohla jeho kniha pojednávat než o životě v psychiatrické léčebně. Knihu budou křtít hned tři kmotři: herec, lékař a krajský ředitel policie. Této knize předcházela řada dalších, například Sám proti stresu, Ve stínu draka, …

Pátek 29. dubna přináší i literární akci pro děti a to tentokrát v pobočkách (Starý Bohumín, Skřečoň) knihovny Bohumín. Od 13.00 mohou děti přijít do knihovny a zúčastnit se Čajového dýchánku, během kterého se předčítá z nejoblíbenějších dětských knih a popíjí něco dobrého z hrnečku. Protože se jedná o akci určenou dětem, v nabídce je pouze čaj a horká čokoláda.

Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář