Vyhrajte biografii o Josefu Abrhámovi

Josef-Abrham-perex
Kdo by neznal oblíbené české filmy jako Kulový blesk, Šakalí léta, Vrchní, prchni! či Holka na zabití. V každém z nich ztvárnil jednu z hlavních rolí herec, který dlouho hercem ani být nechtěl, a nyní si jeho postavy všichni pamatují.

Nezapomenutelný primář Blažej

„Herectví se mi stalo a štěstí se mi dostalo.“

Tato jediná prostá věta vyjadřuje celý umělecký život Josefa Abrháma, napůl Slováka, napůl Moraváka, jednoho z nejuznávanějších příslušníků své herecké generace – generace Činoherního klubu, která spoluvytvářela filmy slavné české nové vlny. Jako mnozí jiní, ani Josef Abrhám neměl cestu k herectví přímočarou a samozřejmou. Zatímco však jeho kolegové v hereckém prostředí vyrostli a přirozeně po něm toužili, nebo je prostě přitahovalo, a museli se jen potýkat s většími či menšími překážkami, Josef Abrhám nic takového nepociťoval, a to ani v době dospívání. Ba právě naopak. V dětství nerecitoval, nehrál v ochotnickém divadle, jakékoliv předvádění na veřejnosti mu bylo protivné, bál se ho a vyhýbal se mu. Což je více než zvláštní, ba podivné, vezmeme-li v úvahu, že pochází z veskrze umělecké rodiny.

Štěstí potkalo Josefa Abrháma v podobě setkání s cimrmanology Zdeňkem Svěrákem a Ladislavem Smoljakem, z něhož vznikly dodnes kultovní filmy jako Marečku, podejte mi pero!, Kulový blesk nebo Vrchní, prchni!. A pak také přišlo štěstí v podobě postavy primáře Blažeje v nejúspěšnějším televizním českém seriálu všech dob, Nemocnici na kraji města… Těmito postavami se Josef Abrhám neodmyslitelně zapsal do historie československého a českého filmu a televize.

Co přimělo stydlivého chlapce studovat herectví? Proč u něj vydržel? Co ho to stálo? I na tyto otázky se pokouší odpovědět biografie Josefa Abrháma z pera zkušené autorky portrétů známých osobností.

 

Josef Abrhám

Autorka: Dana Čermáková

Vydalo: nakladatelství Imagination of People
Počet stran: 216
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-87685-31-0

Přečtěte si více o knize Josef Abrhám, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Josef Abrhám

Josef Abrhám je oblíbený nejen u diváků díky svým nezapomenutelným rolím, ale i držitelem několika významných ocenění. Například za ztvárnění Karla Čapka ve filmu Člověk proti zkáze získal dokonce Cenu ministra kultury. Ačkoli mu předvádění se na veřejnosti bylo ještě v době dospívání protivné a bál se ho, stal se nakonec v pozdějších letech jedním z nejvýznamnějších českých herců generace Činoherního klubu. Co ho přivedlo ke  studiu herectví na DAMU a proč u něj nakonec zůstal? I to si můžete přečíst v jeho biografii.

Právě nyní vám navíc ve spolupráci se společností Knihcentrum přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Josef Abrhám vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Josef Abrhám
probíhá od 25. května do 7. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 biografií Josef Abrhám

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJosef Abrhám

Čermáková, Dana

Imagination of People, 2015

Vyhrajte biografii o Josefu Abrhámovi - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. charles88 charles88 napsal:

    Dobrý den, včera jsem si vyzvednul na poště knihu Josef Abrhám, také v pořádku dorazila. Moc děkuji

  2. rebo napsal:

    Dobrý den, dnes kniha Josef Abrhám, také v pořádku dorazila. Moc děkuji

  3. LenkaVL napsal:

    Dnes výhra v pořádku došla. Moc díky. :D

Napsat komentář