Ondřej Neff pro milovníky sci-fi!

ondrej-neff-buh-sro-pan-zeme-nahledovy-obrazek
Dnes vám představíme dvě knihy jednoho z největších průkopníků science fiction literatury u nás, Ondřeje Neffa. Volit můžete mezi sbírkou, která obsahuje šestnáct kultovních povídek, nebo titulem, jenž je inspirován odkazem Julese Verna. Máte sci-fi rádi? Pak neváhejte a čtěte dál!

Postavte se tváří v tvář nejúžasnější knize sci-fi povídek, která kdy vzešla z pera českého autora! Ztraťte se v tajemném bludišti, politujte chudáka Bauera nebo poznejte knihy, které zabíjejí. Ať už si vyberete kterýkoliv příběh, budete nadšení a chtiví dalšího pokračování! Vydává nakladatelství Plus.

Bůh s. r. o.

Nové vydání povídkové sbírky obsahuje všech šestnáct příběhů, jak poprvé vyšly v roce 1997. Obsahuje významné práce, jako jsou „Potíže s elektřinou“ – naprosto původní verze příběhu, ze kterého vznikl kultovní román Tma. Jsou zde i povídky z arkadského cyklu, jako je „Hlídka 2“. Ocitneme se ve světě lidí, kteří si vytvořili svět svobody na Měsíci a zavrhli Zemi, zardoušenou v oprátce politické korektnosti. Povídky zaujmou čtenáře strhujícím dějem a potěší ho ironickým nadhledem. Střídají se tu krátké anekdoty s rozsáhlými novelami, jako je titulní povídka o lidech, kteří se nechali zlákat vidinou stát se bohy a stvořiteli nových světů. Smrtící knihy z Gnardu vás mohou zahubit, ale tato kniha způsobí pravý opak. Roztočí vám v hlavě kolečka, o kterých jste zatím netušili, že je tam máte. Což je podle autorova názoru smysl dobré sci-fi. Vychází s novými komentáři autora, které ozřejmují vznik každé povídky.

Autor: Ondřej Neff

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-259-0381-0
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Bůh s. r. o.

Ukázka z knihy

Smrtící knihy z Gnardubuh s.r.o.-ukazka

„Dejte si pozor na zdejší průvodce, pane,“ řekl Silinamovi žebrák v kostýmu zběhlého studenta. „Jsou to lumpové a zloději, budou vás chtít okrást. To je rada zdarma. Mám ještě jednu, ale ta stojí libru.“

Chlast a drogy ztrhaly regulační mechanismus biologických hodin bývalého studenta. Šedivý od konečků vlasů až po špičky prstů vyčuhujících ze žraloků roztrhaných tenisek, na sobě seprané džíny a tričko s univerzitním znakem, vynořil se mezi potravinovými automatony odbavovací haly Galaktické kladky a ze čtyř desítek mužů, žen a dětí, kteří právě na planetu Gnard kladkou přibyli, vyhlédl si právě Silinama.

„Odpal, smrade,“ obořil se na něho průvodce cestovní kanceláře Galaxy. „Zmiz, než ti rozbiju tlamu.“ (str. 77)

Stáhněte a prolistujte si ukázku.

Mohlo by vás zajímat

Jestliže máte o science fiction, potažmo fantasy literaturu zájem, máme pro vás několik tipů!

Hned sedm z nich najdete v našem článku. O něco mladší čtenáře pak potěší článek, ve kterém si kromě jiného přečtou i o dalším titulu tohoto autora. Nechte se inspirovat!

O nakladatelství

plusNakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány. Je součástí moderní mediální společnosti Albatros Media a. s.

——————————————-

Náš další titul je určen spíše mladším čtenářům. Na své si ale přijdou i jejich rodiče. Autor totiž jeho prostřednictvím navazuje na dílo proslulého Julese Verna. Podívejte se do Afriky a prožijte veliká dobrodružství při cestě do středuZemě! Druhý díl z úžasné trilogie Tajemství pěti světadílů vydává nakladatelství Albatros.

