Třetí týden vánoční soutěže s nakladatelstvím Presco!

darky
Ani tento týden jsme na vás nezapomněli. Máme pro vás hned několik otázek, díky kterým se budete moci ucházet o ryze dětské publikace z edice nakladatelství Presco. Pestrobarevné ilustrace, laskavé příběhy a sympatické postavičky. O to všechno budeme soutěžit.

Hurá na řeku

Autor: Nicholas Oldland

hura na rekuJednou z knih, o kterou se strhne tento týden boj, je Hurá na řeku. Kouzelné ilustrace jsou doplněny jednoduchým, půvabným příběhem. Medvěd, los a bobr na kánoi? Jak tohle jenom dopadne. Vše je podáno formou bajky, o které už dnešní děti možná nemají ponětí a tato kniha je tedy skvělým způsobem, jak dětem právě bajku přiblížit.

Hurá na řeku je moderní bajka plná humoru, zábavy a velkého dobrodružství. Hlavní hrdinové příběhu, medvěd, los a bobr, jsou nejlepší kamarádi, i když se občas na něčem neshodnou. Jednoho slunečného dne podniknou společný výlet na kánoi. Ze začátku se to zdá jako dobrý nápad, do doby, než se naši hrdinové nemohou dohodnout, kdo kánoi bude kormidlovat a na které straně budou pádlovat. Když se nakonec dostanou do zpěněných peřejí a narazí na skály – hádají se ještě víc! Dokážou se domluvit alespoň na tom, jak se zachrání?
V této veselé moderní bajce plné napínavého dobrodružství se seznámíte s roztomilými postavičkami a ponaučením, jak je důležité spojit své schopnosti a navzájem spolupracovat. Příběh je postaven na týmové práci a přátelství. 

Knihu Hurá na řeku vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

 

————————————————

Výlet do divočiny

Autor: Nicholas Oldland

Medvěd, los a bobr nás ještě neopustí. Nabídneme vám je ještě prostřednictvím knihy Výlet do divočiny. Zvířecí kamarádi sice slezli z kánoe, ale o průšvihy asi stejně nouze nebude. Bude se závodit na vrchol hory a tři kamarádi na to tentokrát nebudou sami.

Kniha Výlet do divočiny vypráví příběh o třech nerozlučných kamarádech medvědovi, losovi a bobrovi, kteří vyrazili na výlet do hor. Putovali vylet do divocinyúdolím, travnatou loukou, přebrodili řeku a dostali se přes hluboký kaňon. Brzy se jim ale zdálo, že je cesta nudná a že prožívají málo legrace. Medvěd, los a bobr byli moc soutěživí, a proto uspořádali závod na vrchol hory. Jak bude jejich výlet probíhat a nezmění se nevinný nápad v záchrannou akci?
V této veselé moderní bajce plné napínavého dobrodružství se seznámíte s roztomilými postavičkami a ponaučením, jak je důležité spojit své schopnosti a navzájem spolupracovat. Příběh je postaven na týmové práci a přátelství. Ilustrace jsou jednoduché, vtipné a originální. V mimice hlavních hrdinů zachycuje humor a reakce na prožívané situace.

Knihu Výlet do divočiny vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

 

————————————————

Psi nebaletí

Autorka: Anna Kemp

Že se baletu můžou věnovat jen štíhlé Rusky? Ale kdepak. Psi chtějí být balerínami také. Anna Kemp v této kouzelné publikaci vypráví o psíkovi Biffovi a jeho cestou za velkým snem. Stane se světovou balerínou?

psi nebaletiOkouzlující a humorný příběh malého psa Biffa, který ze všeho nejvíc na světě miluje hudbu, světlo měsíce a drobné krůčky po špičkách. Je pevně přesvědčený o tom, že není pes a má jeden velký sen – chce se stát balerínou a být na všech plakátech. A věřte, že splnění takového snu není maličkost, když Vám pořád všichni opakují, že psi nebaletí a že to přece nemůžete dokázat.

Příběh je veselým dobrodružstvím malého psa s velkým snem a ponaučením – nebát se jít si za svým, protože tužby i těch nejmenších se plní. Příběh a ilustrace očarují všechny malé čtenáře.

Knihu Psi nebaletí vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

 

————————————————

Horkovzdušný balon

Autorka: Elin Ferner

Jak vidíte, o zvířata během tohoto týdne nebude nouze. Už jsme se seznámili se psem, losem či medvědem. V knize Horkovzdušný balon ale horkovzdusny balondo města přiletěla rusá Husa. Celé město se seběhlo, aby se pokochalo pohledem na horkovzdušný balón. Celá akce se ovšem neobejde bez patálie. Kdo za ní stojí?

Když do města přiletěla na návštěvu rusá Husa, sestřenice pana Párečka, spousta obyvatel se šla zvědavě podívat na to, jak ten úžasný horkovzdušný balón přistává. Jeden z obyvatel města byl ze všech nejzvědavější a se svou obvyklou smůlou a schopností překazit, co se dá, se náhle ocitl ve vzduchu a houpal se hlavou dolů pod stoupajícím balónem. Statečná autíčka ho musí zachránit!

Knihu Horkovzdušný balon vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

 

————————————————

Hanička má volno

Autorka: Elin Ferner

hanicka ma volnoNa závěr se podíváme i do hasičské garáže. Věděli jste, že nejen hasiči, ale také hasičská auta to nemají vůbec jednoduché? Hanička hasička má pěkně napilno a o dovolené si může nechat jen zdát.

