Tipy a rady nejen pro domácnost

tipy
Přírodní kosmetika, zahrada na balkoně nebo zdravá strava nemusí být jenom pojmy. Vyzkoušejte je i vy díky chytrým knihám, které jsme pro vás vybrali.

Chcete vyzkoušet jinou cestu ke kráse než pomocí chemie? Vyrobte si přírodní kosmetiku sami!

Přírodní kosmetika

Autorka: Shannon Bucková
Přeložila: Lenka Kerumová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7359-431-2

Utrácíte spousty peněz za kosmetiku? A myslíte si, že bez drahých kupovaných přípravků to nejde? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Jde, a ještě u toho ušetříte. Nemluvě o tom, že pro sebe uděláte to nejlepší a pořídíte si to nejzdravější.
Naučíme vás míchat nádherně voňavé krémy, tekutá mýdla, šampony, vlasové i obličejové masky, parfémy, přísady do koupele, tělová a odličovací mléka, zkrátka cokoli si vzpomenete. A to vše ze zdravých, stoprocentně přírodních surovin.

prirodni kosmetikaprirodni kosmetika 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Více z ukázky si můžete prohlédnout zde. Ukázku najdete i na našich stránkách.

Knihu Přírodní kosmetika vydalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora vzniklo v roce 2001 a kromě spousty publikací o jezdectví, chovatelství, homeopatii, mystice či knihách věnovaných tvoření se věnuje také překladové beletrii od světových autorů.

——————————————-

Mnozí z těch, kteří žijí v bytě, touží po kousku zeleně, která poskytne zdání, že jsou v přírodě a ne ve městě. Vytvořit si takový zelený kout lze i v malých prostorách, klidně na balkoně. Nevěříte? Podívejte se sami.

Zahrada na balkoně

Autorka: Isabelle Palmer
Přeložila: Eva Brožová

Počet stran: 144
Vazba: lepená
ISBN: 978-80-253-2323-6

Vytvořte pro sebe a své blízké oázu klidu a zeleně!  Na pěstování bylinek, okrasných květin, vlastní zeleniny či jahod nepotřebujete zahradu. I na malých prostorách, jakými jsou balkon nebo terasa, můžete vybudovat útulnou a krásnou zahrádku. Stačí jen vědět, jak na to. Autorka knihy se zahradničením na omezeném prostoru zabývá již řadu let. Její rady, ověřené bohatou praxí, pomohou i vám. Doporučí, jaké rostliny vybrat, v čem je pěstovat a jak se o ně starat, aby dobře prospívaly a skvěle vypadaly.

balkonbalkon 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knihu Zahrada na balkoně vydalo nakladatelství Fragment.

Nakladatelství Fragment se zaměřuje především na vydávání knih pro děti a mládež, čím dál více však do své produkce zařazuje i knihy pro dospělé čtenáře. Vydává encyklopedické tituly, učebnice, beletristické knihy i křížovky a leporela. Věří, že všechny jeho knihy dokážou potěšit či poradit, a naplnit tak  heslo: čtení – radost – poučení.

——————————————-

Pokud se cítíte unavení a bez energie, může to být způsobeno i špatnou stravou. A naštěstí pro mnoho z nás tento návyk jde snadno odbourat. Jíst se totiž dá nejen zdravě, ale hlavně i chutně.

Dobře jíst, lépe se cítit

Autorka: Judith Rodriguezová
Přeložila: Jana Srbová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7359-430-5

Děsíte se slova dieta? S námi se ovšem bát nemusíte. To, co vám nabízíme, je veselá, zdravá a účinná dieta-nedieta. Poradíme vám, jak správně jíst, jak si vylepšit zdraví a jak zhubnout a dosaženou váhu si udržet.  Renomovaná dietoložka dr. Judith Rodriguezová napsala tuto knihu za pomoci týmu odborníků a nechce po vás nic těžkého. Žádné převratné změny, žádná přísná pravidla, která byste nedokázali dodržet. Povede vás jen po malých krůčcích, které snadno zařadíte do života.

dobre jistl lepe se cititdobre jistl lepe se citit 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podívejte se na pokračování ukázky, část ukázky najdete i na našich stránkách.

Knihu Dobře jíst, lépe se cítit opět vydalo nakladatelství Metafora. Kniha je součástí edice Krása a zdraví.

——————————————-

Když už jsme u zdravé stravy, proč nezkusit paleo kuchyni? Pokud se bojíte, že bude moc náročná, Hana Šimková vám ji upravila pro českou kuchyni.

Paleo strava pro české jedlíky

Autorka: Hana Šimková

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 167×225 mm
ISBN: 978-80-264-0666-2

Chcete jíst paleo, ale tak trochu po česku? Zkuste tedy tuto kuchařku známé autorky receptur pro alergiky! Jezte potraviny, pro které bylo naše tělo vyvinuto, tedy to, co jedli naši předkové, než poznali zemědělství! Snížíte si tím riziko civilizačních chorob, jako bonus také zhubnete a syrové maso opravdu jíst nemusíte. Autorka recepty připravila dle paleo zásad, ale tu a tam ubrala na přísnosti, aby vyšla vstříc českým zvyklostem. Díky její fantazii a kreativitě můžete v knize nalézt například moučníky a dezerty, ale klasickou mouku v nich nehledejte.

paleopaleo 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podívejte se na další ukázkové recepty.

Knihu Paleo strava pro české jedlíky, vydalo nakladatelstí CPress.

Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti. 


Máte rádi zdravá jídla nebo znáte dobrý tip na pro pěstování květin na malém místě? Podělte se s námi!

Nezapomeňte se také podívat do našich aukcí, kde můžete vyhrát spousty krásných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřírodní kosmetika
Jak na to

Bucková, Shannon

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeZahrada na balkoně

Palmer, Isabelle

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeDobře jíst, lépe se cítit
Jak na to

Rodriguezová, Judith

Metafora, 2015

zobrazit info o knizePaleo strava pro české jedlíky
Volnější pojetí kompletního paleo jídelníčku

Šimková, Hana

CPress, 2015

Napsat komentář