Zadáno pro ženy

111203558_e21cdbd1c0_m
Dnes vám představíme několik knižních tipů pro dámy. Jak obtížné povolání má zdravotní sestřička? Jaké pojmy by měla znát každá nastávající maminka? Jak začít plně realizovat svůj poteciál? O tom všem pojednávají následující knihy.

Gynekologové často chrlí na nastávající maminky samá cizí slovíčka a pro těhotné ženy není snadné se v nich hned zorientovat. Pro budoucí matky tak byl napsán následující slovníček.

Autorky, gynekoložky s bohatou praxí, vybraly nejčastější medicínské termíny, které souvisejí s problematikou těhotenství a porodu, a uspořádaly je do tohoto nevelkého, ale o to praktičtějšího slovníčku.
Není v možnostech žádného gynekologa, aby dokázal všem těhotným pacientkám adekvátně a srozumitelně zodpovědět každý konkrétní dotaz. Také lékařské zprávy a laboratorní výsledky v těhotenské průkazce většinou na laika působí jako zašifrovaná zpráva o těhotenství. Proto věříme, že vám tato publikace pomůže samostatně se zorientovat v problematice těhotenství a porodu a usnadní vám přípravu na příchod děťátka.

Slovníček pro těhotné

Autorky: Veronika Galanbosová, Martina Hourová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-247-3666-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Slovníček pro těhotné vydalo nakladatelství Grada.

Více odhalí naše ukázka nebo ukázka listování v knize na webu nakladatele.

 

————————————————

Sedm příběhů žen v nelehké životní situaci komentovaných odborníky představí kniha Jak přežít první (k)rok. Třeba se ztotožníte s některou z nich a naleznete východisko, nebo vás tato kniha alespoň přiměje k zamyšlení nad vaším životem.

Co znamená být na všechno sama? Dennodenně čelit psychické i fyzické agresi, navíc od toho nejbližšího člověka? Přicházet domů se strachem? Bát se kvůli nezodpovědnému partnerovi exekutorů? Nemít kde bydlet? Být odříznut od přátel, rodičů, od pomoci?
Jsou mezi námi ženy (i muži), pro které jsou takové situace každodenním údělem. Perou se doslova o holou existenci, jsou vrženy do vztahové, psychické i ekonomické pasti, z níž je velmi obtížné se vysvobodit.
Jde to, ale často jen pomalu, krok za krokem a za velmi vysokou cenu.

Kniha Jak přežít první (k)rok ukazuje na příkladu sedmi žen a jejich typických (modelových) životních situací možnosti, jak obtížné podmínky řešit a zvládat anebo eliminovat jejich následky.
Všech sedm žen, jejichž osud budeme sledovat, se v určité fázi stalo klientkami obecně prospěšné společnosti WOMEN FOR WOMEN, která jim pomohla v rozhodujících chvílích jejich života. Jejich autentické, mnohdy velice syrové a emocionálně vypjaté výpovědi nás seznamují s celým bolestným obdobím od počátku problému až do jeho konečného vyřešení.

Jak přežít první (k)rok

Počet stran: 176
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7252-555-3
Doporučená cena: 194 Kč

Knihu Jak přežít první (k)rok vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Matky ovlivňují své děti nejen výchovou, ale také jejich vlastním přístupem k životu a především k nim samým. Buďte (nejen) svým dětem dobrým příkladem a mějte zdravou sebedůvěru. Tu vám pomůže nalézt následující kniha.

Pozitivní přístup je klíčovým faktorem pro spokojený život ve všech oblastech života, ať už ve vztazích, financích, zdraví, nebo výchově. To se sice lehce řekne, jak ale tento pozitivní přístup uvést do praxe? Věta „život je prostě báječný“ v momentě, kdy se nám věci vůbec nedaří, je pro nás naprosto neuvěřitelná. Ale možná je pro nás daleko uvěřitelnější věta typu: „I když se mi nedaří právě teď nejlépe, věřím, že je to přechodné období.“ Proč tedy nejít na naše podvědomí tak trochu od lesa? Například když na sobě nedokážeme nic ocenit, tak nám určitě moc neposlouží vysoce pozitivní věta typu „jsem skvělá“, ale dobrý pocit nám přinese větička „chci se mít ráda“. Vše je o postupných krůčcích, vše je o našem zaměřování pozornosti na cokoliv, co nám dává lepší pocit a čemu věříme.

Maminko, důvěřuj si!

Autorka: Jitka Nesnídalová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-247-5407-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Maminko, důvěřuj si! vydalo nakladatelství Grada.

Přečtěte si ukázku z knihy a prolistujte úryvek na stránkách nakladatele.

————————————————

Zdravotní sestra nemá lehký život. K tomu, jak jej ve zdraví a s úsměvem přežít, humorně podává návod Svépomocná příručka sestry.

Vtipně psaná knížka oblíbeného autora nabízí jakéhosi průvodce pro přežití sestry v jejím náročném povolání. Text poskytuje rady a doporučení, jak – řečeno tenisovou hantýrkou – odvracet vyčerpávající „nudné údery“ a co nejúčinněji se bránit krizovým situacím a vlastnímu vyhoření.

Svépomocná příručka sestry

Autor: Radkin Honzák

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7492-142-1
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Svépomocná příručka sestry vydalo nakladatelství Galén.

————————————————

Naprostá rovnoprávnost je sice ještě v nedohlednu, ale spousta žen v dnešní době může být mnohem úspěšnějších než opačné pohlaví. Vymaňte se z předsudků a začněte žít podle svých představ!

Máme pro všechny ženy špatnou a dobrou zprávu. Špatná zpráva je, že jsou na ně dnes kladeny mnohem vyšší nároky. Krásná dívka nemá automaticky vyhráno jen proto, že je krásná, vzdělaná žena nemá garantovanou dobrou práci jen díky svému vzdělání a úspěšná žena nemá svůj zdar jistý napořád. Ta dobrá zpráva je, že ženy mají v současné době mnohem více šancí prožít zajímavý a naplněný život. Již neplatí, že pokud nevypadají tak čarovně, že kvůli nim hudba na plese přestane hrát a muž v kavárně zapomene na svůj notebook, mají smůlu. A už vůbec není pravdou, že nevdají-li se do šestadvaceti, ostrouhají. Dokonce brzy přestane platit i dogma, že muž nesnese, aby žena vydělávala víc. Žijeme v době svobody a příležitostí pro ženy! Mít úspěch je dnes mnohem víc v našich rukou. Jen si musíme být našich možností vědomi a vyvarovat se chybných rozhodnutí. Uvědomte si, že finální bilance se dělá až na konci života. A právě teď je ta ideální chvíle začít ji psát v náš prospěch.

Touha být úžasná

Autorka: Magdalena Frouzová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5428-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Touha být úžasná vydalo nakladatelství Grada.

Některé z rad, jak být úžasná vám napoví naše ukázka  a listování v knize.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a spoustu dalších knih.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlovníček pro těhotné

Galanbosová, Veronika - Hourová, Martina

Grada, 2015

zobrazit info o knizeJak přežít první (k)rok
Praktický průvodce nejrizikovějším obdobím samoživitelství

Práh, 2015

zobrazit info o knizeMaminko, důvěřuj si!

Nesnídalová, Jitka

Grada, 2015

zobrazit info o knizeSvépomocná příručka sestry

Honzák, Radkin

Galén, 2015

zobrazit info o knizeTouha být úžasná
Najděte svůj opravdový potenciál

Frouzová, Magdalena

Grada, 2015

Napsat komentář