Díla klasiků v novém vydání

klasika
Sir A. C. Doyle, J. Verne, B. Hrabal, F. M. Dostojevskij a K. H. Mácha, to jsou velice zvučná jména světové i české literatury. Podívejte se společně s pondělními tipy na zoubek těmto autorům a poznejte jejich známá i méně známá díla.

Sir Artur Conan Doyle se proslavil hlavně díky postavě Sherlocka Holmese. Zaposlouchejte se do této audioknihy a vydejte se za geniálním detektivem. Jak Sherlock vyřeší zapeklité případy v povídkách Tři Garridebové a Umírající detektiv se dozvíte na vlastní uši!

Dramatizace povídek Sira A.C.Doyla z archivu brněnského rozhlasu. V hlavních rolích povídek Tři Garridebové a Umírající detektiv opět Jiří Tomek a Jaroslav Kuneš. V první z nich Sherlock rozplétá podivný příběh podmíněného dědictví. Ve druhé se ocitá na pokraji smrti. Opravdu nebo je to jen jeho další úspěšná lest?

Sherlock Holmes [Audio na CD]

Autor: Arthur Conan Doyle

Vazba: CD
ISBN: 8594177770078
Doporučená cena: 229 Kč

Audioknihu Sherlock Holmes vydalo nakladatelství Tebenas.

————————————————

Pro milovníky „verneovek“ tu máme slavný román Patnáctiletý kapitán rovněž v podobě audioknihy. Zažijte společně s patnáctiletým plavčíkem dobrodružství, která se mohou přihodit jen na velrybářské lodi ve fantazii Julese Verna.

Děj této verneovky se neodehrává dvacet tisíc mil pod mořem, na Měsíci ani na kometě letící hlubokým vesmírem neznámo kam. Je to příběh, který se mohl skutečně odehrát, aniž bychom museli do hry osudu zapojit nějaký převratný vynález, jaké se ve Verneových knihách hojně vyskytují. Zato je to dobrodružství, z něhož se napětím tají dech, plné překvapivých zvratů a nečekaných situací. Jaké je prožít dobrodružný příběh uprostřed rozbouřeného moře na plachetnici bez posádky? Stát v okovech na otrokářském trhu? Proplouvat řekou na domorodém člunu středem africké džungle plné lidojedů? Zažít strach, hrůzu, ale i radost ze setkání s blízkými, pocit vítězství?

 

Patnáctiletý kapitán [Audio na CD]

Autor: Jules Verne

Vazba: CD
ISBN: 8590236076426
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Patnáctiletý kapitán vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Chtěli byste se potkat s dinosaury? Bylo by to jistě nezapomenutelné setkání… To vám bohužel zařídit nedokážeme, ale sir A. C. Doyle vás vezme na výpravu do Jižní Ameriky za těmito prehistorickými zvířaty prostřednictvím svého románu Ztracený svět.

Podivínský profesor Challenger získá věrohodné informace, že se v Jižní Americe nachází náhorní plošina, na které stále žijí dinosauři. Většina odborné veřejnosti se mu vysměje, ale přesto dokáže získat prostředky na zorganizování výpravy, která by měla tento zvláštní fenomén prozkoumat. Cesta za tajemstvím ztraceného světa může začít. Ačkoliv je sir Arthur Conan Doyle známý hlavně jako otec geniálního detektiva Sherlocka Holmese, za pozornost rozhodně stojí i jeho romány. Dobrodružná kniha Ztracený svět patří do série příběhů o profesoru Challengerovi. Námět izolované prehistorické enklávy inspiroval později i další autory – nejznámější je jednoznačně film Jurský park podle literární předlohy Michaela Crichtona.

Ztracený svět

Autor: Arthur Conan Doyle
Přeložil: Karel Weinfurter

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-160-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Ztracený svět vydalo nakladatelství Omega.

Zaujal-li vás tento sci-fi příběh, přečtěte si ještě dostupnou ukázku.

————————————————

Kdo by neznal Bohumila Hrabala a jeho Ostře sledované vlaky. Co takhle se zkusit, místo čtení, zaposlouchat do rozhlasové nahrávky této slavné knihy a se zavřenýma očima se vžít do příběhu železničáře Miloše Hrmy?

