Nechte se unášet na vlnách napětí

1427827566utt1n
Venku je sice krásně, ale po večerech neuškodí trocha knižního napětí. Dnešní tipy vám přinášejí mix různorodých thrillerů, které vám jistě přinesou mnoho dechberoucích a mrazení v zádech způsobujících zážitků.

Hned první z dnešních knih nás přivede společně s hlavím hrdinou do velmi svízelné situace. Populární série Roberta Ludluma, po jeho smrti úspěšně pokračující díky umu Erica Van Lustbadera, v hlavní roli s agentem Jasonem Bourneem pokračuje již devátým dílem nazvaným Bourneovo dilema.

Bourneovo dilema

Volba mezi dvěma životy nebyla pro Jasona Bournea nikdy těžší.
Jason Bourne se zavázal ke splnění velmi neobvyklé mise: sehrát úlohu dvojníka syrského ministra na významném blízkovýchodním summitu. Uprostřed jednání však do místnosti vtrhnou ozbrojenci a zmasakrují všechny přítomné – až na jednoho. Jasona Bournea totiž potřebují živého.
V podzemním bunkru se Bourne poprvé setkává se strůjcem svého únosu, neblaze proslulým teroristou El Ghadánem. Ten si pro něj kromě mučení přichystal i jeden opravdu speciální úkol: zavraždit prezidenta Spojených států amerických, jenž má v dohledné době vyjednat mír mezi Izraelem a Palestinou.
El Ghadán je odhodlán za každou cenu příměří zabránit. Proto drží v zajetí i Bourneovu přítelkyni Sorayu a její dvouletou dcerku. Pokud Bourne odmítne splnit zadaný úkol, zajatkyně zaplatí za jeho rozhodnutí životem. Jason Bourne tak stojí před drásavým dilematem: má zachránit Sorayu a její dcerku, nebo prezidenta?

Autor: Robert Ludlum a Eric Van Lustbader

Nakladatelství: Domino
Vydáno: 3/2015
Počet stran: 512
Vazba: pevná s přebalem

Pokud vás kniha vydaná nakladatelstvím Domino zaujala, můžete si přečíst naši ukázku, prolistovat ukázku na webu nakladatele  a nevynechat ani naši recenzi.

————————————————

Představujeme vám také český překlad knihy Nebe je zpět známé španělské autorky Clary Sánchezové, za níž obdržela roku 2013 cenu Premio Planeta. U nás vychází v nakladatelství Plus.

Nebe je zpět

Před půl rokem mi kdosi řekl, že někdo z mého okolí si přeje, abych umřela.
Letadlo, kterým se vrací vyhledávaná modelka Patricia z přehlídky na druhém konci světa, postihnou turbulence. Viviana, svérázná dáma zabírající každičký kousek vedlejšího sedadla, jí klade na srdce, aby byla opatrná. Někdo prý totiž usiluje o její život. Nevěřící Patricia se na varování rozhodne zapomenout až do chvíle, kdy ji postihne série zdánlivě náhodných nehod. Najde při hledání jejich původce i sama sebe?

Autorka: Clara Sánchezová

Nakladatelství: Plus
Vydáno: 2/2015
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

————————————————

The New York Times označil Johna Grishama za nejlepšího vypravěče současných Spojených států. Je-li tomu skutečně tak, se můžete přesvědčit v jeho nové knize s názvem Platanová alej, která se rázem stala bestsellerem.

Platanová alej

Román … a je čas zabíjet (1989) stál na počátku spisovatelské dráhy celosvětové legendy právnických thrillerů. Po čtvrt století nás John Grisham znovu zavádí do proslulé budovy soudu v Clantonu, kde advokát Jake Brigance čelí dalšímu velmi kontroverznímu sporu, který odhalí skoro zapomenuté rasové pnutí a přiměje místní obyvatele utkat se se svou minulostí.
Seth Hubbard, zámožný muž, umírá na rakovinu plic. Nikomu nedůvěřuje. Než si vezme život, zanechá novou, vlastnoručně psanou závěť. Jeho již dospělé děti, hospodyně a Jake jsou tak vtaženi do dramatického konfliktu plného zvratů. Hubbardův nový testament vyvolává spoustu otázek a nikdo na ně nezná odpovědi. Proč odkázal skoro celý majetek černošce, která se o něj starala? Ovlivnila chemoterapie a léky proti bolesti jeho úsudek? A jak to všechno souvisí s místem zvaným Platanová alej?

