Získejte napínavý thriller o děsivém tajemství

Rozbiti-andele-perex
Děsivý nález mrtvoly, kterou jednoho rána objeví v řece dva rybáři, odstartuje vyšetřování, při kterém komisařka Katie Maguirová odhalí děsivé spiknutí. Navíc moc dobře ví, že pokud dojde v pátrání moc daleko, přivolá na sebe hněv církve.

Druhý případ komisařky Maguirové

Hradba mlčení skrývá tajemství, jemuž se nechce věřit.

Jednoho chladného jarního rána zahlédnou dva rybáři v řece Blackwater nedaleko Corku cosi, co připomíná černý pytel s odpadky. Ukáže se, že ve skutečnosti jde o mrtvolu otce Heaneyho, bývalého učitele hudby na místní chlapecké škole. Má svázané ruce i nohy a na krku stopy po škrcení. A co hůř – je vykastrovaný.

Případ hluboce zasáhne místní věřící a komisařka Katie Maguirová se ocitne pod velkým tlakem, aby co nejrychleji dopadla pachatele. Pak je ale nalezen další zavražděný kněz…

Katie získá důkazy, že v Sirotčinci svatého Josefa došlo ke zločinnému spiknutí. Ví však, že zajde-li ve vyšetřování příliš daleko, přivolá na sebe hněv katolické diecéze. Jestliže chce chytit vraha dřív, než znovu udeří, bude se muset postavit vysokým církevním představitelům a prolomit hradbu mlčení, za níž se po dlouhá desetiletí skrývá strašlivé tajemství.

 

Rozbití andělé

Autor: Graham Masterton

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Radka Knotková
Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-7491-443-0

Přečtěte si více o knize Rozbití andělé, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku a nezapomeňte ani na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Denis neodpověděl. Dál se mlčky brouzdal k černému odpadkovému pytli, postupně mu ale docházelo, že je to něco úplně jiného, než si myslel. Když k němu konečně dospěl, pochopil, že ve skutečnosti jde o mužské tělo oděné od hlavy až k patě do černého — vypadalo to jako kněžská sutana.
„Ježíši,“ vydechl Denis a opatrně položil prut na břeh.
Muž ležel na boku na úzkém pásu oblázků a nohy měl napůl ponořené ve vodě. Někdo mu spoutal ruce za zády a svázal kolena i kotníky. Tvář měl odvrácenou, ale Denis i přesto podle řídnoucích šedých vlasů poznal, že muži je něco kolem šedesáti. Zdálo se, že je při těle, Denis si však vzpomněl, jak po smrti vypadal jeho otec. Mrtvola Denisova táty ležela v suterénním bytě v Togheru skoro týden, než ji někdo našel, a do té doby se nafoukla jako obří, bledě zelený panák Michelin. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Rozbití andělé

Po úspěšném prvním dílu Bílé kosti ze série s komisařkou Katie Maguirovou, přichází druhý napínavý případ. Tentokrát má brutální vražda co dělat s církví a tajemstvím, kterému se nechce věřit. Navíc nikdo nestojí o to, aby bylo odhaleno veřejnosti. Jenže pokud chce komisařka odhalit vraha dříve, než znovu udeří, možná jí nic jiného nezbude. Co skrývají vysocí církevní hodnostáři za hradbou mlčení? A podaří Katie tuto zeď prolomit? To si pojďte přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Rozbití andělé vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rozbití andělé
probíhá od 10. do 23. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Rozbití andělé

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozbití andělé

Masterton, Graham

Host, 2015

Napsat komentář