Zasoutěžte si o další z případů detektiva Quinna

silenstvi
Se sadistickým šílencem, který znovu udeřil, se soukromý detektiv Frank Quinn již jednou setkal. Nyní se jejich cesty spojí znovu a vyhrát může jen jeden. Zvítězí ten, který zůstane naživu a bude tak moci dokončit svou práci. Který z nich to bude?

Souboj geniálních mozků

Lidé vraždí z různých důvodů. Ti nejšílenější pro ukojení svého ega.

V hotelovém pokoji bylo nalezeno šest zavražděných žen, z toho pět studentek. Spoutaná mrtvá těla nesla známky mučení a také děsivý vrahův podpis: čelo každé oběti hyzdila tři vyřezaná písmena.

Soukromý detektiv Frank Quinn se s tímto sadistickým šílencem setkal už před lety. Oba si z tehdejšího střetu odnesli nezhojenou jizvu. Minulost obou mužů skrývá několik dalších vražd s podobným rukopisem: jeden je páchá, druhý se ho snaží zastavit. Šachová partie mezi zabijákem a policajtem pokračuje.

V nervy drásajícím souboji dvou geniálních mozků může zvítězit jen jeden. Nejde totiž jen o to, kdo zemře. Tentokrát se hraje především o to, kdo zůstane naživu – protože jedině ten bude moci svou práci dokončit.

 

Šílenství

Autor: John Lutz

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Martin Verner
Počet stran: 512
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-7498-061-9

Přečtěte si více o knize Šílenství, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také polistovat ukázku a přečíst náš článek.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Málem toho zmetka dostali už v chatě, kde právě umučil svou poslední oběť. Pálil ji cigaretou, zasadil jí desítky bodných ran a postupně ji vyvrhl. Anonymní telefonát, který jim oznámil, že někdo bude v chatě zabit, jim však nedopřál dost času k záchranné akci.
Vrah je zahlédl, když se blížili. Z místa činu pláchl těsně poté, co jim zatelefonoval, aniž by si uvědomil, jak rychle jsou schopni zareagovat a jak blízko už Quinn krouží. Vzápětí se ocitl v přestřelce s Quinnem a okresním šerifem.
Quinn si byl jistý, že šerif, šedovlasý muž jménem Carl Chalmers, to koupil a je ošklivě poraněn. Když ho Quinn naposled viděl, seděl na zemi, mluvil do vysílačky nebo mobilu a mával na něj, aby pokračoval v honičce. Chalmers se k lovcům přidal až na poslední chvíli poté, co Quinn vysledoval stopu mrtvých těl vedoucí z New Yorku až do Maine.
Teď seděl v kaluži krve. (str. 16)

 

O autorovi

John-LutzJohn Lutz (*1939) už na konci 60. let pravidelně přispíval do literárních magazínů Alfreda Hitchcocka a Elleryho Queena a píše pro ně, i když v menší míře, povídky dodnes. Má jich za sebou přes 250. Od 70. let začal souběžně s povídkami vydávat i romány. Konkurence v kriminálním žánru byla tehdy veliká, avšak kritika, kolegové a stále širší okruh čtenářů si tohoto autora brzy povšimli. Ocenili jeho řemeslnou zdatnost, jeho úspornost, jeho cit pro fabuli, pointu i dialog – všechno přednosti vypěstované v magazínových začátcích a rozvíjené nebývalou pracovitostí a pílí. Prestižní ceny na sebe nedaly dlouho čekat – vícenásobný Edgar, Shamus… Všiml si ho také Hollywood a podle jeho knihy Spolubydlící natočil dnes již kultovní film. Dnes se může Lutz pochlubit bilancí více než čtyřiceti žánrově rozmanitých románů.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Šílenství

Detektiv Quinn doufal, že šílený sadistický vrah zmizel před několika jednou pro vždy z jeho života. Bohužel se záhy přesvědčí o opaku, když je v hotelovém pokoji nalezeno šest zavražděných žen, jejichž těla nesou pachatelův obvyklý podpis. Nebo se jen někdo snaží napodobit modus operandi dávno mrtvého zabijáka? Tentokrát je v sázce mnohem více než jen úspěšné vyřešení případu – jde o hru kdo z koho a vyhrát v ní může jen jeden. Který z hráčů přežije? To si pojďte přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Šílenství vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Šílenství
probíhá od 10. do 23. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Šílenství

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠílenství

Lutz, John

Domino, 2015

Napsat komentář