Ve jménu kreativity – na talíři i mimo něj

kreativita
Pojďte tvořit! Dnešní kreativní knihy vás navnadí na to nejen něco si vyrobit, ale i uvařit. Udělejte si všechno, po čem toužíte vy, vaši blízcí nebo vaše děti. Inspirujte se v knižních tipech a buďte jednoduše kreativní…

Asi každému doma přebývají papírové ruličky od toaletního papíru. Rozhodně je nevyhazujte! Zabavte svého malého neposedu a udělejte si třeba zvířátko nebo auto pomocí knihy Tvoříme z papírových ruliček.

Z papírových ruliček může být skvělý materiál pro vyrábění, proto by byla nesmírná škoda je vyhazovat do koše. Chcete si vyrobit své oblíbené zvířátko? Nebo snad girlandu z raket na narozeninovou párty? Stačí pár tahů štětcem, kousek látky nebo barevného papíru, nalepit pár doplňků a ruličky se jako zázrakem promění v rychlé káry, nádherné náramky nebo nebojácné lišky. V knize najdete na 70 modelů k vyrábění i ke hraní.

Tvoříme z papírových ruliček

Autor: Gudrun Schmitt

Počet stran: 96
Vazba: pevná
Formát: 210×267 mm
ISBN: 978-80-88036-35-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Tvoříme z papírových ruliček vydalo nakladatelství Bookmedia.

————————————————

Omrzela vás a vaše děti plyšová zvířátka? Pokud ano, nebo jen chcete zkusit něco jiného, kniha Pletení medvídci vám ukáže kouzlo pletení. Vytvořte si medvídky a mnoho dalších doplňků k nim sami.

Medvídci a spousta oblečků i módních doplňků do medvědího šatníku
Celá knížka roztomilých měkoučkých medvědů, které ocení nejen děti. Jak dokazuje autorka Rachel Borellová, hračky nemusejí být jen plyšové. V téhle knize najdete deset návodů na výrobu pletených medvídků.

A aby jim náhodou něco nechybělo, upleťte jim rovnou celý šatník a výbavičku. Kloboučky, svetříky, šály, čepičky… zkrátka všechno, co takový medvídek může potřebovat. Podrobné návody a ilustrační fotografie pomohou s výrobou i méně zdatným pletařkám či pletařům.

Pletení medvídci

Autorka: Rachel Borellová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 180×230 mm
ISBN: 978-80-7359-476-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pletení medvídci vydalo nakladatelství Metafora.

————————————————

Vyrobte svým blízkým dáreček, který může být i jedlý. Pak ho hezky zabalte a předejte. Že nevíte jak? Láskominy Denisy Bartošové vám poradí, jak na kreativní dárky. Nechte se inspirovat…

Udělejte svým milovaným radost dárkem s příběhem. Takovým, který je s láskou ručně vyrobený, krásně zabalený a navíc se dá sníst. A nebo darujte samotnou knihu plnou návodů na nazdobené dobroty a inspirace pro tvoření.

Druhá kniha Denisy Bartošové – autorky, která je svou kreativitou a nenechavýma rukama pověstná, by neměla chybět všem těm, kterým není líno vdechnout dobrým nápadům život. Denisa vám pomocí podrobných postupů pomůže vytvořit věci, na které byste si sami možná netroufli, a to za pár chvil i za pár kaček! Nechte promluvit své tvořivé já a darujte blízkým nebo sami sobě ručně vyrobené láskominy!

 

Láskominy Denisy Bartošové

Autorka: Denisa Bartošová

Počet stran: 200
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-87049-75-4
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu Láskominy Denisy Bartošové vydalo nakladatelství Smart Press.

Inspirujte se ukázkou.

Nazapomeňte si přečíst naši reportáž.

Láskominy - obr.

————————————————

Halina Pawlovská je známá i pro svou lásku k jídlu. Proto napsala knihu Rodinná kuchařka. V té najdete kromě receptů i historky a mnoho fotografií.

