Zasoutěžte si o detektivku pro silné žaludky

kuze
Pokud máte rádi thrillery s trochou morbidního nádechu, jistě vám neunikly knihy Mo Hayder. Ani tentokrát nebudete zklamaní, pokud se pustíte s detektivem Jackem Cafferym do dalšího případu. Ze zdánlivé sebevraždy se totiž vyklube vražda.

Mrtvola za městem

Mo Hayder nás znovu vtahuje do děsivého, temného světa. Natolik děsivého, že tentokrát se začne bát i detektiv Caffery.

Na odlehlém místě za městem byla nalezena mrtvola ženy v pokročilém stadiu rozkladu. Policie došla k závěru, že šlo o sebevraždu, a soudní patoložka tuto domněnku potvrdila. Jeden člověk však stále pochybuje: detektiv Jack Caffery. A pochybnosti se přemění v jistotu, když policejní potápěčka Blecha Marleyová vyloví ze zatopeného lomu torzo psa. Ten pes patřil mrtvé ženě. A před smrtí ho kdosi stáhl z kůže.

Caffery ví, že něco takového by před smrtí žádný sebevrah neudělal. A protože chce kolegům dokázat, že se mýlili, začne postupně pronikat do tajů předčasně ukončeného života Lucy Mahoneyové. A zatímco nalézá temná zákoutí, o nichž neměli tušení ani Lucyini blízcí, začíná se ho zmocňovat podivný neklid. Jako by ho někdo sledoval…

A pak je nalezena další žena, jejíž mrtvola jako by byla kopií té předchozí. Události nabírají rychlý spád. Caffery se ocitá v jejich víru a znovu se přesvědčuje, že každý člověk v sobě skrývá cosi temného: zavražděná žena, majitel starožitnictví, on sám… a také jeho blízká kolegyně.

 

Kůže

Autorka: Mo Hayder

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jiří Kobělka
Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-7498-063-3

Přečtěte si více o knize Kůže, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Můžete si také přečíst ukázku, nebo náš článek.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Seržantko?“ promluvil do mikrofonu policejní konstábl Wellard, který fungoval jako její asistent na povrchu. Jeho hlas jí zněl v uchu tak zřetelně, jako by stál přímo vedle ní. „Vidíš něco?“
„Ano,“ zamumlala Blecha. „Vidím do budoucnosti.“
„Cože?“
„Vidím do budoucnosti, Wellarde. Vidím sebe, jak se za hodinu celá promrzlá vynořuju na hladinu. A vidím zklamání ve tvářích všech ostatních, když budu mít prázdné ruce.“
„Jak to?“
„Nevím. Prostě si myslím, že ona tu není. Nezapadá mi to do scénáře. Jak dlouho už se pohřešuje?“
„Dva a půl dne.“
„A co její auto? Kde parkovalo?“
„Asi kilometr odtud. Na silnici B3135.“
„Trpěla podle vyšetřovatelů depresemi?“ (str. 7)

 

O autorce

Mo-HayderMo Hayder (*1962) o sobě říká, že je normální holka z Essexu, která miluje nakupování a má prořízlou pusu. V patnácti odešla ze školy a dělala postupně barmanku, securiťačku, hostesku v tokijském klubu, točila film, učila cizince anglicky. Tohle všechno si musela projít, aby se pak vrátila do školy, odkud má hned dva diplomy, jeden z Washingtonu, jeden z domácího Bathu. O dost později, už jí táhlo na čtyřicet, napsala první drsný thriller Ptáčník. Ve své prvotině i dalších sedmi románech využila podvědomý zájem čtenářů o morbiditu. A v roce 2011 dokonce asociace Amerických spisovatelů detektivek ocenila román Unesená (recenze na Klubu knihomolů) prestižním Edgarem.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Kůže

Spisovatelka Mo Hayder dokáže leckdy své čtenáře šokovat a znechutit, a možná právě proto patří její knihy mezi bestsellery. Pokud máte ještě v živě paměti předchozí úspěšnou knihu Panenka, ani nejnovější případ detektiva Jacka Cafferyho a policejní potápěčky Blechy Marleyové vás nezklame. Po nálezu mrtvé ženy za městem se policie i soudní patoložka shodnou, že se jednalo o sebevraždu. Jenže Cafferymu se to nezdá a jeho tušení je brzy potvrzeno. Vrah si navíc už vybírá další oběť. Podaří se policii odhalit pachatele, nebo je rychlý sled událostí svede na špatnou stopu?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kůže vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kůže
probíhá od 14. do 27. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Kůže

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKůže

Hayder, Mo

Domino, 2015

Zasoutěžte si o detektivku pro silné žaludky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. rebo napsal:

    Dobrý den,
    dnes v pořádku dorazila kniha Kůže, velmi za ní děkuji

Napsat komentář