Zahrajte si o román plný britského humoru a satiry

ToJeZivotNahled
Aurélie Renardová žije v Paříži a studuje zde na akademii. Když vymýšlí svůj projekt, absolutně by ji nenapadlo, jak to změní její život. Týden divotvorných kalamit, který Aurélie odstartuje jedním oblázkem, vás pobaví svou místy až bizarností.

Zákon schválnosti

Když studentka pařížské akademie Aurélie vrhne v rámci svého uměleckého projektu mezi spoluobčany kámen, zákon schválnosti se už postará o to, aby zažila týden divotvorných kalamit. Co si počít s batoletem, které trefila a dostala za trest na hlídání? Poradí jí s tím nadělením ztřeštěná kamarádka? Nebo dívku konečně spasí princ na bílém koni, který doteď ne a ne dorazit?

Nejlepší kniha vyhlášeného britského satirika se v rozevláté atmosféře města nad Seinou vysmívá všemu a všem: trefuje se do našich strachů a tiků maskovaných sebejistou existencí, do opičáren a pofiderních mód, do francouzsko-anglické řevnivosti, do mediálních nafoukanců, ba i do prvního muže státu s chotí.

A jako v každé správné gogolovské frašce lze i v Rhodesově světě spoléhat na prorocký „smích přes slzy“. Stačí zajít do kina nevalné pověsti, kde nahý performer na výstavě nazvané Život zodpoví nejtajuplnější otázku ze všech: Jaký má naše pinožení smysl?

 

To je Život!

Autor: Dan Rhodes

Vydalo: nakladatelství Leda
Překlad: Jana Jašová
Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7335-403-9

Přečtěte si více o knize To je Život!, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Leda. A nezapomeňte si také přečíst naši recenzi.

Nakladatelství Leda vzniklo v roce 1992 a je jediným českým vydavatelstvím specializovaným na jazykové slovníky, učebnice a příručky a na naučné slovníky. Jako jediné nakladatelství u nás se systematicky věnuje jak hlavním světovým jazykům, tak jazykům menších národů a států. Usiluje o vysokou odbornou úroveň své produkce, o její kvalitu, serióznost a uživatelskou přitažlivost.

 

O autorovi

Dan Rhodes (1972), rodák z Devonu, je britský satirik publikující příležitostně i pod pseudonymem Danuta de Rhodes. Jeho příklon k paradoxům a bizarnostem nejlépe dokládá próza Timoleon Vieta se vrací (2003), v níž zparodoval legendární příběh kolie Lassie. Za knihu Tleskající ručičky získal Cenu E. M. Forstera 2010 a v témže roce ho deník Daily Telegraph zařadil mezi tucet nejnetuctovějších britských spisovatelů do čtyřiceti let. Českým čtenářům se představil románem Zlato a sbírkami mikropovídek Antropologie a Vezmi si mě, které sarkasticky glosují neschopnost člověka žít o samotě i mezi ostatními, natož v páru.
(Zdroj informací: nakladatelství Leda)

 

Vyhrajte knihu To je Život!

O tom, že hodit kámen mezi spoluobčany je více než podivný, vlastně přímo hloupý nápad, asi není třeba debatovat. Přesto to je umělecký projekt, který si vymyslela studentka pařížské akademie Aurélie Renardová a roztočila tím vír absurdních událostí. Její oblázek totiž trefí Herberta, který si do té doby poklidně ležel ve svém kočárku. Jeho matka si to však nenechá líbit a pro Aurélii připraví neobvyklý trest – musí se o Herberta týden starat. Jak to změní její život a co ještě během týdne zažije? To už si pojďte přečíst v knize britského satirika Dana Rhodese.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Leda vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu To je Život! vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu To je Život!
probíhá od 4. do 17. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 satirické knihy To je Život!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTo je Život!

Rhodes, Dan

Leda, 2015

Napsat komentář