Dvě tváře lásky

no
Láska je věčným tématem všech románů. Dnes vám představujeme knihy, které však ukazují i její druhou stránku – nenávist.

Kniha Lucy Dawsonové vypráví příběh o jedné facebookové zprávě, která přinesla její odesilatelce nemálo problémů a nečekaných životních zvratů.

Ten, kdo odešel

Molly Greeneová má všechny důvody být se svým životem spokojená. Nechce nic měnit. Chce, aby všechno zůstalo tak, jak je. Její manžel Dan má jiný názor. Rád by založil rodinu, ale Molly se na to necítí připravená. Neschopnost učinit tak zásadní rozhodnutí začne nahlodávat doposud fungující vztah. Rozčarování narůstá na obou stranách…
V náhlém hnutí mysli se Molly rozhodne pro malou revoltu: pošle zprávu bývalému příteli. Co na tom, že nezávazně pozdravíte člověka, se kterým jste pár let sdíleli život? Jste přece dospělí a víte, co děláte. Nebo si to aspoň myslíte.
Molly svého unáhleného činu okamžitě lituje. To ovšem ještě netuší, jakou lavinu událostí ona zdánlivě nevinná zpráva spustí. Z Mollyina poklidného života se postupně stává peklo…

Větší ochutnávku z knihy nabízí ukázka.

Autorka: Lucy Dawson

Nakladatelství: Domino
Vydáno: 2/2015
Počet stran: 336
Vazba: vázaná

Tato kniha byla vydána nakladatelstvím Domino.

 ——————————————————–

Další román vypráví o nenávisti, jež obrací naruby životy několika postav, aniž by s tím mohly cokoli dělat.

Bez soudu

Románová prvotina Pavla Sekyrky zavede čtenáře na jih Čech do městečka Dub, kde začíná dramatický příběh, který sleduje osudy několika postav v rozpětí let 1927–1950 v Čechách, Itálii, Německu a Švýcarsku. Krásná, ale povrchní Hana Pinkasová žije v bezdětném manželství s mužem, který jí zajistil blahobyt a společenské postavení, nedokáže však naplnit její touhu po citové blízkosti. Hany pomsta určena manželovi má nezamýšlené důsledky a navždy změní život mladého vesnického faráře Tomáše Šťastného, který se musí postupně vyrovnat s následky osudového setkání s okouzlující ženou. Osobní utrpení jej nakonec donutí k vystoupení z kněžského stavu. Pokusí se o nový život v poválečném Švýcarsku, ale během krátké návštěvy v Čechách se střetne s nepřítelem, jehož útok přichází nečekaně a s nevídanou silou.

 

Autor: Pavel Sekyrka

Nakladatelství: Brána
Vydáno: 2/2015
Počet stran: 252
Vazba: vázaná

Knihu vydalo nakladatelství Brána.

 ——————————————————–

Román Ashley Carringtonové vypráví příběh mladé vdovy, do jejíhož života náhle vstoupí dva muži.

Jesika – U pramenů touhy

Po smrti svého muže zůstane Jesika sama se dvěma dětmi. Mladá, silná žena tvrdě pracuje, musí čelit bezohledným obchodníkům, přesto z farmy v Novém Jižním Walesu udělá pravý klenot. Ovšem klid netrvá dlouho, po mnoha letech se objeví Kenneth, s nímž ji kdysi spojovala zakázaná láska – a pak je tu ještě Mitchell. Její srdce bije na poplach…

Autorka: Ashley Carrington

Nakladatelství: Alpress
Vydáno: 2/2015
Počet stran: 296
Vazba: vázaná

 

Kniha byla vydána v nakladatelství Alpress.

 ——————————————————–

Dořin svět se zdá být bez chybičky. Její sen se ale najednou promění v ruiny kvůli nečekané události.

