Vyhrajte biografii fotbalové hvězdy Cristiana Ronalda

Cristiano-Ronaldo-perex
Společně s Lionelem Messim jsou označování jako nejlepší fotbalisté planety a Ronaldo je dokonce pro mnoho lidí symbolem životního stylu. Ale jaká byla jeho cesta na vrchol? A jaké je tajemství jeho úspěchu? To si pojďte přečíst.

Cesta k fotbalovému Olympu

Výpravná kniha píše o obyčejném, a dokonce chudém, chlapci z portugalské Madeiry. I na „Zeleném ostrově“ autor pátrá po prvních krůčcích fotbalového génia. Právě v ulici Quinta do Falcao ve Funchalu se rodil veliký sen a Cristiano za ním odmalička neúprosně jde a probudí se z něj až ve chvíli, když později vysloví: „Chci být nejlepší, zapsat se do historie fotbalu. Mám fantastické zaměstnání. Je požehnáním, protože můžu dělat to, co mám nejraději.“
Ano, Ronaldo skutečně postupně stoupá k fotbalovému Olympu, kde vládnou Pelé, Maradona, Di Stéfano, Cruijff, ale nepochybně také sám Cristiano s Lionelem Messim.
Základem naplnění takového snu je skvělé zázemí v rodině, jíž vždy vládla fotbalová máma Mária Dolores, a pak má Cristiano jako osmnáctiletý hráč Sportingu Lisabon doslovné štěstí, že si ho do Manchesteru United vybere sám Sir Alex Ferguson. Se svým velkým učitelem a druhým otcem, jak sám říká, vyhrají Ligu mistrů a tři anglické tituly. Ronaldo jako hráč Rudých ďáblů získá v roce 2008 svůj první Zlatý míč. Druhý a třetí obdrží už jako nejzářivější hvězda Realu Madrid, mistr Španělska a opětovně vítěz Champions League za své umění v letech 2013 a 2014.
Tajemství gigantického úspěchu chlapce z chudinské čtvrti Santo António je prosté: neobyčejný talent a úžasná pracovitost, neutuchající touha být vždy nejlepší a vyhrávat trofeje a také bouřlivé a vítězné srdce. Cristiano navíc dnes není společně s Lionelem Messim jen nejlepším fotbalistou planety, ale pro mladé generace představuje také symbol životního stylu. Lze bez nadsázky říci, že je současnou nejvýznamnější sportovní celebritou světa.
A tak se společně s autorem v rozšířeném a aktualizovaném vydání začtěme do příběhu chlapce a dnes muže, který žije svůj splněný sen a stoupá k „Legendě jménem CRISTIANO RONALDO“.

 

Cristiano Ronaldo

Chlapec, který měl sen

Autor: Petr Čermák

Vydalo: nakladatelství Imagination of people
Počet stran: 256
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 1/2015
Vydání: 2.
ISBN: 978-80-87685-30-3

Přečtěte si více o knize Cristiano Ronaldo, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Cristiano Ronaldo

Z malého chlapce s velkým snem se stal Cristiano Ronaldo fotbalovou hvězdou a zařadil se mezi hvězdy jako Pelé či Maradona. Pro mnohé fanoušky je nejlepším hráčem současnosti a také vzorem a symbolem životního stylu. Přečtěte si o tom, jakou cestu Ronaldo absolvoval, než se stal španělským reprezentantem a držitelem nejednoho prestižního ocenění.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Cristiano Ronaldo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Cristiano Ronaldo
probíhá od 23. března do 5. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Cristiano Ronaldo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCristiano Ronaldo
Chlapec, který měl sen

Čermák, Petr

Imagination of People, 2015

Napsat komentář