Hry pro rozvoj skupinové spolupráce

perex_hry_pro_rozvoj_skupinove_spoluprace
Nejenom pedagogům je adresována knižní novinka z nakladatelství Portál, která formou her učí spolupráci, ale i sebepoznání a dalším schopnostem, které jsou důležité k rozvoji dětí i dospívajících.

Publikace soustřeďuje náměty na aktivity, které jsou vhodné pro podpoření schopnosti spolupráce u dětí a dospívajících. Školní a mimoškolní pedagogové, případně rodiče, v ní najdou inspiraci k cílenému trávení volného času v menší či větší skupině. Při hrách jednotlivci prohlubují sebepoznání i vzájemné poznávání s ostatními, reflektují svoje postoje vůči sobě, vůči druhým, vůči skupině. Modelové situace poskytují hráčům možnost uvědomit si jevy probíhající ve skupině a cíleně s nimi pracovat. Knížka přináší různé typy her – verbální, pohyblivé, kreativní aj. Souboru her předchází stručný metodický úvod.

Publikace je určena školním a mimoškolním pedagogům.

 

Ukázka z knihy

Šnek

snekVěk: bez omezení

Velikost skupiny: 8-20 osob

1. Určit partnera ke hře.
2. Úloha pro dvojice.

Jeden zaleze do šnečí ulity, tj. skrčí se co nejvíce – druhý ho má rozmotat, ať už neverbálně, nebo verbálně. Hráči si vymění role.

Kritéria pozorování:
Jak se partneři pokoušeli vylákat druhého z ulity? Co na koho fungovalo? Jak jsem se cítil schoulený a jak otevřený? Hovoříme o paralele se rčením vylézt z ulity. Co nám v životě brání vylézt z ulity a co nám pomáhá? Jaké máme vlastní fígle?

Úskalí: při „lákání“ z ulity mohou vyvstat obavy z doteku, o kterých je třeba hovořit.

Pokračování ukázky najdete zde.

 

Hry pro rozvoj skupinové spolupráce

Autorky: Soňa Hermochová a Jana Vaňková

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 145 × 205 mm
ISBN: 978-80-262-0727-6
Doporučená cena: 289 Kč.

Knihu Hry pro rozvoj skupinové spolupráce vydalo nakladatelství Portál.

 

O autorkách

Soňa Hermochová se dlouhodobě zabývá metodami aplikované sociální psychologie, publikovala řadu knih s touto tematikou.

Jana Vaňková se dlouhodobě zabývá školní a mimoškolní pedagogikou, řadu let vede volnočasové aktivity dětských kolektivů.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


portalNakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v České republice. Vydává publikace z oblastí psychologie, pedagogiky, sociální práce, médií, populárně psychologickou literaturu, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také periodika. Pořádá odborné semináře pro pedagogy a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHry pro rozvoj skupinové spolupráce

Hermochová, Soňa - Vaňková, Jana

Portál, 2014

Napsat komentář