Žijte zdravě i o Vánocích

zijte_zdrave_i_o_vanocich
Vánoce představují velmi náročné období pro lidský organismus. Nezdravá strava, stres a chladné počasí mohou snadno pokazit tu pravou vánoční pohodu. Některých problémů se ovšem můžete snadno vyvarovat. Inspirujte se s dnešními tipy!

Během Vánoc tělo nejvíce trpí především po stránce výživové. Jen ti nejodolnější jedinci dokáží neslupnout ty hory voňavoučkého, avšak v převážné většině nezdravého cukroví, které se jim nabízí. Zkuste do svého jídelníčku v těchto časech zařadit také superpotraviny! Jsou nejen velmi zdravé, ale kromě jiného představují i spolehlivou prevenci před nejrůznějšími nemocemi.

Poznejte paleo superpotraviny

Odbornice na paleo dietu a holistická nutriční poradkyně Heather Connell vás v této knížce provede 50 nejdůležitějšími paleo superpotravinami, počínaje vhodnými zdroji proteinů, tuky (jako je kokosový olej), a dojde i na výběr ovoce a zeleniny, která se pro paleo nejlépe hodí. U každé superpotraviny najdete chutný recept, a můžete tak rovnou čerpat její léčivou sílu. Tato kuchařka se stane vaším základním průvodcem paleo dietou a pomůže vám, abyste si z ní mohli vybrat to nejlepší.

Autorka: Heather Connell
Přeložila: Lenka Marie Čapková

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 190×235 mm
ISBN: 978-80-7370-382-0
Doporučená cena: 399 Kč

Přečtěte si více o knize Poznejte paleo superpotraviny, kterou vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE a prohlédněte si také náhledy receptů.

Ukázka z knihy

paleo_superpotraviny_ukazkovy_obrazek

 

O nakladatelství

Vydavatelství Synergie Publishing SE je malé, rychle rostoucí nakladatelství zaměřené na vydávání motivační literatury – takové, která ukazuje čtenářům cesty k plnějšímu, šťastnějšímu, ale i bohatšímu a odpovědnějšímu životu. Vydavatelství Synergie u nás jako vůbec první nabídlo knihkupcům tarotové a vykládací karty a i dnes s předstihem vydává publikace o zdravém životním stylu, ať už jde o moderně pojaté kuchařky, inspirující příběhy ze života, knihy o duchovním a osobnostním růstu určené specielně pro muže nebo motivační knihy vhodné pro manažery, byznysmeny, zaměstnance, jejich šéfy, ale i aktivní ženy na mateřské dovolené. A co výraz synergie obsažený v názvu vydavatelství vlastně znamená? Ve stručnosti jde o blahodárné spojení: když se dva prvky setkají takovým způsobem, že velikost toho, čeho mohou dosáhnout společně, mnohonásobně přesahuje součet toho, čeho by dosáhly každý zvlášť, vzniká synergie…

synergie_1

————————————————

Bolest zad trápí větší část lidské populace, než bychom si na první pohled mysleli. Existují ovšem cviky, které nám naše trápení mohou ulehčit. Právě o nich pojednává následující titul. Instrukce a rady zkušené fyzioterapeutky s veškerými neduhy velmi rychle zatočí. Zkuste se přesvědčit sami!

Záda, která cvičí, nebolí

Vzhledem k sedavému životnímu stylu se dnes bolest zad stala skutečným problémem, neřkuli civilizační chorobou. Nezbývá než pomoci si osvědčeným prostředkem – speciálním cvičením. K tomu nám pomůže brožurka cviků podle osvědčené metody paní Mojžíšové, kterou sestavila zkušená fyzioterapeutka dr. Simona Sedláková. Kromě fotografií a popisků k jednotlivým cvikům zde naleznete zásady cvičení a kapitolu věnovanou ergonomii, tedy tomu, jak se ke svému tělu i při práci chovat co nejšetrněji. Osobní vzpomínkou na paní Mojžíšovou doplnil text MUDr. Jan Hnízdil z Centra komplexní péče v Dobřichovicích.

