Jak zatočit s pomerančovou kůží

388px-2009_Run_to_the_Sun_Fashion_Show_in_Anchorage_Alaska_11
Trápí prý až 90% žen, od puberty po stáří. Věděli jste však, že se nevzhledné hrbolky a dolíčky v podkoží nevyhýbají ani mužům? Nebo že se ani zdaleka nejedná o otázku posledních let? Zajímá vás, jak se této vady na kráse zbavit?

Celulitida je postrachem téměř každé moderní ženy a téměř každá žena se s ní také během svého života potýká. Navzdory tvrzením, že jde o civilizační problém způsobený především životním stylem, který se v současné době uplatňuje, existují doklady o tom, že pomerančovou kůži znaly již ženy ve starověkém Egyptě. Narůstající zájem však vzbuzuje až v poslední době v souvislosti s neustále se zvyšujícími nároky na ženskou krásu.

Celulitida ale nemusí být jen kosmetickým nedostatkem. Její těžší formy mají mnohdy souvislost se špatně fungujícím mízním systémem nebo cévní nedostatečností. I ze zdravotního hlediska je proto důležité věnovat jí patřičnou pozornost a pracovat na jejím odstranění nebo alespoň zmírnění jejích projevů.

Co lze tedy dělat? Autorky Erika Hübelová a Alice Schmidtová v knize Celulitidanakladatelství Grada ukazují širokou škálu možností, mezi nimiž si každý může vybrat, co mu nejvíce vyhovuje. Navrhují nejrůznější venkovní sporty, ale také představují mnoho jednoduchých cviků na doma. Pro ty nejvytíženější pak mají v zásobě i takové cvičení, které lze provádět v práci nebo na ulici, aniž by si toho kdokoli všiml.

Vedle pravidelného pohybu, který je pro boj s celulitidou zásadní, však také velkou roli hraje jídelníček. Autorky vysvětlují, jak různé potraviny působí na naše tělo, proč se některým raději vyhnout a které naopak konzumovat častěji. Do své knihy zařazují také recepty na jídla, pomazánky a nápoje, které obsahují zvýšené množství prospěšných látek a pomáhají tak celulitidu odbourávat.

Příjemným a zároveň účinným způsobem, jak se pomerančové kůže zbavit, mohou být také masáže, perličkové koupele nebo pobyty ve vířivce. Po nich by podle autorek mělo následovat použití anticelulitního krému. Vzhledem k tomu, že nabídka podobných přípravků je v dnešní době opravdu široká, autorky pomáhají s výběrem a popisují, jak které látky na pokožku působí.

Pro vážnější případy spojené s onemocněním lymfatického nebo cévního systému autorky doporučují klinickou léčbu, nejčastěji pomocí drenážních přístrojů, které povzbudí proudění lymfy. A protože naše fyzická kondice mnohdy odráží stav naší duše, obsahuje kniha i příběh ženy, které v boji s celulitidou pomohla psychoterapie.

Nejedná se tedy pouze o příručku pro ty, kteří touží skvěle vypadat. Své si v této knize najde každý, kdo chce lépe porozumět svému tělu, naučit se reagovat na jeho potřeby a hlavně se cítit lépe. Jak samy autorky upozorňují, právě pozitivní a harmonický vztah k vlastnímu tělu je nejlepší cestou ke zdraví i ke kráse.

Foto: en.wikipedia.org, autor: Frank Kovalchek, Wikipedia

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCelulitida

Hübelová, Erika - Schmidtová, Alice

Grada, 2012

Napsat komentář