Čtvrtek ve sci-fi a fantasy obleku

Fantasy kniha - ilustrační
Dnešní knižní tipy ovládnou nadpřirozené bytosti, vesmír, duchové i čarodějové! Najděte inspiraci pro vaši četbu a porozhlédněte se po nových publikacích, je z čeho vybírat!

Na rozehřátí si představíme povídkovou sbírku na počest autora Issaca Asimova, který byl jedním z nejznámějších autorů science fiction. Kniha Přátelé Nadace obsahuje poděkování a vzpomínky přátel, rodiny a kolegů spisovatelů na život a dílo, které autoři této knihy využívají k příležitosti probádat z vlastního úhlu pohledu. Knihu vydalo nakladatelství Argo ve spolupráci s nakladatelstvím Triton.

Přátelé Nadace

Žádné dílo science fiction dvacátého století neovlivnilo představivost takového množství čtenářů jako epický popis budoucnosti, který ve svých povídkách a románech předkládal Isaac Asimov. Asimovova ohromující vize budoucnosti lidstva v galaxii přiváděla v úžas miliony čtenářů na celém světě. Od povídek z blízké budoucnosti, přes povídky o téměř lidských, pozitronických robotech, až k rozsáhlé sáze o Galaktické Říši a Nadaci. Jako mimořádný hold Asimovovu dílu přijalo sedmnáct významných spisovatelů výzvu ponořit se do jeho rozsáhlého díla a vytvořit nové vzrušující povídky nejslavnějšího science fiction vesmíru dvacátého století. 

Autoři:  Edward Wellen, Poul Anderson, Hal Clement a kol.
Přeložil: Zdeněk Uherčík

Počet stran: 512
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-257-1367-9
Doporučená cena: 398 Kč

Přečtěte si více o knize Přátele Nadace a pokud vás tato kniha zaujala, nepřehlédněte naší recenzi!

————————————————-

Celkem tajemná obálka knihy Tetování krví – Lampář nám napovídá, že v dobrodružství lampářského nováčka Rosamunda nebude bezpečné. Druhý díl nové fantasy trilogie D. M. Cornishe, která uchvátila mladé čtenáře po celém světě, vydalo nakladatelství Fragment.

Tetování krví – Lampář

Nalezenec s dívčím jménem Rosamunda přežil nebezpečnou cestu do Železné bašty a stává se lampářským učněm. Na výcvik do pevnosti přijíždí také mladá lampářka Threnody. Její vzdorovitá povaha je chlapci sympatická a okamžitě v ní nachází spřízněnou duši. Společně prozkoumávají podzemní chodby pod pevností a zjišťují, že se v nich odehrávají podivné a nekalé věci. Výcvik nováčků je předčasně ukončen a Rosamunda se musí stěhovat na odlehlé a velmi nebezpečné místo. Přežije Rosamunda tuto nelehkou zkoušku, nebo se stane jen další položkou na seznamu mrtvých? 

Rosamunda začal stoupat po schodech zalitých tím přízračným světlem připomínajícím svatozář. Schodiště bylo samozřejmě příkré a tak úzké, že musel postupovat pomalu. Měl na paměti sklíčkařovo varování, že nahoře jsou další lidé, takže se snažil našlapovat co nejtišeji a nedopustit, aby rozviklané schody zavrzaly. Zdolal tři řady, ale schodiště pokračovalo dál. U čtvrté se ve stínu rýsovaly nějaké dveře, ale schodiště opět pokračovalo.

Nezastavovat se u žádných dveří, říkal pan Numps. Rosamunda stoupal výš. Ale ne dlouho. Asi po dvou dalších řadách schodů ke svému obrovskému zděšení zjistil, že se část schodiště nad ním zbortila, zůstala z něj jen hromada šedých prkének, takže nemohl jít dál. Co teď?

Autor: D. Cornish
Přeložila: Drahomíra Michnová

Počet stran: 576
Vazba: lepená
Formát: 200×130 mm
ISBN: 978-80-253-2304-5
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Tetování krví – Lampář a ukázku z ní.

————————————————-

Nakladatelství Yoli, které se zaměřuje zejména na knihy pro mladé dospělé, není s vydáváním fantasy publikací pozadu. Horkou novinkou na českém knižním trhu je kniha Eden, ve které stejnojmenná hlavní hrdinka potká chlapce Rayena zahaleného tajemstvím. Co se bude dít dál, až Eden zjistí o Rayenovi pravdu? Autorkou této fantasy knihy je Helen Douglaosová.