Hasička Hanička si nemohla vzpomenout, kdy měla naposled volný den. Kamarádka Terka ji proto přesvědčila, aby si udělala volno. Je ale těžké odpočívat, když se pořád objevují problémy, které musí Hanička řešit.

Knihu Hanička má volno vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..


Pravidla soutěže

Náhodně se zde budou objevovat soutěžní otázky vztahující se k výše představeným knihám, a odkaz, kde hledat správnou odpověď. Na zodpovězení každé otázky bude určitý časový limit, vždy uvedený u konkrétní otázky.

Své správné odpovědi posílejte na mail vanocnisoutez (zavináč) klubknihomolu.cz. Do předmětu mailu uveďte text „Vánoční soutěž s Presco“ a číslo otázky, na niž odpovídáte. V těle mailu uveďte správnou odpověď a nesmí chybět ani vaše přezdívka, pod níž jste na stránkách Klubu knihomolů zaregistrovaní, abychom věděli, komu body připočítat.

Výhry si rozdělí pět soutěžících s nejvyšším počtem bodů – získají některou z výše uvedených novinek dle vlastního výběru.

Kompletní pravidla najdete zde.

Soutěžní otázka č. 5:
Jak se v originále jmenuje kniha Hurá na řeku? Odpověď hledejte na stránkách knihy Hurá na řeku.
Správné odpovědi posílejte do 29. listopadu do 23:59.

Soutěžní otázka č. 4:
Jak se jmenovalo malé ovoce, které jedl medvěd a které většina dětí neznala? Odpověď hledejte v našem článku o čtení z knihy Výlet do divočiny.
Správné odpovědi posílejte do 28. listopadu do 14:00.

soutěžící 1. 2. 3. 4. 5. celkem
 rebo 2 5 6 2 2 17
 milcal52 4 1 5 4 1 15
 Hojaro 1 1 1 6 5 14
 fiserovam 1 4 1 1 6 13
 ema1 6 3 1 1 1 12
 helikoptera 1 1 3 5 1 11
 Jana2312 1 6 1 1 1 10
 anicka59 5 1 1 1 1 9
 ekov 1 1 1 1 4 8
 a.k. 3 2 1 1 1 8
 Pet002 1 1 4 1 1 8
 pablii 1 1 1 1 3 7
 Nellinka 1 1 1 3 1 7
 caezy 1 1 1 1 1 5
 ceecee 1 1 1 1 1 5
 cerpes 1 1 1 1 1 5
 Gerd Muller 1 1 1 1 1 5
 hannah1112 1 1 1 1 1 5
 Zdenka N 1 1 1 1 1 5
 holcice 1 1 1 1 1 5
 nadamal 1 1 1 1 1 5
 honeybee 1 1 1 1 1 5
 katja 1 1 1 1 1 5
 lehav 1 1 1 1 1 5
 lenkaknel 1 1 1 1 1 5
 margaritas 1 1 1 1 1 5
 Shakespeare 1 1 1 1 1 5
 tetina 1 1 1 1 1 5
 TyraB 1 1 1 1 1 5
 unforeseeable 1 1 1 1 1 5
 majdule 1 1 2 1 - 5
 patril 1 1 1 1 - 4
 Sviták - 1 - 1 1 3
 ALk 1 1 1 - - 3
 bellefille 1 1 1 - - 3
 DandyD 1 1 1 - - 3
 Pohoda - - - 1 1 2
 Luciny - - - 1 1 2
 Aduja - - - - 1 1
 Z.verun - - - - 1 1
 Antonín Soukup - - - - 1 1
 Babytka - - - - 1 1
 Louskacek2 - - - - 1 1
 milena2468 - - - - 1 1
 Olusca - - - - 1 1
 Marek2001 1 - - - - 1
 Mikaa 1 - - - - 1
 kwisty 1 - - - - 1
 Lokis 1 - - - - 1
 RonnieR 1 - - - - 1

Soutěžní otázka č. 3: Kdo byl z všech nejzvědavější? Odpověď hledejte na stránkách knihy Horkovzdušný balon. Odpověď: pták Pohromák. Otázka byla aktivní do 27. listopadu do 16:00.

Soutěžní otázka č. 2: Kdo půvabnou knihu Psi nebaletí ilustroval? Odpověď hledejte na stránkách knihy Psi nebaletí. Odpověď: Sara Ogilvie. Otázka byla aktivní do 25. listopadu do 23:59.

Soutěžní otázka č. 1:
Jaký dopravní prostředek je Terka, kamarádka Haničky? Odpověď hledejte na stránkách knihy Hanička má volno. Odpověď: motorka. Otázka byla aktivní do 24. listopadu do 7:00.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHurá na řeku

Oldland, Nicholas

PRESCO GROUP a.s., 2015

zobrazit info o knizeVýlet do divočiny

Oldland, Nicholas

PRESCO GROUP a.s., 2015

zobrazit info o knizePsi nebaletí

Kemp, Anna

PRESCO GROUP a.s., 2015

zobrazit info o knizeHorkovzdušný balon
Statečná autíčka

Ferner, Elin

PRESCO GROUP a.s., 2014

zobrazit info o knizeHanička má volno
Statečná autíčka

Ferner, Elin

PRESCO GROUP a.s., 2014

Třetí týden vánoční soutěže s nakladatelstvím Presco! - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. rebo napsal:

    Dobrý den, dnes mi v pořádku dorazila výhra z týdenní soutěže s nakladatelstvím Presco, moc za ni děkuji

Napsat komentář