Jarní tipy z Grady

Jaro
Na jaře máme chuť nejen uklízet domácnosti, ale také sami v sobě.  Dnešní knižní tipy nám pomohou jak s pořádkem ve skříních, tak nasměrují ke zdravé výživě a pomohou nám zatočit s celulitidou.

Vítejte v dnešní speciální knižní nabídce, v níž si představíme knihy z nakladatelství Grada.

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabízí naučné a odborné knihy ze všech odvětví – právo, stavebnictví, ekonomie, psychologie, finančnictví, marketing…

Pojďte si uklidit ve skříních. Vyřaďte věci, které nenosíte a udělejte si pořádek pomocí různých vychytávek…

Detox šatníku

 

Vyklízení a odstraňování oblečení, které už léta leží ve skříni ladem, přináší obrovský pocit opojení a uspokojení. Je to až neuvěřitelné, jak nás ta potvora strach drží ve své moci. To, že si po několik let schováváte právě tuhle věc, kterou jste nikdy neměla na sobě, je prostě jen iluze strachu. Strach z budoucnosti. Autorka knihy Zbavte se nepořádku s feng šuej Karen Kingstonová doporučuje opakovat si při úklidu větu: „Není nebezpečné se něčeho zbavit!“ A šup s tím pryč!

Čím začít

Čím začíná vaření? Nákupem! Přesně takhle to tvrdí pan Pohlreich. Nebuďte proto zbrklí a dobře si vše promyslete. Nejdříve prozkoumejte všechny šuplíky, skříně a police, jestli vám umístění a prostor vlastně vůbec vyhovují. Zjistěte, jestli nemáte podprsenky namačkané v malém šuplíku a ponožky, které tolik místa nepotřebují a vydrží tlak, si „neválí šunky“ v nadrozměrném fochu. Nebojte se prohodit dosud zaběhlá místa s jinými. Zaměřte se na praktičnost a přehlednost. Pokuste se teď na své věci dívat očima cizího člověka.

  • Popřemýšlejte o nákupu organizérů do šuplíků.
  •  Uvažte, kolik druhů drobností, jako jsou ponožky, máte, a podle toho volte počet a druh boxů.
  •  Pečlivě si přeměřte a poznamenejte šířku, hloubku a délku polic ve skříni či šatně. Pak teprve vyražte na nákup. Není nic horšího, než když zjistíte, že boxík, který vás oslovil cestou domů, o půl centimetru do šuplíku nepasuje.
  •  Uvědomte si, co máte ráda co potřebujete zpřehlednit. Já například zlepšila uložení šperků.
  •  Největší neplechu dělají šátky, silonky a punčocháče, plavky, pásky, rukavice, čepice, kabelky a boty.

Další ukázku z knihy najdete na našich stránkách i na stránkách nakladatelství.

DetoxUk

Podle systému feng-šuej platí, že uklidíš-li si v bytě, je to jako by sis uklidil sám v sobě. A přesně to je ten důvod, proč se věnovat reorganizaci svých šuplíků. Vždyť rovnáním a zpřehledňováním svých skříní rovnáme a zpřehledňujeme i svůj život. Umění organizace šatníku je základ pro spokojený život a nalezení vlastního stylu. Publikace známé české vizážistky a stylistky Petry Šestákové vás provede bezbolestně všemi fázemi. Poradí vám, jak si udělat čistku ve skříni, dodá vám odvahu ke zbavení se věcí, které už dávno nenosíte, a tím i získáte radost z každodenní volby oblečení. Čeho se tedy bojíte? Vždyť stačí udělat první krok…

 

Autorka: Petra Šestáková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 150×240 mm
ISBN: 978-80-247-5233-4
Doporučená cena: 259 Kč

Přečtěte si více o knize Detox šatníku

——————————————

Máte-li pořádek v oblečení, můžete se směle pustit do svého těla. Tzv. „pomerančová kůže“ je strašákem mnohých žen.

Celulitida

Celulitida – příběh ženy

Dnes zná slovo celulitida většina žen. Jde o výraz pro tzv. pomerančovou kůži. Objevuje se s postupujícím věkem a je novodobým strašákem každé z nás. Celulitida může být předzvěstí či důsledkem souhrnu zdravotních problémů nebo je jejich součástí. Celulitida trápí stále mladší a mladší dívky, které jsou jinak zjevně zdravé.

Celulitida se stává často přetřásaným pojmem v módních časopisech, kos­metických firmách a salonech. Není divu, vždyť postihuje téměř každou ženu. Vzniká tím obrovský trh pro kosmetické výrobky nabízející vyhlazení kůže. Zvý­šená pozornost soustředěná na ošklivé důlky na stehnech a hýždích, připomí­nající tlustou kůru pomeranče, způsobila, že se toto téma stává předmětem rozhovorů v kancelářích, ve školách, bankách, obchodech, kadeřnictvích, mezi ženami různého věku a profesí. Dnes nejsou dolíčky a faldy v módě, a proto chceme s celulitidou něco dělat… A tak se dostávají na řadu už zmíněné kos­metické salony a anticelulitní krémy. Snažíme se nejíst a v obdobích statečného odhodlání konzumujeme hodně ovoce a zeleniny. Vše marně, celulitida nemizí, naopak se zhoršuje.

