Nenechte si ujít v týdnu od 30. listopadu do 6. prosince 2015

192_big
Je tu první adventní neděle a před námi první prosincový týden. Těšit se můžete na křty knih, autogramiády, besedy a jednoho zahraničního hosta.

V pondělí 30. listopadu se v Praze uskuteční křest knihy Kárová dáma. Její autorkou je Šárka Zmatlíková, kterou můžete znát díky její předchozí knize Padesát odstínů růžové. Když nezávislá právnička Klára potká zajímavého muže, její život se obrátí vzhůru nohama a ona okusí i rodinný život. Z překvapivě příjemné pohádky ji ale vytrhne autonehoda, po které se probudí v nemocnici. Dokáže zamíchat a hlavně seřadit karty osudu tak, aby se její život vrátil do starých kolejí? Kárová dáma se bude křtít v knihkupectví Academia od 18 hodin. Kmotrou se stane Eva Decastelo.

Ve středu 2. prosince proběhne v Teplicích nad Bečvou autorské čtení a následná beseda spisovatelky Markéty Harasimové. Číst bude ze svého jubilejního desátého románu Vražedná vášeň. Knihu v říjnu pokřtila trojice umělců Ladislav Frej (herec), Jitka Jackuliak (herečka a zpěvačka) a Soňa Štroblová (scénáristka). Autorka také prozradí své plány na připravované knihy. Přijít můžete do konferenčního salonku lázeňského domu Janáček od 15 hodin.

Ve stejný den, ovšem od 18:30, budete mít možnost se v Praze zúčastnit předvánočního poetického večeru. V kavárně Duše z peří budou číst své básně Alois Marhoul, Michal Maršálek, Lubomír Brožek a Ondřej Hník. Chybět nebude samozřejmě ani kvalitní hudební doprovod, tentokrát v podobě houslí.

Ve čtvrtek 3. prosince se v Praze bude konat autogramiáda úspěšné britské spisovatelky Sophie Hannah. Právě ona je autorkou nových příběhů se slavným detektivem Herculem Poirotem. U příležitosti vydání její čtvrté knihy Pusinka navštíví Palác knih Luxor, kde od 16:30 budete moci získat její autogram. Moderovat bude Hanka Koutná. Pusinka je první román, ve kterém se představí dva noví policisté –Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.

I naše předposlední pozvánka je na čtvrtek. V Ostravě se bude konat beseda a autogramiáda lékaře Davida Freje, kterého můžete znát například díky jeho knihám Detoxikace pro dlouhý život nebo Detoxikace léčivými oleji. Akce se uskuteční k příležitosti vydání autorovy nové knihy Šťávy a míchané nápoje z přírody. Spoluautorkou publikace je Radmila Zrůstková. V knize najdete praktické rady a originální recepty na chutné a zdravé nápoje. Beseda proběhne v 16 hodin v Domě knihy Knihcentrum.

A protože Vánoce patří i dětem, nesmí se na ně zapomenout. V úterý 1. prosince se v Brně, v Rodinném centru Rolnička, opět uskuteční čtení dětem. Připomenuty budou i některé vánoční zvyky. Akce je určena pro děti ve věku od čtyř do osmi let.

Zajímají vás další literární akce?
Pak nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář