Italové to umějí lépe

Snímek 019
Italové jsou na světě proslulí nejen svým temperamentem, ale i svým charismatickým chováním, které okouzlí každou ženu. Co se za tímto trikem skrývá? Chcete se ho naučit také? Navštivte Akademii lásky!

Novinářka Kristy Baileyová je pracovně vyslána do Benátek, aby zjistila, co se skrývá za pozlátkem Akademie lásky. Její šéfredaktorka totiž nevěří tomu, že by se škola věnovala pouze romantice, a považuje ji pouze za lepší a dražší vykřičený dům. Chce, aby její redaktorka našla nějaké skandální objevení, protože to je přeci to, co prodává noviny. Kristy se proto, i přes své sebezapření, inkognito přihlásí do školy a má absolvovat kurz, který by ji měl ukázat romantickou stránku života. A aby na to nebyla sama, vezme si s sebou svého mladšího bratra, který se stále nemůže vzpamatovat ze ztráty své životní lásky. A jen tak mimochodem, Kristy se nachází ve stavu, kdy neví, jestli je její přítel Joe ten pravý. Myslím, že zápletka je dokonalá a vyprávění může začít.

Tak začíná příběh, který napsala Belinda Jonesová. Dílo nese název po instituci, která má ve vyprávění hlavní roli, a to Akademie lásky. Kniha vyšla v nakladatelství BB/art na začátku letošního roku. Pro zajímavost bych ráda uvedla, že autorka svou profesionální kariéru započala spoluprací na dětském animovaném seriálu Pošťák Pat. Od té doby spolupracuje s celou řadou časopisů a novin. Prozatím napsala sedm knih a v češtině kromě Akademie ještě vyšlo dílo Miluju Capri.

Hlavní hrdinka Kristy se svého úkolu zhostí opravdu na jedničku. Spolu se svým Amore Dantem, který je jí v Akademii přiřazen, zažije opravdu úžasně romantické chvíle a začne objevovat opravdovou sílu lásky. Podlehne nakonec svému průvodci, nebo zůstane věrná svému příteli, který ale není právě prototypem romantického muže? Vezme si k srdci rady, které dostane spolu s dalšími účastníky kurzu od svých „učitelů lásky“? A odhalí nakonec něco skandálního, co by ji pomohlo napsat slíbený článek?

Kniha je protkána moudrostmi a triky, které Italové používají každý den. Romantika je pro ně nedílnou součástí jejich běžného života a nebojí se ji dát najevo. Náklonnost a galantnost je pro ně samozřejmostí a jsou rádi, když se mohou své vyvolené dvořit a zahrnovat ji láskou. Nestydí se za své city jako většina mužů, kteří se bojí, aby těmito gesty nepřišli o svou mužnost. Já si ale myslím, že žádné ženě by nevadilo, kdyby na chvíli její muž svou tvrdou slupku odložil a choval se k ní něžně a romanticky. Italové věří v lásku, i přestože se s někým rozejdou či jim jejich partner zemře. Pro někoho to může znít naivně a až moc ideálně, ale není svět díky lásce hezčí?! Myslím, že se od tohoto národa máme ještě hodně co učit.

Velice se mi líbily názvy kapitol. Každá kapitola totiž začínala příslovím, které se týkalo Benátek či lásky. Krásně to dotvářelo atmosféru právě probíhající situace.
Kniha se sice dá jednoduše zaškatulkovat a zařadit do červené knihovny, ale není to jen obyčejný příběh, kdy ona potká jeho. Je v něm něco víc. Něco, co vás musí oslovit a pomůže vám uvědomit si, jakou moc má láska a jak důležité je, abychom ji ve svém životě měli.

Láska je mocná čarodějka a já v ní věřím. Je krásné někoho milovat a o moc lepší je být milován. Cítit to, že jste pro někoho smyslem života, pomáháte mu v jeho špatných dnech a největším cílem vašeho života je to, aby se ten druhý cítil šťastný, a to jen díky tomu, že vás má. Jsem ráda, že mi osud umožnil tento pocit umožnil poznat a cítit a doufám, že tomu tak bude napořád.

Doporučení:
Share

Napsat komentář