Eden

Eden Anfieldová zbožňuje záhady, a když se na škole objeví tajemný nováček Ryan Westland, úplně ji to pohltí. Na první pohled vypadá jako obyčejný kluk, proč potom nezná pizzu? Ze všeho nejvíc ale Eden mate to, že o ni Ryan jeví zájem. Eden pozvolna propadá jeho kouzlu, zároveň ale rozkrývá i jeho tajemství. Když klopýtne o zdánlivě obyčejnou knihu v Ryanově pokoji – biografii jeho nejlepšího kamaráda, která je však datovaná o celých padesát let později. Když se svým objevem na Ryana vyrukuje, zjišťuje, že na ni čeká velmi důležitý úkol, a ona právě málem zničila jeho jedinou šanci na úspěch…

Tančila s někým jiným. Vypadal jinak. Kaštanové vlasy ji sponky držely tak vysoko, že vlny, které ji obvykle padaly pod ramena, teď končily hned pod její bradou. Jak se pohybovala po parketu, korálky na zelených šatech se pohupovaly. Zachytila jeho pohled a usmála se.
Odhrnul si vlasy z čela a bezmyšlenkovitě se k ní protančil davem, dřív než ho zastaví strach.
„Smím prosit?“
„Už jsem myslela, že se nikdy nezeptáš,“ ušklíbla se.
Jednu ruku mu volně položila kolem pasu, druhá mu lehce spočinula na rameni. Byli blízko sebe, ale nedotýkali se jako Amy a Matt, kteří se k sobě tiskli tak, že se spojovaly snad všechny čtvereční centimetry jejich kůže.

Zaujala vás tato kniha? Pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autorka: Helen Douglasová
Přeložila: Jana Jašová

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-87543-27-6
Doporučená cena: 259 Kč

Přečtěte si více o knize Eden!

————————————————-

Další kniha v dnešních tipech skrývá pod svou obálkou velmi kladné ohodnocení. Z Edice světový bestseller představujeme knihu Marťan, která svým strhujícím, podmanivým a přesvědčivým příběhem o lidské nezdolnosti a vynalézavosti obletěla celý čtenářský svět. Knihu Andyho Weira vydalo nakladatelství Knižní klub.

Marťan

Je nejslavnějším mužem na Zemi. Má to však háček: není na Zemi… Před šesti dny se Mark Watney jako jeden z prvních lidí prošel po Marsu. Teď je přesvědčený, že bude prvním člověkem, který tam zemře. Málem zahynul v prašné bouři a zbytek jeho posádky odletěl v domnění, že je mrtvý. Mark nemá jak odeslat zprávu, že přežil. A i kdyby se s lidmi na Zemi spojit dokázal, zásoby mu dojdou mnohem dřív, než by stačila dorazit pomoc. Mark se však nevzdává. Jak zdolává jednu zdánlivě nepřekonatelnou překážku za druhou, začíná věřit, že by na cizí planetě přece jen mohl obstát. Jenže Mars mu ještě přichystá nejedno překvapení…

Jsem v hajzlu.
Tak zní můj kvalifikovaný názor.
V hajzlu.
Výprava, na které jsem měl prožít nejskvělejší dva měsíce svého života, se po šesti dnech změnila ve zlý sen.
Ani nevím, kdo si tenhle deník přečte. Myslím, že nakonec ho někdo najde. Třeba za sto let.
Pro úplnost… šestého solu jsem nezahynul. Zbytek posádky si to určitě myslel, což jim nemůžu mít za zlé. Snad za mě celá Země držela den smutku a moje stránka na Wikipedii teď praví: „Mark Watney je jediným člověkem, který zemřel na Marsu.“

Přečtěte si celou ukázku z knihy!

Autor: Andy Weir
Přeložil: Michal Prokop

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 145×227 mm
ISBN: 978-80-242-4772-4
Doporučená cena: 349 Kč

Přečtěte si více o knize Marťan a pokud vás kniha zaujala, nepřehlédněte naší recenzi!

————————————————-

Ještě jednou se vrátíme k nakladatelství Fragment – tentokráte s knihou Bohové Olympu – Krev polobohů. Jak si poradí sedm polobohů v čele s Persym v posledním a nejtěžším boji? Pátý díl napínavé dobrodružné série autora Ricka Riordana volně navazuje na díly předchozí, nemusíte se tedy bát, že bez zbylých knih v sérii jste ztraceni!

Bohové Olympu – Krev polobohů

Giganti, obludní pomocníci bohyně Gaiy, jsou připraveni zničit hrdiny z Velkého proroctví a s nimi i celý svět. Tábor polokrevných je obklíčen římskými jednotkami a hordami nestvůr. Nutně potřebuje pomoc, ale ta je až na druhém konci světa. Obří socha Athény Parthenónské by mohla válku mezi Řeky a Římany zastavit a polokrevné usmířit. Míří ale kamenný kolos na správné místo, a hlavně, bude tam včas? Zbývá jen pár dnů. Pomstychtivá matka země Gaia se probírá z dlouhého spánku a k probuzení jí chybí jediné – krev dvou polobohů, krev Olympu!