Pán země

Honba za tajemstvím nevyzpytatelného Virgila Adriana pokračuje. Naši hrdinové, tajný agent James Maukler a detektiv Fix spolu s malým Markem Davenportem a neohroženou slečnou Hortenzií Winthorpovou, se ocitnou uprostřed nejčernější Afriky. Zde už Adrianovi spadla maska a je zřejmé, že jsou v rukou zločince, nebo ještě hůře – v rukou šílence. Když pak podniknou marný pokus o útěk a jsou na hranici života a smrti, napadne je, že hůř už být nemůže. To jsou však na omylu. Může být daleko hůř a čeká je dobrodružství, jaké ještě žádný člověk nepodstoupil. Tajemství pěti světadílů tvrdě odolává pokusům o jeho rozluštění! Druhou knihu z velkolepé trilogie, zamýšlené jako pocta dílu Julese Verna, doprovodil svými ilustracemi Lubomír Kupčík.

Autor: Ondřej Neff
Ilustroval: Lubomír Kupčík

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 163×238 mm
ISBN: 978-80-00-03864-3
Doporučená cena: 349 Kč

Přečtěte si více o knize Pán země.

Ukázka z knihy

NAD ATLANTIKEMpan-zeme-ukazka

Otřesy Leviathanu také nabývaly na síle. Bylo zřejmé, že se kroutí celá  konstrukce dvoutrupé vzducholodi. Všech čtrnáct motorů jelo na plný výkon. Napadlo mě, zda bylo dobře, že slečna Winthorpová poradila letět  vlevo. Možná že by nám protivítr spíš pomohl vymanit se ze spárů hurikánu. Vichřice by se opřela o ocasní plochy a to by nám pomohlo se od  hurikánu odpoutat. To ovšem byly úvahy v nepravou chvíli.

Z americké vzducholodi se stalo pápěří ve větru. Viděli jsme ji už jen  jako malé smítko či peříčko a pak…

Loď vybuchla.

Každá vzducholoď je chráněná proti bleskům. Vichr pravděpodobně  rozerval vnější plášť lodi a obnažil kovové vzpěry. Ty k sobě přitáhly blesky  a výboj pak zasáhl vnitřní vodíkové balony. Vzdušné plavidlo se proměnilo  v ohnivou kouli.

„Utrpení těch lidí skončilo,“ ozval se Fix. (str. 13)

Stáhněte si celou kapitolu ve formátu PDF.

Mohlo by vás zajímat

Minulý rok v květnu u nás vyšel první díl této trilogie pod názvem Pán vzduchu. Máte-li zájem, přečtěte si o něm více.

Třetí a poslední díl trilogie, Pán moří, už je napsán také. Abyste si zkrátili čekání, můžete se zatím podívat alespoň na podklad pro obálku, který autor zveřejnil na svých stránkách. Další pokračování prozatím plánováno není.

O nakladatelství

albatros

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež (bylo založeno v roce 1949; do roku 1969 působilo pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy). Dnes je součástí moderní mediální společnosti Albatros Media a. s.

Ondřej Neff

Ondrej-NeffSpisovatel a publicista Ondřej Neff se narodil 26. června 1945 v Praze jako syn spisovatele Vladimíra Neffa a herečky Vlastimily Petrovičové. Po maturitě pracoval v časopise Svět v obrazech a vystudoval Institut osvěty a novinářství. Titul PhDr. získal roku 1970 rigorózní studií Ano a ne. Ideologie a žurnalistika francouzské studentské mládeže z jara 1968, kde se zabýval i ultralevým terorismem a anarchismem. Roku 1969 se oženil s Michaelou Šprachtovou (zemřela v roce 2002), s níž má syna Davida a dceru Irenu. Žije ve Zvoli. Je významným průkopníkem science fiction literatury u nás.

Nahlédněte do rozhovoru s autorem a zjistěte o něm více i v našem medailonu!

Zdroj informací: Neff.cz, autorovy oficiální stránky, zdroj fotografie: wikipedie 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBůh s. r. o.

Neff, Ondřej

Plus, 2015

zobrazit info o knizePán země

Neff, Ondřej

Albatros, 2015

Napsat komentář