Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. dubna 2012

Nenechte si ujít
První dubnový týden přináší mnoho zajímavých literárních akcí a především autogramiádu držitelky Nobelovy ceny Herty Müllerové, která tento týden dorazí do Prahy.

Zajímáte-li se o historii českých hradů a zámků, pak si jistě nenechte ujít křest nové knihy s názvem „Mysterium hradu Karlštejna“Dr. Hany Blochové. Akce se koná 3. dubna v malém sále Ústřední knihovny v Praze v 17 hodin. Prezentace knihy je spojena s videoprojekcí. Vstupné činí 35 korun.

Od 4. do 13. dubna se ve Zlíně koná literární festival s názvem Literární jaro Zlín. Kromě autorských čtení, moderovaných besed a představení nových knih se můžete sami zapojit do workshopů a debat o literatuře a navštívit pořádané výstavy. Hned ve středu 4. dubna se můžete těšit na Dana Jedličku a jeho knihu překladů básníka Rogera McGougha s názvem Někdo přijde a udělá to za mě líp, jenž bude zároveň hovořit o liverpoolské literární scéně 60. let. Literární setkání se koná v Krajské knihovně Františka Bartoše.

Zkrátka nepřijdou ani obyvatelé Vsetína, kde se 4. dubna sejdou vsetínské osobnosti při čtení anglické literatury. Literární setkání se koná v K klubu od 10 hodin.

Herta Müllerová, která v roce 2009 obdržela Nobelovu cenu za literaturu a její kniha Rozhoupaný dech získala Magnesiu Literu, zavítá ve čtvrtek 5. dubna do Ústřední knihovny v Praze. Akce začíná ve Velkém sále v 19 hodin. Přestože se však neplatí žádné vstupné, je nutné si vstupenky rezervovat dopředu z důvodu omezeného počtu míst. Celou akci bude moderovat Petr Fišer, vedoucí kulturní redakce České televize.

5. dubna se můžete těšit i na besedu se spisovatelkou Ivou Pekárkovou, která je známá především „taxikařením“ v New Yorku a psaním povídek, které otiskly i slavné The New York Times. Setkání se koná od 18 hodin v Městské knihovně v Brušperku.

Do třetice se 5. dubna můžete seznámit i s novou knihou Radka Malého s názvem Poetický slovníček dětem v příkladech. Publikaci ilustroval Daniel Michalík. Akce se koná v Praze ve Švandově divadle od 17:15 hodin. O poesii bude hovořit Přemysl Rut, který se zároveň postará i o hudební vložku.

Ať jste z Prahy, Brna nebo odjinud, jistě si přijdete na své. Literární akce se konají po celé České republice a každý týden si můžete vybrat z nepřeberného množství křtů, autogramiád, besed nebo autorských čtení. Pokud jste si v tomto týdnu nevybrali, počkejte si na ten další. Navštívíte-li však některou z nabízených akcí, neváhejte se s námi o své zážitky podělit!

Doporučení:
Share

Napsat komentář