Měl to být hezký život

Měl to být hezký život je příběhem o lásce, americkém snu, ale i pádu, kdy hlavní hrdinka Dara přichází o všechno. Mladá žena využije nabídnutou příležitost a odchází do USA na postgraduální studium. Prostředí New Yorku přináší spoustu nových zážitků a také velkou lásku. Společně s Collinem zakládají rodinu a Dara se ocitne v prominentní čtvrti Upper West Side na Manhattanu. Prostředí New Yorku Daru inspiruje, realizuje se v práci a žije krásným plnohodnotným vztahem. Zdá se, že má opravdu všechno. Žije svůj sen… Osud mu ale nepřeje. První rána přichází, když brzy po narození vytouženého dítěte bojuje pár o jeho život. Když už se vyčerpané Daře zdá, že se vše začíná obracet k lepšímu, neočekávaně osud zasáhne podruhé, tentokrát však už nenávratně.

Autorka: Andrea Coddington

Nakladatelství: Ikar
Vydáno: 1/2015
Počet stran: 256
Vazba: vázaná

Tuto knihu vydalo nakladatelství Ikar.

  ——————————————————–

Román o vášni a uměleckém naplnění plný naléhavosti, intimity a sžíravých emocí, který promlouvá o zničující ceně za autentický život.

Žena z horního patra

Nora Eldridgeová, sedmatřicetiletá učitelka na základní škole v Bostonu, se už dávno vzdala svého snu být úspěšnou umělkyní, matkou a milenkou. Místo toho se z ní stala „žena z horního patra“, spolehlivá kamarádka a sousedka, která je pro každého vždycky až na druhém místě. Jednoho dne se jí do života připlete okouzlující kosmopolitní rodina Šahídových – její nový žák Reza, dítě jako z pohádky, a jeho rodiče: Skandar, světácký libanonský profesor, který přijel přednášet na místní univerzitu, a Sirena, šarmantní italská umělkyně. Když se Reza stane obětí šikany, je Nora zatažena do složitého světa jeho rodiny. Postupně se do všech tří zamiluje, do každého zvlášť a jiným způsobem. Náhlý příslib přátelství, lásky a umělecké tvorby boří veškeré její hranice a Nora v sobě objevuje nebývalý hlad – touhu žít tak silnou, že je v sázce celé její smýšlení a chápání sebe samé.

Autor: Claire Messudová

Nakladatelství: Host
Vydáno:
Počet stran: 303
Vazba: vázaná

Ženu z horního patra vydalo nakladatelství Host. Přečtěte si o ní náš článek.

 

 ——————————————————–

Poslední z knih se stejně jako první týká odcházení. Odešel ale skutečně Ian, nebo nečekaně zmizel? Dani trpící krátkou amnézií způsobenou kocovinou postupně rozkrývá taje včerejší noci, ale i celého svého soužití s manželem.

Odešel

Dani Kellerová se probudila po večírku s třeštící hlavou. Vypila moc vína a nemá ani tušení, jak se dostala domů. Něco je jinak… není tady Ian, její manžel! Rozhodla se zůstat v klidu, třeba se pohádali a on jen někde trucuje. Jenže jak plyne hodina za hodinou, její hněv narůstá, pak se mění v obavy a ty přerůstají v paniku. Snad posté už mu volá na mobil, ale slyší jen jeho nahraný hlas oznamující, že není přítomen. Nikdo ze známých o něm nic neví. Přivolaná policie začne Ianovo zmizení vyšetřovat. Během čekání Dani proběhne před očima celý jejich společný život, prozkoumá všechna zákoutí svého svědomí, odhalí i ta nejtemnější tajemství, aby nakonec pochopila pravdu o sobě, Ianovi i jejich manželství. Co se doopravdy stalo? Odešel?

Více z děje můžete odhalit v ukázce.

Autor: Deb Caletti

Nakladatelství: Motto
Vydáno: 3/2015
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Knihu Odešel vydalo nakladatelství Motto.


Je nenávist protikladem lásky, nebo může existovat současně? Narazili jste na podobné téma v nějaké zajímavé knize? Napište nám o tom v komentářích.

Tyto a další zajímavé knihy na vás čekají v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTen, kdo odešel

Dawson, Lucy

Domino, 2015

zobrazit info o knizeBez soudu

Sekyrka, Pavel

Brána, 2015

zobrazit info o knizeJesika – U pramenů touhy

Carrington, Ashley

Alpress, 2015

zobrazit info o knizeMěl to být hezký život

Coddington, Andrea

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeŽena z horního patra

Messudová, Claire

Host, 2015

zobrazit info o knizeOdešel

Caletti, Deb

Motto, 2015

Napsat komentář