Velké čtení pro malé čtenáře

cteni
V dnešních tipech najdete inspiraci  k dovybavení knihovničky vašeho malého čtenáře. Nenechte si tedy ujít pětici neobyčejných dětských knih tuzemských autorů!

Jako první vám představíme netradičně pojatou knihu Jonáš spěchá domů, která je společným dílem výtvarníka Radoslava Valeše, duchovního otce příběhu o putujícím medvídkovi, který knihu doprovodil skutečně originálními ilustracemi, a spisovatelky Marky Míkové.

Jonáš spěchá domů

Autorka: Marka Míková
Ilustrace: Radoslav Valeš

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 217×305 mm
ISBN: 978-80-257-1626-7
Doporučená cena: 259 Kč

 

Kniha vypráví o plyšovém medvídku, vyrobeném v dalekém Sinhapůru, který putuje domů k holčičce, která ho má dostat k narozeninám. Medvídek cestuje lodí, autem, na křídlech vážky i na hřbetu vlka, zažije mnohá dobrodružství, vyvázne z močálu i ze strašlivé bouře, pomáhá těm, kteří pomoc potřebují, a dotyční zase na oplátku pomáhají jemu. Nakonec šťastně doputuje domů – je nejvyšší čas, holčička zrovna oslavuje narozeniny…

Knihu Jonáš spěchá domů vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Váš malý čtenář už možná zná první příběh o normální, trochu nepořádné, ale odvážné a milé holčičce Bertě a Ufíkovi, laskavém a bezpochyby úžasném obyvateli vzdálené planety. Jestli tomu tak je, neměl by mu chybět ani druhý díl plný dobrodružství této nesourodé přátelské dvojice!

Berta a Ufo – Neobyčejné přátelství

Autor: Miroslav Adamec
Ilustrace: Jitka Petrová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 194×254 mm
ISBN: 978-80-7404-167-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Berta je obyčejná holčička – chodí do školky, s ostatními dětmi na hřiště, nerada si uklízí a jako všichni zbožňuje sladkosti. Má ale jednoho neobyčejného kamaráda – Ufíka přímo z vesmíru! A ten umí věci! Dokáže se proměnit v balon nebo meloun, podle toho, co je zrovinka víc potřeba. Naučí také Bertu řídit ufoloď, a když se jí ztratí malý bráška Bartoloměj, kdo jiný by měl pomoci než právě Ufík. Pochází totiž z jedné daleké, neobyčejné planety. A zda mu to za tu dlouhou cestu až k nám na Zem stojí? Létá sem přece za Bertou a pravé přátelství nikdy není obyčejné. Pro pravé přátelství není problém ani vesmírná vzdálenost! Dalších třináct krátkých příběhů jako pokračování knihy Berta a Ufo obsahuje opět laskavý humor a jednoduché, avšak nápadité zápletky, vhodné již pro nejmenší čtenáře.

Knihu Berta a Ufo – Neobyčejné přátelství vydalo nakladatelství Edice České televize.

Ukázka z knihy

bertaaufo

berta

Předchozí díl:

bertaufo

————————————————

Děti si mohou občas připadat v tom našem světě plném tolika různých věcí a lidí tak trochu ztraceni, stejně jako hrdinové další knihy Jak se Josífek s Jožinkou ztratil a nevěděl o tom. A pokud si tak skutečně připadají, měly by si přečíst jeden šťastný příběh o tom, že není třeba se v takovém světě bát!

Jak se Josífek s Jožinkou ztratil a nevěděl o tom

Autorka: Ester Stará
Ilustrace: Filip Pošivač

Počet stran: 95
Vazba: vázaná
Formát: 210×240 mm
ISBN: 978-80-204-3826-3
Doporučená cena: 279 Kč

 

Pusťte se na dobrodružnou výpravu s Josífkem a jeho plyšovou myškou Jožinkou. Potkáte se s Knoflíkovou Lejdy, Kloboukovou dámou, panem Vlkem, budete utíkat před Velkým Zipoušem i Žehláky anebo se svezete na železném hadovi. Hlavně pozor na obřího opelichaného Myšáka! A jestli se někdy, stejně jako Josífek, budete cítit ztraceni uprostřed nekonečného množství věcí a lidí, nemusíte mít strach. Ve šťastných příbězích (jako je tenhle) nakonec vždycky najdete ty, které hledáte. Stačí si uvědomit, že vám schází…

Ukázka z knihy

josifekajozinka

josifek

Knihu Jak se Josífek s Jožinkou ztratil a nevěděl o tom vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Snad nikdy nezažije malý chlapec víc dobrodružství než o prázdninách u strýčka! A právě o tom vypráví kniha Týden u strýčka Bena, která je první z řady příběhů o Ondrovi a jeho strýčkovi Benovi.

Týden u strýčka Bena

Autorka: Věra Krpálková

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 164×205 mm
ISBN: 978-80-88104-04-9
Doporučená cena: 188 Kč

 

Chcete se mile pobavit? Přečtěte si příběh o malém Ondrovi a jeho prázdninovém dobrodružství u strýčka. O týdnu, plném bláznivých nápadů, zvláštních překvapení, humoru a lásky.
Kniha je první z nezávislé řady příběhů o něm a jeho strýčkovi Benovi.
Je určena dětem od 5 let ( a jejich strýčkům ).
Věra Krpálková je původním povoláním učitelka a vychovatelka. V současné době se kromě obchodní činnosti dál věnuje vzdělávání a výchově dětí i dospělých.

Ukázka z knihy

Poslušně jsem se vracel zpátky do zahrady. Stojím u prvního stromu, když ke mně dolehl strýčkův hlas: „Třešeň, doufám, určitě najdeš. A u toho žebříku leží stará matrace. Dej si ji pod strom. Kdyby ses rozhodl padat, tak se ti bude hodit.“ (str.32)

Knihu Týden u strýčka Bena vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

 

————————————————

Jako poslední vám představíme knihu, kterou uvítají zejména rodiče začínajících čtenářů, jelikož je psaná velkými písmeny. Panenka Bára je příběhem kouzelné panenky a obyčejné holčičky, která díky panenčiným kouzlům zažívá skutečně pohádkové dětství!

Panenka Bára

Autorka: Lenka Rožnovská
Ilustrace:Katarína Ilkovičová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-5647-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Každá holčička má svou milovanou panenku. Není ale panenka jako panenka. Kouzelnou panenku Báru najdete jenom v téhle půvabně ilustrované knížce. Malá krasotinka schovává v kapsičce svých šatů úžasná kouzla.
Maminka najde na půdě svou starou panenku Báru. Umyje ji, vypere jí šatičky a pak ji věnuje své dcerce Terezce. Díky kouzelné kapsičce panenka s Terezkou zažívají pohádkové příběhy – v jejich hradě z knížek ožijí papírové loutky, na pískovišti se koná slavná hostina pro mravence, žížaly a berušky, a dokonce se dočkají také princeznovské svatby.

Ukázka z knihy

panenkabara

barapanenka

Knihu Panenka Bára vydalo nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJonáš spěchá domů

Míková, Marka – Valeš, Radoslav

Argo, 2015

zobrazit info o knizeBerta a Ufo – Neobyčejné přátelství

Adamec, Miroslav

Edice České televize, 2015

zobrazit info o knizeJak se Josífek s Jožinkou ztratil a nevěděl o tom

Stará, Ester

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeTýden u strýčka Bena

Krpálková, Věra

Agentura KRIGL, 2016

zobrazit info o knizePanenka Bára

Rožnovská, Lenka

Grada, 2016

Napsat komentář