Příběh Miloše Hrmy, který se na začátku slavného Hrabalova románu pokusí o sebevraždu, protože „zvadne jak lilium“ při prvním pokusu o styk se svou milovanou Mášou. Miloše zachrání zedník, který zrovna pracuje opodál. Miloš Hrma pracuje na nádraží se svým vzorem – nádražákem Hubičkou – a systematicky sabotují ostře sledované vlaky (hlavně s municí). Ke konci roku 1945 se rozhodnou vyhodit jeden z vlaků do vzduchu. Miloš se úkolu ujme. Akce se zdaří a vlak vybuchne, ale Miloš je smrtelně zraněn.
Hrabalův román
Ostře sledované vlaky je znám také díky stejnojmennému filmu Jiřího Menzela. Režisérův celovečerní debut byl roku 1966 oceněn jako nejlepší zahraniční film a získal Oscara.

Ostře sledované vlaky [Audio na CD]

Autor: Bohumil Hrabal

Vazba: CD
ISBN: 8590236076129
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Ostře sledované vlaky vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Uražení a ponížení je román F. M. Dostojevského. Tato lehce autobiografická kniha nás zavádí do Ruska za mladým autorem Ivanem „Váňou“ Petrovičem a jeho spisovatelskými začátky.

Děj románu se odehrává v Rusku v první polovině devatenáctého století. Protože hlavní hrdina – mladý a nadějný spisovatel Ivan „Váňa“ Petrovič, do určité míry představuje samotného autora, dozvíme se, proč vznikla Dostojevského prvotina a jak tehdy mladého spisovatele přijala kritika a čtenáři. Uražení a ponížení jsou zároveň pozoruhodnou sondou do hloubky lidských duší a nemilosrdně odhalují krutost i neřesti tehdejší ruské společnosti. Pozoruhodné je, jak bouřlivé diskuse tato kniha do dnešních dnů mezi milovníky Dostojevského vyvolává.

Uražení a ponížení

Autor: Fjodor Michajlovič Dostojevskij
Přeložil: Vilém Mrštík

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-158-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Uražení a ponížení vydalo nakladatelství Omega.

Neváhejte a prolistujte si ukázku z knihy.

————————————————

Zavzpomínejte na studentská léta a přečtěte si svazek básní Karla Hynka Máchy. Nový výbor z nakladatelství Host obsahuje všechny autorovy básnické texty. A nebojte se, tentokrát se nemusíte nic učit nazpaměť…

Svazek básní Karla Hynka Máchy, romantického básníka národního obrození, vychází v České knižnici potřetí. Reedice zachovává koncepci předchozích vydání (1997, 2002), a to představit Máchovo básnické dílo v plné šíři i vývojovém zrání, a dát tak dnešnímu čtenáři možnost vhlédnout do nitra osobnosti, v níž se sváří zoufalství s nadějí, okouzlení krásou s pocity zmaru. S výjimkou dramatických zlomků svazek obsahuje všechny dochované autorovy básnické texty v čele s Májem: rané epické i lyrické verše, ohlasy lidových písní, zralé básně niterného vyznání, cyklus znělek, verše z próz i soubor německy psaných skladeb (s básnickým převodem Pavla Eisnera). Knihu uspořádal a komentoval Miroslav Červenka, edičně připravila a pasáž o jazykové a pravopisné úpravě napsala Marta Soukupová, současné vydání aktualizovala Markéta Selucká.

Básně

Autor: Karel Hynek Mácha

Počet stran: 364
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7491-537-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Básně vydalo nakladatelství Host.

Nezapomeňte si pročíst ukázku a článek.


Nebojíte se klasiků? Zapojte se do našich aukcí a pořiďte si jejich díla v novém kabátě.

Která z dnešních knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři Garridebové / Umírající detektiv [Audio na CD]

Doyle, Arthur Conan

Tebenas, 2015

zobrazit info o knizePatnáctiletý kapitán [Audio na CD]

Verne, Jules

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeZtracený svět

Doyle, Arthur Conan

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeOstře sledované vlaky [Audio na CD]

Hrabal, Bohumil

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeUražení a ponížení

Dostojevskij, Fjodor Michajlovič

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeBásně

Mácha, Karel Hynek

Host, 2015

Napsat komentář