Autorka: Simona Sedláková

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7429-653-6
Doporučená cena: 148 Kč

 

Knihu Záda, která cvičí, nebolí vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Ukázka z knihy

Několik ergonomických rad na závěr

Při sedavé práci (např. u počítače) i při práci v domácnosti bychom neměli zapomínat na některé zásady, abychom předešli bolestivým stavům pohybového aparátu:

Výška židle, na které sedíme, by měla být taková, aby chodidla byla opřena celou plochou o podlahu. U menších osob je vhodná šikmá podložka pod nohy. Nevhodný je sed se zkříženými bérci pod sedadlem – dochází k nestabilnímu sedu a přetěžování bederní páteře.

Sed by měl být vzpřímený, s opřenými zády (bederní opěrka), vhodné je používat dynamický sedák (naplněný vzduchem) nebo sedadla s dynamickým systémem sezení. Delší zádová opěra se doporučuje při dlouhodobém sledování obrazovky. Při každé příležitosti (např. telefonování) je dobré měnit polohu, např. vstát a projít se. (str. 57)

Přečtěte si i další ukázkové rady.

O autorce

PhDr. Simona Sedláková, Ph.D. vystudovala fyzioterapii na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a od roku 1989 působí jako fyzioterapeutka. Mezi její učitele patřili např. L. Mojžíšová, doc. F. Véle, prof. V. Janda, prof. K. Lewit či doc. P. Kolář. Ve své praxi se věnuje komplexní léčebné rehabilitaci, především diagnostice a terapii funkčních poruch hybného systému. Inspirací ke knize se jí stali samotní pacienti, kteří přicházejí do její ordinace s bolestmi zad a hlavy, způsobenými často sedavým zaměstnáním.

Zdroj informací: nakladatelství Vyšehrad

Pro další inspiraci můžete nahlédnout také do knihy Cvičíme v kanceláři, kterou autorka napsala již dříve.

O nakladatelství

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

logoVysehrad

————————————————

Nadužívání chemicky vyráběných antibiotik obchází současnou generaci jako nepříjemný strašák. Kniha Rostlinná antibiotika vám předvede, že zdraví nemusíte hledat jen v tabletách. Poznejte až třicet rostlin, které podpoří váš imunitní systém a zažene choroby!

Rostlinná antibiotika

Naučte se využívat přírodní zdroje a léčit nejrůznější onemocnění bez chemických prostředků. Užívejte přírodní antibiotika, která jsou navíc levnější, účinnější a šetrnější k organismu a lze je dostat bez předpisu. Léčivými rostlinami podpoříte efektivně svůj imunitní systém při boji s choroboplodnými zárodky.
V knize najdete:
– Přehled chemických antibiotik, jejich výhody a nevýhody
– Popisy 30 nejúčinnějších rostlinných antibiotik
– Nejčastější infekční nemoci a jejich přírodní léčbu

Autorka: Aruna Siewertová
Přeložila: Jana Pecharová

Počet stran: 128
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-8111-305-5
Doporučená cena: 279 Kč

Více informací o knize Rostlinná antibiotika naleznete na stránkách nakladatelství Noxi, které knihu vydalo. U nás si můžete přečíst také ukázku z ní.

O nakladatelství

Nakladatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

Logo-Noxi


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto i jiné nápadité knihy za velmi nízké ceny.

A co vy? Dbáte na zdravý životní styl, nebo si právě v tomto období dovolíte hřešit?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoznejte paleo superpotraviny
Nejlepší paleo potraviny pro spalování tuků , tvorbu svalů a dosažení optimálního zdraví

Connell, Heather – Maranan, Julia

Synergie Publishing SE, 2015

zobrazit info o knizeZáda, která cvičí, nebolí
Cvičíme podle Ludmily Mojžíšové

Sedláková, Simona

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeRostlinná antibiotika
Tajné zbraně přírody

Siewertová, Aruna M.

Noxi, 2015

Napsat komentář