Autor: John Grisham

Nakladatelství: Knižní klub
Vydáno: 1/2015
Počet stran: 552
Vazba: vázaná

Román vydaný v nakladatelství Knižní klub se vám otevírá v krátké ukázce.

————————————————

Roman Cílek představuje v knize vydané v nakladatelství Alpress tři napínavé příběhy kriminálního reportéra.

Třikrát Richard Kubík

Kriminální reportér Richard Kubík je neúnavným hledačem pravdy. Ve třech příbězích se pokouší objasnit případy nenávisti i neopětované lásky, vydírání a únosu bohatého cizince posedlého neobvyklým sexem a úkladnou vraždu majitelky erotického salonu. Mrtvých přibývá a je potřeba neprodleně zasáhnout i za cenu vlastního ohrožení.

Autor: Roman Cílek

Nakladatelství: Alpress
Vydáno: 2/2015
Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu

Můžete si přečíst ukázku z knihy.

————————————————

Nesmíme opomenout ani českého představitele historických detektivek , Vlastimila Vondrušku. Jeho kniha Plzeňské mordy z edice Letopisy královské komory nyní vychází v audio podobě zásluhou nakladatelství Vyšehrad.

Plzeňské mordy (audiokniha)

Případ plzeňských mordů je úvodním příběhem knižní řady Letopisy Královské komory. Odehrává se v polovině 16. století a vypráví, jak se při vyšetřování několika záhadných vražd v Plzni setkal královský písař Jiří Adam z Dobronína se svým pomocníkem bakalářem Petrem Korcem. Díky jeho pomoci se mu podaří vyváznout ve zdraví a navíc odhalí intriky proti králi.
Děj je zasazen do atraktivního prostředí renesančního města s honosnou radnicí na rynku a křivolakými uličkami, v nichž žijí zámožní měšťané, stejně jako chudí řemeslníci, tovaryši, šenkýři a hampejznice. Důležité místo v příběhu však patří i zvláštní postavě podivného poustevníka a také romantické lásce. A jak to v románech Vlastimila Vondrušky nemůže být jinak, rozuzlení je opravdu překvapující.

Autor: Vlastimil Vondruška

Nakladatelství: Vyšehrad
Vydáno: 12/2014
Minutáž: 2 hod 6 min
Formát: CD – MP3

————————————————

Mistru polské krimi u nás v nakladatelství Host vychází Nezaplatitelný thriller z prostředí druhé světové války.

Nezaplatitelný

Píše se rok 1944. Němci prohrávají válku a každý myslí jen na jediné – jak si zachránit kůži. Hans Frank, nacistický pohlavár spravující Polsko, ukryje svou nejcennější ukradenou kořist. Vzácné umělecké předměty a spolu s nimi i cosi, co mu má po válce zaručit beztrestnost, však později nejsou k nalezení…
Doktorka Sofie Lorentzová, historička umění zaměstnaná na ministerstvu zahraničí, je jednoho dne povolána do premiérovy kanceláře v naléhavé a přísně tajné záležitosti. Bylo nalezeno Raffaelovo mistrovské dílo a ona ho musí dostat zpět do Polska. Neexistuje však způsob, jak toho docílit legálními prostředky – nezbývá než ho ukrást. Sofie výzvu přijímá. Pomáhat jí bude cynický mladý obchodník s uměním, tajný agent ve výslužbě a legendární švédská zlodějka, kterou za tímto účelem propustili z polského vězení.

Autor: Zygmunt Miłoszewski

Nakladatelství: Host
Vydáno: 2/2015
Počet stran: 480
Vazba: vázaná

O knize Nezaplatitelný si můžete přečíst více v našem článku, recenzi a nebo si zalistovat ukázkou.


 Jaké zajímavé thrillery jste v poslední době četli? Napište nám o tom v komentářích.

Tyto a spoustu dalších zajímavých knih naleznete v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebe je zpět

Sánchezová, Clara

Plus, 2015

zobrazit info o knizePlatanová alej

Grisham, John

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeBourneovo dilema

Ludlum, Robert - van Lustbader, Eric

Domino, 2015

zobrazit info o knizeTřikrát Richard Kubík

Cílek, Roman

Alpress, 2015

zobrazit info o knizePlzeňské mordy [Audio na CD]
Letopisy královské komory

Vondruška, Vlastimil

Vyšehrad, 2014

zobrazit info o knizeNezaplatitelný

Miłoszewski, Zygmund

Host, 2015

Napsat komentář