Zasoutěžte si o překvapivé zjištění o ruských špionech

Putinovi-agenti-perex
Zatímco se věnujete svému úspěchu v zaměstnání, cestujete po cizích zemích, nebo trávíte čas s rodinou, na pozadí těchto našich všedních dní operují ruští agenti. Proč je Rusko nestáhlo a jaké sledují cíle? Po tom pátral novinář Ondřej Kundra.

Ničivé působení ruských tajných služeb

Prostor, v němž žijeme, jsme si navykli vnímat jako bezpečný. V roce 1996 Česko vstoupilo do NATO a o šest let později i do Evropské unie, což ve veřejnosti posílilo přesvědčení, že odteď nám žádná velká rizika nehrozí. A že se tedy v klidu můžeme soustředit na vše možné, jen ne na ochranu našich svobod a bezpečnosti.

Jenže zatímco jsme se věnovali byznysu, cestování, zábavě nebo práci, Rusko odsud nikdy nestáhlo své tajné agenty, naopak v posledních letech jejich řady výrazně posílilo. Dostali řadu úkolů, politické krytí od vedení Kremlu, v podstatě nekonečné prostředky na svoji činnost. S jasným cílem podkopat zdejší stále se usazující a vratkou demokracii, vnést do ní chaos, oslabit její zakořeňování do obranných a politických struktur Západu a zmocnit se našich tajemství.

S podobným překvapením hledí v poslední době na rozsáhlé aktivity ruské špionáže i v mnoha dalších zemích EU. Ukazuje se, že ničivé působení ruských tajných služeb není reliktem dob dávno minulých, které pohřbil pád Železné opony, ale že je naopak načase se jimi vážně zabývat.

Z knížky se dozvíte:

  • jak ruský agent Robert Rachardžo pronikl mezi nejvyšší generalitu Česka i jiné vlivné lidi
  • proč je Rusům vlastní expanzivní politika
  • jak se zrodil vůdce Vladimir Putin
  • proč se z britsko-amerického miliardáře Williama Browdera stal vášnivý zastánce lidských práv
  • kdo si dnes v Rusku říká „novodobá šlechta“
  • proč musí mít bývalý vrcholný čečenský politik ochranku i ve Štrasburku
  • jak pracují speciálně vyškolení špioni pod falešnou identitou, takzvaní nelegálové
  • jak se šíří ruská propaganda v době internetu

 

Putinovi agenti

Jak ruští špioni kradou naše tajemství

Autor: Ondřej Kundra

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-265-0455-9

Přečtěte si více o knize Putinovi agenti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství BizBooks patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázkovou kapitolu, nebo si prohlédnout obsah.

BizBooks_Albatros-Media

Nakladatelství BizBooks publikuje knihy, které se zabývají aktuálními tématy a novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a ekonomie. Knihy s touto tematikou začalo nakladatelství vydávat v druhé polovině devadesátých let pod hlavičkou bývalého Computer Pressu, samotná značka BizBooks vznikla v roce 2012.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Putin podle Usolceva věřil v KGB a její roli v dějinách, kdy si ji idealizoval jako organizaci shromažďující pod svou střechou ty nejlepší z nejlepších s úkolem střežit velmocenské postavení SSSR, udržovat pořádek v zemi i v jejích satelitech a jako bonus za to mít přístup k výhodám, k nimž se běžní sovětští občané nikdy nemohli dostat. Zároveň však nevěřil, že Čeka, jak se tajné policii říkalo v prvních letech komunistického režimu, se za Stalina podílela na masových vraždách a dopouštěla se opakovaných brutálních represálií a nezákonností.
I když je Putin v nejvyšších patrech ruské moci rekordně dlouho, snad žádného světového politika neobklopuje tolik tajemství a nejasností jako právě jeho. O jejich rozklíčování se pokusila v roce 2012 i dvojice respektovaných amerických znalců Ruska Cliff ord Gaddy a Fiona Hillová, kteří vytvořili psychologický a analytický portrét ruského vůdce a společně o něm vydali knihu s názvem Mr. Putin: Operative in the Kremlin. Gaddy a Hillová v ní mimo jiné uvádějí, že jde o muže mnoha identit a zároveň bez tváře: „Jako správný důstojník KGB drží pod pokličkou jak svoji minulost, tak své skutečné cíle.“ (str. 42)

 

O autorovi

Ondřej Kundra je český novinář, který se ve svých textech věnuje investigativním tématům, především zneužívání moci, korupci, nefunkčnosti justice a činnosti tajných služeb. Od roku 1999 spolupracuje s týdeníkem Respekt, kde dlouhodobě vede jeho domácí redakci. V roce 2011 získal za politické analýzy a investigativní texty novinářskou Křepelku. A zároveň dvakrát Novinářskou cenu v kategorii investigativní žurnalistika. V roce 2014 vydal knihu o známé mecenášce umění Meda Mládková. Můj úžasný život.
(Zdroj informací: nakladatelství BizBooks)

 

Vyhrajte knihu Putinovi agenti

Úspěšný investigativní novinář Ondřej Kundra se ve svých článcích věnuje mnoha ožehavým tématům, mezi které patří i činnost cizích tajných služeb na území našeho státu. Skutečně zde pod utajenou identitou pracují speciálně vyškolení špioni z Ruska, kteří chtějí nejen podrýt naši, stále ještě vratkou, demokracii, ale také se zmocnit našich tajemství? Jak se ukazuje, tak ruská špionáž rozhodně není pouhým pozůstatkem a strašákem dob minulých. Publikace Putinovi agenti vám však poodhalí ještě mnohem více, stačí se začíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BizBooks patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Putinovi agenti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Putinovi agenti
probíhá od 11. do 24. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 naučné knihy Putinovi agenti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePutinovi agenti
Jak ruští špioni kradou naše tajemství

Kundra, Ondřej

BizBooks, 2016

Zasoutěžte si o překvapivé zjištění o ruských špionech - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Evžen Sázavský napsal:

    Knihu jsem si včera nadšeně koupil. Lákavý obal, lákavý název. Uvnitř ale podle mne velké zklamání. Případ „Cestovatel“, na který se reklama na knihu soustředuje (míněn R. Rachardžo), slibuje seznámení s tímto příběhem. Příběh je asi nejznámější,zřejmě velmi pikantní a vydal by na film včetně erotiky (na rozdíl od J. Bonda ale ne na konci, nýbrž na začátku). Případ je v knize pouze nakousnutý a čtenář utone v obecných a všem dobře známých skutečnostech o ruských strategických zájmech, personální špionážní převaze RF a popisu české neschopnosti (možná i nechuti) jim čelit (nebyly a nejsou lidi). Nikde ani obrázek ze současných českých reálií nebo slovo o hlavní akterce tohoto případu :(. Asi je lepší pustit si film „SALT“, který zájemcům prozradí o ruských špionech s českou vlajkou na rameni víc a vyjde to levněji.A taky je na co koukat. Škoda.

Napsat komentář