Rodinné recepty, rodinné historky a rodinné fotky
„Pořád kouká, co by snědla, aby zhubla,“ řekl jednou můj muž a měl skoro pravdu. Jídlo mne opravdu moc zajímá, když už držím dietu a snažím se ovládat, abych nejedla, stačí mi ke štěstí, když se nějakých lahůdek jen dotýkám, když k nim čichám… To je asi důvod, proč jsem se naučila vařit. Nejsem žádný vyhlášený šéfkuchař. Jsem jen žena a matka, která se snaží, aby její rodině chutnalo, aby se k jejím lahůdkám vrátili její přátelé, a která chce, aby všichni jedli tak, aby byli zdraví. Naučila jsem se vařit podle receptů svých předků. Většina z nich se dožila velmi vysokého věku, většina z nich byla vyhlášenými labužníky a většina z nich byla nádherně štíhlá! Nabízím vám recepty, které jsou v naší rodině nejoblíbenější, vše jsem vařila u sebe doma nebo na chalupě a všechno, co uvidíte na fotkách, mám moc ráda. I ty, kteří si se mnou pochutnávají… Dobrou chuť!

Rodinná kuchařka

Autorka: Halina Pawlowská

Počet stran: 254
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-267-0502-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Rodinná kuchařka vydalo nakladatelství Motto.

Podívejte se na ukázku z kuchařky.

————————————————

Musíte z nějakého důvodu vyřadit z jídelníčku všechny potraviny, které obsahují lepek? Co teď s tím? Nevěšte hlavu, Radčina kuchařka bez lepku vám nabídne množství rad a chutných receptů při bezlepkové dietě.

Začínáte žít bezlepkově a jste naprosto ztraceni v množství informací, které k vám plynou ze všech možných stran? Potřebujete poradit, jak začít? Pak právě tato kniha renomované české autorky Radky Vrzalové je pro vás ta pravá.
Najdete zde rychlokurz bezlepkového vaření v domácích podmínkách pro začátečníky, poradí vám, jak se „bezlepkově chovat“, čeho si všímat při nakupování, co se dá a nedá sehnat v českých podmínkách a mnoho dalšího. A samozřejmě nebyla by to kuchařka, kdyby vám nepřinesla velké množství opravdu lahodných receptů.

Radčina kuchařka bez lepku

Autorka: Radka Vrzalová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-247-5581-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Radčina kuchařka bez lepku vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Pokud už vás nudí česká kuchyně, zkuste vařit světově! Fred Chesneau vám představí speciality z různých koutů světa. S kuchařem kolem světa nebudou vaše chuťové buňky strádat.

Provede vás sympaťák Fred Chesneau, který i v těch nejexotičtějších zemích dokáže objevit přesně to pravé pro váš mlsný jazýček. Zavede vás například do Japonska, ochutnáte speciality z Maroka nebo Bali, zastavíte se ve Španělsku i Itálii a zamíříte i do Dánska. Opravdový gurmán Fred Chesneau, kterého znáte z francouzského televizního cyklu, vám vždy představí suroviny typické pro danou zemi a naučí vás je používat v receptech, které on sám vybral.

S kuchařem kolem světa

Autor: Fred Chesnau
Přeložil: Jiří Žák

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 200×295 mm
ISBN: 978-80-7505-251-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu S kuchařem kolem světa vydalo nakladatelství XYZ.

Prohlédněte si ukázkové recepty.

S kuchařem kolem světa - obr.


Jste kreativní? Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto inspirativní knihy.

Která z dnešních tvořivých knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTvoříme z papírových ruliček
Skvělé nápady z ruliček od toaletního papíru

Schmitt, Gudrun

Bookmedia, 2015

zobrazit info o knizePletení medvídci
a spousta oblečků i módních doplňků do medvědího šatníku

Borellová, Rachel

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeLáskominy Denisy Bartošové
Jedlé i kreativní dárky a skvělé recepty po celý rok

Bartošová, Denisa

Smart Press, 2015

zobrazit info o knizeRodinná kuchařka

Pawlowská, Halina

Motto, 2015

zobrazit info o knizeRadčina kuchařka bez lepku
Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec

Vrzalová, Radka

Grada, 2015

zobrazit info o knizeS kuchařem kolem světa

Chesnau, Fred

XYZ, 2015

Napsat komentář