Po stopách největšího tajemství dvacátého století

Nezaplatitelny-perex
Nenechte si ujít další z knih úspěšného polského autora detektivek a thrillerů. Zvládne doktorka Sofie Lorentzová dostat zpět do Polska ukradené vzácné dílo?

Píše se rok 1944. Němci prohrávají válku a každý myslí jen na jediné — jak si zachránit kůži. Hans Frank, nacistický pohlavár spravující Polsko, ukryje svou nejcennější ukradenou kořist. Vzácné umělecké předměty a spolu s nimi i cosi, co mu má po válce zaručit beztrestnost, však později nejsou k nalezení…

Doktorka Sofie Lorentzová, historička umění zaměstnaná na ministerstvu zahraničí, je jednoho dne povolána do premiérovy kanceláře v naléhavé a přísně tajné záležitosti. Bylo nalezeno Raffaelovo mistrovské dílo a ona ho musí dostat zpět do Polska. Neexistuje však způsob, jak toho docílit legálními prostředky — nezbývá než ho ukrást. Sofie výzvu přijímá. Pomáhat jí bude cynický mladý obchodník s uměním, tajný agent ve výslužbě a legendární švédská zlodějka, kterou za tímto účelem propustili z polského vězení.

Nezaplatitelný je thriller, jenž v sobě kombinuje to nejlepší z Dana Browna, Artura Péreze-Reverta a Umberta Eca. Hrdinové se při svém pátrání dostanou na stopu tajemství, které by mohlo obrátit moderní svět vzhůru nohama.

 

Napsali o knize

Zygmunt Miłoszewski je opravdovým mistrem polské krimi, ostatní autory žánru převyšuje rozdílem třídy.

Gazeta Wyborcza

V knize najdete odkazy na Indianu Jonese a Jamese Bonda, na známé konspirační teorie i desítky klasických kriminálních a špionážních thrillerů. Už samo intertextuální žonglování se žánrovými schématy činí ze čtení tohoto románu čiré potěšení.

Tygodnik Polityka

Miłoszewski tímto svým románem prokázal, že není jen schopným autorem detektivek, ale že umí i spojit žánr thrilleru s hlubokým humanistickým poselstvím.

Culture.pl

 

Nezaplatitelný

Autor: Zygmunt Miłoszewski
Přeložila: Tereza Pogodová

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-172-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Nezaplatitelný vydalo nakladatelství Host.

Nenechte si ujít ukázku z knihy.

 

O autorovi

miloszewskiZygmunt Miłoszewski (* 1976) je spisovatel, reportér a redaktor. Proslavil se svými detektivkami s prokurátorem Teodorem Szackým. Za první dva díly série, Zapletení (2007; česky Host 2011) a Zrnko pravdy (2011; česky Host 2014), obdržel cenu Nagroda Wielkiego Kalibru za nejlepší polský kriminální román a obě knihy byly rovněž zfilmovány. Francouzský překlad knihy Zapletení se dostal do užší nominace na cenu za evropský krimiromán Prix du polar européen. Třetí díl série Gniew (Hněv) vyšel v Polsku na podzim 2014. Za detektivní sérii s prokurátorem Szackým získal Miłoszewski v lednu 2015 prestižní polské ocenění Paszport Polityki. Román Nezaplatitelný (2013) byl v Polsku vyhlášen Knihou roku 2013.
(Zdroj informací a obrázků: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Nezaplatitelný

Příběh, jehož kořeny sahají až do roku 1944, spojí dohromady osudy lidí tak rozdílných, že by se jinak jen velmi těžko mohli setkat. Historička Sofia Lorentzová, obchodník s uměním, tajný agent ve výslužbě a legendární švédská zlodějka jsou postaveni před velkou výzvu. Jejich úkol zní jasně – dostat zpět do Polska vzácné umělecké dílo od samotného Raffaela. Kde bylo toto dílo po celá léta schováno? A podaří se čtveřici hlavních hrdinů splnit poslání? Vydejte se odpovědi odhalit právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nezaplatitelný vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nezaplatitelný
probíhá od 11. do 24. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Nezaplatitelný

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNezaplatitelný

Miłoszewski, Zygmund

Host, 2015

Napsat komentář