Nenechte si ujít v týdnu od 18. ledna do 24. ledna

Nenechte si ujít
Leden je v plném proudu a s ním i literární akce, besedy a autogramiády. Ani v předposledním lednovém týdnu se nudit nebudete. Na své si přijdou dospělí i děti. Tak neváhejte a vyražte za kulturou.

Hned v pondělí 18. ledna v 16:00 půjde o zdraví. Dům knihy Knihcentrum v Ostravě pořádá besedu a autogramiádu knihy Jde to i bez pšenice. Autory knihy jsou výživový specialista Petr Havlíček a šéfredaktorka časopisu Dieta Petra Lamschová. Pšenici najdeme v jídelníčku převážné většiny lidí. Ale moderní trendy a zdravý životní styl si žádají své. Je vynechání pšenice z jídelníčku dobré pro všechny? A jak vůbec na to? V knize najdete odpovědi na otázky týkající se pšenice a mnoho receptů, samozřejmě bez pšenice.

Pokud máte rádi Ivo Odehnala, brněnského spisovatele a básníka, nenechte si ujít setkání s ním. Udělejte si čas na literární čaj s tímto autorem v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově v úterý 19. ledna od 17:00.

Ve středu 20. ledna v 17:00 v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze začíná akce, která je přímo určena milovníkům
motorek a výletů. Bude se totiž křtít kniha Motorkářský průvodce po Čechách Josefa Kádi Kadeřábka. Kniha nabízí všem fanouškům plechových miláčků tipy na krátké nebo celodenní výlety na motocyklu po celé České republice. Knihu pokřtí Iveta Lutovská, Zdeněk Podhůrský a Jakub Smolík.

Pátek 22. ledna patří Čtení dětem. Rodinné centrum Rolnička v Brně-Černovicích ve spolupráci s Klubem knihomolů pořádá veřejné čtení pro děti ve věku 4–8 let. Děti se vydají na moře za piráty s knížkou Tonička a pirát Jedno Oko. (knihu jsme vám představili v recenzi). Tonička je moc přísná paní učitelka a jednoho dne se ocitne na pirátské lodi. Poradí si Tonička s piráty nebo piráti s Toničkou? Čtení pohádky bude proloženo hravými aktivitami.

Všem příznivcům vojenských staveb je určen křest knihy Pozorovatelny Civilní obrany. Jiří Doupal, autor knihy, je bunkrolog, který miluje pozorovatelny a po letech bádání a průzkumů o nich sepsal rozsáhlé studie. Pokud chcete vědět i ty nejmenší podrobnosti o pozorovatelnách, je kniha určena právě vám. Křest se uskuteční 23. ledna v Přerově v Knihkupectví a galerii Mezi Světy s. r. o. ve 13:00.

 Nestačí vám tyto akce?

Nahlédněte do našeho kalendáře akcí a vyberte si!

Doporučení:
Share

Napsat komentář