Partnerské příručky pro různé věkové kategorie

Laska a Manzelstvi
V dnešních tipech se budeme zabývat knížkami, které mají čtenářům pomoci orientovat se v problematice vztahů. Jedna z nich si klade za cíl zodpovědět základní otázky mladých lidí a vést je správnou cestou životem. Druhá uvádí zamilovaný pár rovnou do spokojeného manželství.

Láska, která za to stojí přináší nezkušeným teenagerům poučení zábavným a pestrobarevným způsobem. Jednotlivé stránky jsou doplněné vtipnými ilustracemi. Text sám je podán stručně a srozumitelně, pročež se tato příručka jistě stane dobrým společníkem každého mladého čtenáře.

Láska, která za to stojí

Autor: Jean-Benoît Casterman
Přeložila: Bohumíra Klimentová

Počet stran: 82
Vazba: brožovaná
Formát: 200×280 mm
ISBN: 978-80-7450-174-6
Doporučená cena: 165 Kč

Knihu Láska, která za to stojí vydalo nakladatelství Paulínky.

Odvážný průvodce pro smělé holky a kluky, kteří hledají pravdivé odpovědi na své otázky o lásce, sexu a o všem, co souvisí s partnerskými vztahy. Pro všechny teenagery, kteří se nechtějí nechat unášet davem, ale touží plavat proti proudu, zůstat sami sebou a stavět svůj život na opravdové lásce a ryzích hodnotách.

 

Ukázka z knihy

Laska ktera za to stoji_1

Laska ktera za to stoji_2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Paulínky jsou řeholní kongregací, která byla založena v Itálii v roce 1915 a církví definitivně schválena v roce 1953. Název řeholní rodiny vyjadřuje hluboký vztah s apoštolem Pavlem. Od něho čerpají inspiraci pro celý životní styl – spiritualitu i apoštolát. V současné době působí v 52 státech celého světa. Žijí v malých i větších komunitách a podle možností té které země vedou knihkupectví, věnují se nakladatelské činnosti nebo se různými způsoby podílí na apoštolátu prostřednictvím sdělovacích prostředků.

————————————————

Příručka Manželství, po jakém jste vždycky toužili je vhodným pomocníkem pro každého, kdo by rád vstoupil do manželství. Ale ne do ledajakého manželství, nýbrž pouze do toho nejlepšího a nejšťastnějšího.

Manželství, po jakém jste vždycky toužili

Autor: Gary Chapman
Přeložila: Zuzana Kempná

Počet stran: 116
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-347-1
Doporučená cena: 195 Kč

Knihu Manželství, po jakém jste vždycky toužili vydalo
nakladatelství Návrat domů.

Autor, zkušený manželský poradce, ve své práci shrnuje řadu poznatků, které získal během své dosavadní poradenské praxe. Zamýšlí se nad tím, proč „manželské štěstí nepřichází automaticky“, a všímá si nervových bodů partnerského soužití:

  • nerealistická očekávání od životního partnera,
  • zvýšený tlak na změnu toho druhého,
  • špatné přístupy ve vzájemné komunikaci,
  • rozdělení práce a zodpovědnosti,
  • vztah k rodičům,
  • sexuální soužití,
  • vztah k penězům.

„Ještě nikdy jsem se nesetkal s manželi, kteří by uzavřeli manželství s úmyslem, aby jeden druhému zkazili život. Většina lidí chce mít milujícího, chápavého partnera, který jim bude oporou. Jsem přesvědčen o tom, že nejrychlejší cestou, jak takového partnera získat, je sám se stát milujícím a chápavým partnerem, který druhého podporuje…“

 

Nakladatelství Návrat domů vydává populárně naučnou literaturu zabývající se aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnot. Známé je především svým zaměřením na teologii, křesťanské autory a jejich díla.

 

Doporučujeme

Přečtěte si náš starší, ale podnětný článek, v němž najdete přehled několika dalších knížek, zabývajících se partnerskými vztahy z různých úhlů. Vztahem mezi mužem a ženou se zabývá i příručka Když jde o muže, která milujícím manželkám pomáhá muže pochopit. Se záchranou uvadajícího vztahu vám pak jistojistě pomůže kniha Mám tě rád, ale zamilovaný už nejsem.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete mnoho báječných knih.

Zaujaly vás dnešní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska, která za to stojí
Průvodce po cestách (pravé) lásky a sexuality

Casterman, Jean-Benoît

Paulínky, 2015

zobrazit info o knizeManželství, po jakém jste vždycky toužili

Chapman, Gary

Návrat domů, 2015

Napsat komentář