Nenechte si ujít v týdnu od 1. do 7. února 2016

192_big
Školáci mají za sebou pololetní vysvědčení a nadchází první únorový týden. Co s sebou přinese? Především besedy s autory, pak křest knihy Fotbal v drápech smrti a chybět nebude ani autorské čtení Richarda Skolka.

V pondělí 1. února se uskuteční prezentace knihy Povaha změny. Jejími editory jsou Miroslav Bárta, Martin Kovář a Otakar Foltýn. Jedná se o sborník příspěvků různých odborníků zabývajících se vybranými problémy dnešní doby. Mezi tématy se vyskytly klimatické změny, mezikontinentální migrace, dlouhodobé krizové faktory a mnoho dalších. Pokud vás tyto otázky zajímají, přijďte do refektáře dominikánského kláštera u sv. Jiljí v Praze. Prezentace začne v 19:30.

Fotbal je jedním z nejoblíbenějších sportů v České republice. Fotbalový fanoušek ale zná tento sport většinou z tribuny nebo televizní obrazovky. V zákulisí se však odehrává korupce, obchoduje se s výsledky zápasů, dochází k výhrůžkám, přepadením, únosům a někdy dokonce i k vraždě. Právě takovéto pozadí ukazuje nová kniha uznávaného publicisty Milana Macho Fotbal v drápech smrti. Křest knihy proběhne v úterý 2. února v 17 hodin v Paláci knih Luxor.

Ve středu 3. února přijede do Ostravy blogerka Zuzana Hubeňáková. Trvalo něco málo přes rok její práce, než se stala Objevem a poté i Blogerkou roku webu iDnes.cz. Na konci roku 2015 vyšly její humorné fejetony knižně, a to pod názvem Vstupte bez klepání. Kniha je rozdělena do čtyř částí – každá obsahuje sedmnáct fejetonů. Autogramiáda a beseda proběhne v Domě knihy Knihcentrum od 16 hodin.

Ve stejný den, ovšem v Brně budete mít možnost přijít na autorské čtení Richarda Skolka. Číst bude ze své nové knihy Moudré z nebe. Poslechnout si ho můžete v Knihovně Jiřího Mahena od 18 hodin. Kniha je sice dětským deníčkem, ale určena je dospělým. A rozhodně se nejedná o žádný vytříbený styl. Ze stránek na vás naopak vyskočí vyprávění malého kluka, který si rozhodně nebere servítky. A někdy dokonce plete páté přes deváté.

Čtvrtek 4. února bude důležitý pro všechny příznivce Josefa Laufera. V Pardubicích totiž proběhne beseda a následná autogramiáda tohoto známého herce a zpěváka. Mluvit se bude nejen o jeho knížkách, ale i životě. Program bude doprovázen autorovými písněmi. Josef Laufer je tvůrcem knih Příbalový leták a další povídky a Roura od kamen a jiné povídky. Beseda započne v 16:30 v univerzálním sále Krajské knihovny.

Další literární akce naleznete v našem
Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář