Získejte příběh o zmizení a naději

Cas-odejit-perex
Jenna je chytré třináctileté děvče, které žije s babičkou a za všeho nejvíc touží přijít na to, kam zmizela před deseti lety její matka. Zkouší proto cokoli, jen aby celé záhadě přišla na kloub a měla tak možnost se znovu s matkou setkat.

Záhadné zmizení

Jenna se nikdy nevzdala naděje, že jednou najde svoji mámu Alici. Ta totiž zmizela, když její kolegyni v rezervaci udupal slon. Anebo to bylo celé jinak?

Alice studovala chování slonů v Africe, když však poznala Jennina otce, vrátila se s ním do Ameriky, kde společně vedli sloní rezervaci. A jednoho dne, když zemřela za záhadných okolností jejich kolegyně, Alice zmizela. Jenna byla tehdy ještě maličká, přesto celé ty roky touží matku najít. Nevěří totiž, že by ji jenom tak opustila. Jde za vědmou, najme si soukromého detektiva, zkouší cokoliv, jen aby celé záhadě přišla na kloub. Někdy se však i zdánlivě jasné odpovědi mohou docela zamotat a svět nemusí být takový, jaký se zdá.

 

Čas odejít

Autorka: Jodi Picoultová

Vydalo: nakladatelství Ikar
Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-249-2834-0

Přečtěte si více o knize Čas odejít, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Ikar. A můžete si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Ikar patří do portfolia nakladatelských značek společnosti Euromedia Group, k. s. Zaměřuje se především na ženské čtenářky, kterým nabízí romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce. Mezi zavedené a celosvětově úspěšné autory Ikaru patří Danielle Steel, Joy Fieldingová, Rosamunde Pilcherová, Barbara Woodová, Erich Maria Remarque, Lion Feuchtwanger či Johannes Mario Simmel; z českých autorů např. Klára Janečková či Hana Marie Körnerová.

 

Ukázka z knihy

Babička není jako babičky v televizi, taková ta mazlivá stařenka s bílými vlasy. Pracuje na místním odtahovém parkovišti jako výběrčí. Na prstech jedné ruky bych spočítala, kolikrát jsem ji viděla se usmát.
Kdybych s ní tak mohla mluvit o mámě! Vždyť si pamatuje všechno to, co já ne – žila přece s mojí mámou osmnáct let, zatímco já pouhopouhé tři roky. Je mi líto, že nemám babičku, která by si se mnou prohlížela fotky mojí ztracené mámy, když jsem byla malá, nebo by pekla dort k jejím narozeninám. Moje babička mě jenom učí, abych svoje pocity zavřela pěkně do krabičky a schovala je.
Nechápejte mě špatně, mám babičku moc ráda. Chodi na vystoupení našeho školního sboru a vaří pro mě vegetariánská jídla, i když sama má ráda maso, dovoluje mi dívat se na filmy s hvězdičkou, protože jak říká, není v nich nic, co bych už stejně nezahlídla ve škole na chodbě. Mám babičku moc a moc ráda. Jenom to není moje máma. (str. 26)

 

Vyhrajte knihu Čas odejít

Alice studovala chování slonů v Africe a poznala zde i Jennina otce, se kterým se vrátila do Ameriky. Jenže si nedokázala představit život bez slonů, proto zde společně s manželem vedli sloní rezervaci. Tito tlustokožci se však stali osudnými nejen její kolegyni, kterou udupali, ale i Alici, která právě v tu chvíli zmizela. A její dcera Jenna teď dělá vše pro to, aby ji našla. Podaří se jí odhalit podivné okolnosti celého zmizení? To si pojďte přečíst v příběhu, který vás zavede do míst, kam byste se normálně asi nepodívali.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Ikar vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Čas odejít vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čas odejít
probíhá od 4. do 17. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Čas odejít

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČas odejít

Picoultová, Jodi

Ikar, 2015

Napsat komentář