Katolická víra v kostce

co_se_deje_v_kostele
Proč vlastně lidé věří v Boha, chodí do kostela, čtou Bibli, nebo se aktivně zapojují do služeb ve své církvi? Tyto a mnohé další otázky zodpovídá teolog Jan Houkal. Jeho kniha je pro děti i rodiče, pro začínající křesťany, i pro ty, kteří by se jen rádi dozvěděli něco o té zvláštní skupině, zvané „věřící“.

 

Jan Houkal

Thlic. Jan Houkal Th.D

ThLic. Jan Houkal, Th.D. je teolog a kněz Římskokatolické církve.Teologii vystudoval na římské papežské univerzitě Gregoriana. V současné době působí na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy, konkrétně je členem Katedry fundamentální a dogmatické teologie. Jako faráře ve službě ho můžete zastihnout v Brandýse nad Labem a přilehlých vesnicích.

(zdroj fotografie: www.tv-mis.cz)

 

Co se děje v kostele?

co se deje v kosteleKniha kněze a teologa Jana Houkala odpovídá na dlouhodobou poptávku po nové a kvalitní knize, která by starším dětem ozřejmila smysl liturgie a její konkrétní průběh. Je zacílena jak prakticky pro ministranty a ministrantky, tak pro všechny, kteří se mše svaté účastní a chtějí jí rozumět. Uvádí proto do smyslu svátostí a znamení obecně či do podoby posvátného prostoru, jejím těžištěm je nicméně struktura mše a její výklad vč. popisu používaných předmětů. Přesahem do dalšího života dětí je závěrečná kapitola o ministrování mimo kostel, tj. o prodloužení svátostného konání do celého světa. Knihu přivítají jak faráři a katechetové, tak rodiče dětí a sami ministranti.

 

Autor: Jan Houkal

Počet stran: 142
Vazba: vázaná
Formát: 118×165 mm
ISBN: 978-80-262-0798-6
Doporučená cena: 195 Kč

 

Knihu Co se děje v kostele? vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Slovo „Bible“ se do češtiny dostalo z latiny. Původně ale pochází ze staré řečtiny, ze slova biblion, které znamená „kniha“ nebo také „svitek“. Zkrátka něco, co je napsáno, co se dá číst a předčítat…
…Označení „Písmo svaté“ zase říká, že tato kniha není ledajaká, ale že je skutečně svatá. To, co je v ní napsané, je totiž svaté. A to proto, že se v této knize popisují svaté události, dějiny toho, jak svatý Bůh za člověkem přicházel a jak člověk postupně Boha poznával. Písmo svaté je svědectvím člověka o všech těchto věcech. Není to kronika, ani pohádka, ani nějaký tajemný poučný příběh bez základu ve skutečnosti (kterému se například říká mýtus). Je to svědectví toho, co lidé, nejprve Izraelité a pak Ježíšovi učedníci, s Bohem reálně zažívali a jak ho poznávali…
…Název „Slovo Boží“ pak zdůrazňuje, že Bůh k nám skrze Bibli skutečně promlouvá. V tom, co je v Bibli napsáno, i skrze to, jak je to napsáno.

Zaujal vás úryvek? Pokračujte ve čtení ukázky


Nakladatelství bylo založeno v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v České republice. Vydává publikace z oblasti psychologie, teologie, pedagogiky, sociální práce, médií, populárně psychologickou literaturu, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také periodika. Pořádá odborné semináře pro pedagogy a kurzy pro rodiče. Portál je partnerem Fondu ohrožených dětí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo se děje v kostele?
Knížka (nejen) pro ministranty

Houkal, Jan

Portál, 2015

Napsat komentář