Získejte jednu ze dvou knih o aktuálních tématech

Universum-dle-vyberu-perex
Jak nenaletět podvodníkům a nepřijít tak o peníze? S tím vám poradí dvě knihy, které se zabývají současnými problémy, často skloňovanými nejen v médiích. Takzvaným „šmejdům“ je totiž potřeba umět se bránit.

Ať už si chcete koupit pejska, nebo dům, je potřeba si prodávajícího či zprostředkovatele řádně prověřit. Můžete totiž přijít o značnou sumu a za své peníze nedostat nic. Nejen na předváděcích akcích však najdete takové podvodníky, objevují se všude a patří mezi ně i množírny zvířat. I o těch si můžete v jedné z knih přečíst. A právě nyní mají navíc tři z vás šanci vyhrát jednu z knih v soutěži, kterou vám přinášíme ve spolupráci s nakladatelstvím Universum patřícím pod společnost Euromedia Group.

logoUniversum

Nakladatelství Universum patří do portfolia nakladatelských značek společnosti Euromedia Group, k. s. Pod touto značkou vycházejí překladové i původní encyklopedie, zeměpisné atlasy, slovníky a lexikony, obrazové publikace, naučné knihy z různých oblastí, průvodce a cestopisy.

 

Továrna na štěňata aneb Šmejdi v psím světě

Mimořádně užitečný manuál, který všem, kdo si chtějí pořídit pejska, radí, čeho se mají vyvarovat a jak postupovat při výběru budoucího člena rodiny. Varuje především před technikami, taktikami a postupy komerčních množitelů obchodujících se žádanými psími plemeny. Tito „šmejdi“ množí štěňata v otřesných podmínkách, jež se dají označit jako týrání. Feny rodí jak na běžícím páse dvakrát ročně, a to tak dlouho, dokud neuhynou; štěňatům se nedostává ani minimální, natož pak veterinární péče atd. Autorka uvádí nejčastější lži a polopravdy, jimiž se „šmejdi“ snaží prodat nemocná a jinak neprodejná štěňata nezkušeným zájemcům, bez příkras popisuje praktiky množíren a její příběhy z praxe šokují.

Autorka: Simona Smith

Vydalo: nakladatelství Universum
Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-242-4857-8

Přečtěte si více o knize Továrna na štěňata aneb Šmejdi v psím světě a prohlédněte si také krátkou ukázku.

 

Kdopak by se šmejdů bál?

Když v roce 2009 manželé Glaserovi prodávali dům, naletěli realitní kanceláři Prolux, vyhlášené tím, že pomocí klamavých obchodních praktik uzavírá s klienty naprosto nemravné smlouvy o zprostředkování prodeje nemovitosti. Ten ovšem nezprostředkuje, a když si klient kupce sežene sám, realitka inkasuje vysoké provize. Paní Glaserová se ale nedala a zahájila několikaletý boj, který později vyústil v založení občanského hnutí Společná obrana, zaměřeného na aktivní obranu proti podvodným firmám obecně. V poučné knize plné užitečných postřehů, rad a doporučení popisuje, jak pomocí blogu, webových stránek, demonstrací, článků, televizních vystoupení, trestních oznámení, hromadné žaloby a spolupráce s ČOI odhalovala a napadala praktiky podvodných firem a některé poškozené dokonce úspěšně zastupovala před soudy jako obecný zmocněnec. Mimo jiné se jí podařilo oslovit poslance a způsobit i změnu zákona o rozhodčích doložkách, který byla upraven alespoň částečně ve prospěch spotřebitele.

Knížka odhaluje nejen praktiky podvodných firem a radí, jak je předvídat a nenaletět na ně, ale také ukazuje cesty, jak se lidé mohou i sami coby spotřebitelé účinně bránit.

Autorka: Světlana Glaserová

Vydalo: nakladatelství Universum
Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-242-4814-1

Přečtěte si o knize Kdopak by se šmejdů bál? více a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Vyhrajte knihu dle vlastního výběru

Plánujete si pořídit pejska a nevíte, na co všechno si dát pozor? Zvažujete, že vám „stačí“ levnější varianta bez průkazu původu? V tom případě si určitě přečtěte první z představených knih a zjistěte, jak při výběru štěňátka postupovat, čeho se vyvarovat a jak to chodí u množitelů.

A pokud už pejska máte, ale obáváte se setkání s podvodníky jiného druhu a jejich nečestných praktik, naučte se je předvídat a nenaletět s pomocí druhé knihy. Oboje se vám bude v dnešní době jistě hodit, tak neváhejte a dejte se do čtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Universum patřícím pod společnost Euromedia Group vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou jednu z knih Továrna na štěňata aneb Šmejdi v psím světě a Kdopak by se šmejdů bál? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Továrna na štěňata aneb Šmejdi v psím světě
a Kdopak by se šmejdů bál?
probíhá od 26. července do 8. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy o „šmejdech“ dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTovárna na štěňata
aneb Šmejdi v psím světě

Smith, Simona

Universum, 2015

zobrazit info o knizeKdopak by se šmejdů bál?

Glaserová, Světlana

Universum, 2015

Napsat komentář