„Ty rozvaliny jsou tady nahoře,“ ujišťovala ho. „Viděla jsem je v čepeli Katoptris. A slyšel jsi, co říkala Hazel. ‚Největší –‘“
„‚Největší shromáždění zlých duchů, jaké jsem kdy vycítila,‘“ vybavil si Jason. „Jo, to zní super.“
Po boji v podzemním Hádově chrámu měl Jason potyček s ďábelskými duchy plné zuby. Ale v sázce byl osud výpravy. Před posádkou Arga II leželo velké rozhodnutí. Pokud si vyberou špatně, selžou a doplatí na to celý svět.
Pipeřina čepel, Hazeliny kouzelné schopnosti a Annabetiny instinkty, to všechno se shodovalo – odpověď leží tady na Ithace, ve starověkém Odysseově chrámu, kde se shromáždila horda zlých duchů, aby čekala na Gaiiny rozkazy. Plán zněl vplížit se mezi ně, zjistit situaci a určit nejlepší postup. A vypadnout odtamtud, nejlíp živí a zdraví.“

Autor: Rick Riordan
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 468
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 210×140 mm
ISBN: 978-80-253-2399-1
Doporučená cena: 399 Kč

Přečtěte si více o knize Bohové Olympu – Krev polobohů a ukázku z ní.

————————————————-

Série Downside, do níž spadá kniha Město duchů, patří do horních příček subžánru urban fantasy. Autorka Stacia Kane v ní vytvořila živoucí postapokalyptický svět, v němž přežijí jen ti nejsilnější. V třetím díle této série se hlavní hrdinka Chess Putnamová pustí do případu, který zapáchá černou magií. Knihu vydalo nakladatelství Fantom print.

Město duchů

V ulicích čtvrti Downside, domově prostitutek, drogových dealerů a zlodějů, se pohybuje zvrácený vrah, který své oběti zanechává rozřezané na kusy a bez orgánů. Případ, který na míle páchne černou magií, se dostává do rukou Chess Putnamové, nejlepší Odhalovačky Církve Skutečné pravdy. Jak už však bývá u Chess zvykem, věci se začínají rychle komplikovat a s každou další stopou se čarodějka sice dostává blíže k pachateli, ale zároveň také k okraji propasti, z níž už nemusí být návratu. Duchové ve Městě věčnosti se bouří a média, s jejichž pomocí je Církev doposud zapuzovala, se začínají obracet proti svým pánům.

Autorka: Stacia Kane
Přeložila: Leona Malčíková 

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-302-4
Doporučená cena: 279 Kč

Přečtěte si více o knize Město duchů

————————————————-

V žánru urban fantasy pokračujeme i v poslední dnes představované knize. Osmého dílu série Kladivo na čaroděje se ujal nadaný autor Martin D. Antonín. Když se dáma vašeho srdce ocitne v nesnázích, uděláte pro její záchranu cokoliv. Knihu Pekelná šleha vydalo nakladatelství Epocha.

Pekelná šleha

Riskujete život, sjezdíte světa kraj, spřáhnete se s ďáblem – a když zoufalství dostoupí vrcholu, přeleze přes něj a ještě si pořádně povyskočí, najmete si tým Felixe Jonáše. Je to banda magorů, to jistě – ale kdo jiný vám uvěří a pustí se do hledání dívky nakažené experimentálním magickým retrovirem? Jistě ji najdou. Možná i zachrání. A když budete mít štěstí, vaše milovaná vám tu záchranu jednou odpustí. Naděje přece umírá poslední… a kdyby něco, Walter ji odborně oživí.

Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…

Autor: Martin Antonín

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7425-247-1
Doporučená cena: 189 Kč

Přečtěte si více o knize Pekelná šleha


 V dnešních knižních tipech jsme vám představili nemálo titulů, který z nich vám přišel nejsympatičtější? Neváhejte a napište nám svůj názor do komentářů!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete také vydražit v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřátelé Nadace

Argo, 2015

zobrazit info o knizeTetování krví – Lampář

Cornish, D. M.

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeEden

Douglasová, Helen

Yoli, 2015

zobrazit info o knizeMarťan

Weir, Andy

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeBohové Olympu – Krev polobohů

Riordan, Rick

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeMěsto duchů
Downside 3

Kane, Stacia

Fantom Print, 2015

zobrazit info o knizePekelná šleha
Kladivo na čaroděje 8

Antonín, Martin D.

Epocha, 2015

Napsat komentář