Vyhrajte první dva díly románového sci-fi ságy

Mycelium-perex
Přestože se děj odehrává ve vzdálené budoucnosti, najdete v něm i mnohá aktuální témata, jako je třeba střetávání odlišných kultur. Hlavní hrdina Lucas Hildebrandt jako jeden z mála v něm postřehne nebezpečí, ale dokáže zabránit tragédii včas?

Mycelium I: Jantarové oči

Lucas Hildebrandt (Jaroslav Plesl) poznal rigidní a fanaticky nábožné Össeany až nepříjemně zblízka; jeho otec byl největší pozemský odborník na jejich kulturu a rozhodl se své vědomosti synovi předat, ať už o to Lucas stál, nebo ne – což jejich vzájemným vztahům příliš neprospělo. Kdo by se ale o desetiletí později trápil traumaty z dětství, když mu právě diagnostikovali smrtelnou a neléčitelnou chorobu? S tím Lucasovi nepomůže ani jeho sarkastický pohled na život, a tak se raději noří do práce. Zdá se totiž, že existuje alternativa ke zvláštním schopnostem Össeanů, na jejichž mimozemské technologii je lidstvo závislé. Rovnováhu sil by mohla navždy změnit spolupráce s tajemným Aš~šádem z Fomalhiwy, cizincem obdařeným psychotronickým nadáním, jehož chce Lucas za každou cenu dostat na Zemi. Mezitím se o něj strachuje dávná kamarádka Pinkertýna (Klára Issová), která ho od puberty platonicky miluje, a tajně na něj dohlíží též össenská gleewarinská bojovnice Kamëlëmöernü (Jana Stryková), jíž v minulosti pořádně zkomplikoval život.

Autorka: Vilma Kadlečková

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Účinkující: Jaroslav Plesl, Klára Issová, Jana Stryková, Kristýna Frejová, Jan Vlasák, Dana Novák Pešková, Valérie Zawadská, Jan Meduna
Délka: 12 hodin 54 minut
Vydáno: 9/2014

Přečtěte si více o audioknize Mycelium I: Jantarové oči, ze které si můžete také poslechnout krátkou ukázku.

 

Mycelium II: Led pod kůží

Tak dlouho Lodě čekaly – a konečně ho našly. Jejich sdílené vědomí se obrací ke Studni planetárního ticha, kde je Aš~šád z Fomalhiwy i Lucas Hildebrandt, a vybírají si svou oběť. Össeanka Kamëlë cítí Jejich záměr a zoufale se snaží odvrátit neodvratné; ale všechny okolnosti jsou proti ní. Ve chvíli, kdy uvnitř össenské Církve naplno propukají mocenské boje, se ocitá v sítích cizích plánů. Dělá, co může, aby se vyhnula církevnímu Vykonavateli, záměrům velekněží i vlastní minulosti. Od Lucase Hildebrandta se nesmí nechat poznat, od ostatních se nesmí nechat zabít – a Fomalhiwanovi nesmí uvěřit. Za jeho mediálním obrazem slavného hrdiny a zachránce tuší nepřiznaný záměr. Laëgühr, Led pod kůží, zostří její mysl a zrak. Jaké tajemství má Aš~šád z Fomalhiwy? A nakolik to souvisí s Loděmi? Co je mezi ním – a Jimi?!

Autorka: Vilma Kadlečková

Vydavatel: vydavatelství One Hot Book
Účinkující: Jaroslav Plesl, Jana Stryková, Kristýna Frejová, Klára Issová, Marek Holý, Valérie Zawadská, Jan Meduna
Délka: 16 hodin 31 minut
Vydáno: 12/2015

Přečtěte si o audioknize Mycelium II: Led pod kůží více a nezapomeňte si poslechnout ukázku.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorce

Vilma-KadleckovaVilma Kadlečková se narodila v Praze, absolvovala střední ekonomickou školu a obor vědecké informace a knihovnictví na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. Počátkem 90. let se podílela na vzniku hry Dračí doupě, spolupracovala při založení klubu hráčů Hexaedr a s nakladatelstvím Altar, později pracovala jako redaktorka a překladatelka. Většina jejích děl náleží k cyklu Legendy o argenitu, jehož součástí jsou např. romány Na pomezí Eternaalu, Meče Lorgan, Stavitelé věží i další novely a povídky. Motiv argenitu se objevuje i v pětidílné sáze Mycelium, jehož první tři díly (Jantarové oči, Led pod kůží, Pád do temnot) vyšly v nakladatelství Argo, které připravuje i další dva svazky (Vidění, Hlasy a hvězdy). Autorka se věnuje také fantasy (částečně sbírka Jednou bude tma, román Pán všech krůpějí, novela O snovačce a Přemyslovi), podílela se i na projektu Tajná kniha Šerosvitu. První kniha pentalogie Mycelium Jantarové oči získala cenu Akademie SFFH 2013 jako Kniha roku a Nejlepší původní česká nebo slovenská kniha.
(Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook)

 

Vyhrajte první dva díly série Mycelium

Pozemšťané si i po padesáti letech stále pokoušejí vyrovnat s mentalitou starobyléteokratické civilizace Össeanů. Össenský náboženský fanatismus navíc začíná plíživě pronikat i do pozemské společnosti, čehož si všímá Lucas Hildebrandt a jako jeden z mála vycítí nebezpečnost nastalé situace. Proč právě on? Není tomu tak snad proto, že se sám ponořil do světa Össe ponořil až moc hluboko, i když vždy věřil, že jeho iluzím nikdy nepodlehne? Fantastická série Mycelium byla oceňována už ve své knižní podobě a její audio verze vás díky zkušeným a známým dabérům nadchne ještě více. Neváhejte a zaposlouchejte se.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou dvě audioknihy Mycelium I: Jantarové oči a Mycelium II: Led pod kůží vyhrát. Oba díly si výherce stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihy z románové ságy Mycelium
probíhá od 20. února do 4. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3x 2 díly série Mycelium

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMycelium I: Jantarové oči

Kadlečková, Vilma

OneHotBook, 2014

zobrazit info o knizeMycelium II: Led pod kůží

Kadlečková, Vilma

OneHotBook, 2015

Napsat komentář