Protože celulitida trápí dnes tolik žen, začali se jí zabývat i odborníci. Přestože je pomerančová kůže považována za problém kosmetický, s nímž se dá bez obav žít, objevují se i komplikované případy a ženy jsou pak nuceny hledat pomoc v ordinacích lékařů:

  • gynekologů – při nerovnováze hladin hormonů
  • lymfologů – při problémech s mízním/lymfatickým systémem;
  • flebologů – lékařů, kteří se zabývají problematikou žil;
  • plastických chirurgů – pro kosmetické úpravy nejvíce postižených

Další ukázku najdete na stránkách knihy, na našich stránkách najdete informace o knize a její recenzi.

Toužíte po perfektní postavě? Obáváte se zdánlivě neřešitelných problémů, které s sebou může přinášet moderní doba? Také pro vás je celulitida strašákem, noční můrou, proti které je velmi těžké bojovat? Pak je tato publikace určena právě vám. Autorky vycházejí ze své dlouhodobé praxe a předkládají informace o příčinách, možnostech prevence a léčby „pomerančové kůže“. Pomoci může nejen pravidelný pohyb, ale i zdravá a vyvážená strava – proto je nové vydání velmi úspěšného titulu doplněno jak novými cviky proti celulitidě, tak chutnými a jednoduchými recepty s dostatečným obsahem ovoce a zeleniny.

Autorky: Erika Hübelová, Alice Schmidtová

Počet stran: 188
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-247-3932-8
Doporučená cena: 279 Kč

Přečtěte si více o knize  Celulitida

——————————————

Nejen pohyb nám pomůže udržet dobrou figuru, ale hlavně zdravá strava.

Zdravá výživa

Proč je důležité zdravě jíst?
O tom, zda onemocníme některou ze závažných civilizačních chorob, rozhoduje naše genetická výbava a prostředí, v němž žijeme. Genetickou složku neovlivníme, výživa je však tím faktorem, který máme téměř zcela pod kontrolou. Můžeme oddálit vznik aterosklerózy, diabetů 2. stupně, hypertenze, mnoha typů nádorového bujení, dny a samozřejmě obezity. Tyto choroby nemusí vypuknout předčasně. Jestliže přidáme vhodnou formu pohybu, odložíme cigarety a zbytečný stres, můžeme žít plnohodnotným aktivním životem do pozdního věku.
Je dobré rozlišovat potraviny na zdravé a nezdravé?
V povědomí lidi jsou zafixovány představy o tom, co je zdravé, a co nikoli. Skutečné riziko, respektive zátěž, kterou konzumace dané potraviny doopravdy představuje, zná málokdo. K tomu přispívají čas od času se vyskytující poplašné zprávy o škodlivosti té které potraviny (pangas, margaríny, mléko). Přestože kontrolní orgány vždy vzápětí poté provádějí rozbory a jejich výsledky publikují v důvěryhodných médiích, důvěra spotřebitelů je ztracena a celý proces je prakticky nevratný.

ZdravaVyzivaUk

Přečtěte si pokračování ukázky z knihy.

S návody a zaručenými tipy, jak zdravě jíst, a díky tomu zůstat štíhlí a fit, se setkáváme na každém kroku. Jak ale najít skutečně zdraví prospěšný přístup k výživě a k péči o svou fyzickou kondici? Buďte realističtí a zachovejte si splnitelná očekávání! Tímto směrem vás povede publikace zkušené dietní lékařky. Jednotlivé kapitoly přehledně, jasně, a především s ohledem na naše prostředí vysvětlují základní principy racionální výživy a vyvracejí nejčastější mýty a omyly. Zvláštní prostor je věnován dosažení a udržení přiměřené tělesné hmotnosti a vlivu výživy na riziko vzniku civilizačních nemocí. Vyčerpávající tabulky nutričních hodnot a profesionální odpovědi na nejčastější laické dotazy vám pomohou převést zdravý způsob stravování do vašeho každodenního života. Knihu recenzovala prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Autorka: Václava Kunová

Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-247-3433-0
Doporučená cena: 169 Kč

Přečtěte si více o knize  Zdravá výživa

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetox šatníku
Najděte svůj styl

Šestáková, Petra

Grada, 2014

zobrazit info o knizeZdravá výživa
2., přepracované vydání

Kunová, Václava

Grada, 2011

zobrazit info o knizeCelulitida

Hübelová, Erika - Schmidtová, Alice

Grada, 2012

Napsat komentář