Vztahy mužů a žen s humorným nadhledem

Muz_a_Zena
V sobotu jsme oslavili svátek svatého Valentýna jako den všech zamilovaných. A i když možná – stejně jako já – dáváte přednost oslavám v teplém máji, nemuseli byste pohrdnout naším dodatečným dárkem: humornými knihami na téma vztahů mezi pohlavími.

Jako první vám představíme knihu, kterou už možná v domácí knihovničce máte. Vyšla totiž již ve čtvrtém vydání! Pokud vám však ta předchozí utekla, určitě neváhejte a knihu humorných postřehů Haliny Pawlowské s názvem Ať zešílí láskou si pořiďte. Vydalo ji nakladatelství Motto.

Ať zešílí láskou

Autorka: Halina Pawlowská

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 115 × 185

Přečtěte si více o knize Ať zešílí láskou a přečtěte si i ukázkovou kapitolu

Populární sbírka fejetonů na věčné téma. Osobité postřehy dokáže autorka líčit s neopakovatelným vtipem a ironií.
Tohle měl být původně dlouhý příběh o tom, jak nesnáším ženy, co si stěžují na muže, jak nesouhlasím, když naříkají, že ten jejich nevytírá podlahu, že chodí jen do hospody, že není schopen zorganizovat dovolenou a že nepostaví ani dům, ani nezasadí strom a ani nezplodí syna. Já totiž po mužích nic nechci.
Ať jsou chudí, ať pijí pivo, ať se dívají na fotbal a diskutují o nekonkrétních principech.
Já chci po mužích jen jedno. Aby mne milovali. Moc. Hrozně. Šíleně.
ABY TOU LÁSKOU ZEŠÍLELI!

Krize
V anglické anketě jsem se dočetla, že sedmdesát procent mužů touží po submisivní partnerce.
Americká anketa říká. že nejhorší je. když milenka prosazuje agresivně svou sexuální touhu.
V ruské anketě napsali, že devadesát sedm procent sňatků vychází z iniciativy žen.
Němci napsali, že muži evidentně dávají přednost dívkám do pětadvaceti, nejlépe s tmavou kůží.
Češi přišli na to, že je čím dál víc masochistických šéfů.
Ve francouzské anketě jsem si přečetla, že nejvěrnější muži jsou mezi zemědělci, lesníky a pastory. Naopak nejméně věrní jsou spisovatelé, novináři a muzikanti.
Jsem dominantní. Prosazuji jasně své sexuální touhy. Vdala jsem se, protože jsem si na výboru sama vybrala termín. Je mi čtyřicet a jsem běloška. Nesnáším násilí.
Jo a… můj muž hraje na bicí!
Jsem v existenciální krizi. Notabene mám vzadu na hlavě divnou malou bouličku…

Seznamte se s Halinou Pawlowskou a jejími dalšími knihami Ještě že nejsem papež,  Až se mě dcera zeptá a Velká žena z východu prostřednictvím našich článků.

———————————————————

Další knihu o vztahu mužů a žen napsal muž, Pavel Brycz. Názvem Muž bez ženy není člověk evokuje biblický příběh stvoření, ale zároveň tuto pravdu potvrzuje  obsahem románu. Teprve když žena odejde, zjistí manžel, že bez ní to prostě není ono… Vesele pojatý příběh vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Muž bez ženy není člověk

Autor: Pavel Brycz

Počet stran: 253
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 130 × 200

Přečtěte si více o knize Muž bez ženy není člověk a ukázku z ní

Když si žena Martina Samka sbalila věci, myslel si, že co ho nezabije, to ho posílí. Ale to by mu nesměl na slabiny útočit divoký kanec, na nervy alkohol a hlasité orgie tajemné sousedky za zdí. Podaří se hrdinovi dnešní doby zastavit volný pád až na dno a zachránit si své mužství?! A opravdu se dá z osamělosti ve velkoměstě vystoupit skokem z jednoho eskalátoru metra na druhý?! Neodolatelně upřímná, humorná a bravurně napsaná kniha o vztazích mezi muži a ženami vás pohladí po duši.

I.
Dingy dingy ding ding ding! Opožděná tramvaj číslo 22 zazpívá svoji hymnu, zastaví u ostrůvku plného neklidných robinsonů
s dlouhými plnovousy vlajícími ve větru, otevírá doširoka svoje dveře a příjemným ženským altem zahlásí jméno stanice: „Malostranská. Příští stanice Belveder!“
A užuž zavírá, aby se rozhrkala vstříc prudkému stoupání a smýkala s cestujícími pověšenými na madlech jak s norimberskými zločinci, když v tom se do zavírajících dveří prodere na poslední chvíli obrovitý černý stín a žene se po černovlasém muži středního věku s tváří provinilého faráře, jenž si svůj viselcův sen sní těsně u zadních dveří soupravy.

Chcete-li se seznámit s dalšími knihami autora, nevynechejte naše recenze knih Tátologie a Dětský zvěřinec.

———————————————————

Poslední knihou, v naší povalentýnské nabídce k utužení vztahů mužů a žen, je vlastně deníček. Přímo Deníček moderního fotra s podtitulem Proč by muži neměli mít děti. Knihu, která je přepisem blogových zápisků Dominika Landsmana vydalo nakladatelství Ikar a potěšilo tak obě pohlaví.

Deníček moderního fotra

Autor: Dominik Landsman

Počet stran: 200
Vazba: vázaný
Formát: 145 × 185

Přečtěte si více o knize Deníček moderního fotra

Jak to může vypadat, když se muž ocitne na mateřské dovolené?

Deníček moderního fotra vznikl na základě úspěšného blogu, který Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Věren názvu popisuje zážitky, situace a strasti obyčejného „chlápka“ odvedle, kterému se narodil první syn. Zprvu nezúčastněný fotr, který miminko zažívá trochu zdálky, se brzy stává „otcem na mateřské dovolené“ a s tím také začíná boj o přežití obou a zachování rodinného blaha. Nutno říct, že synek Čeněk je dítě velmi aktivní a také destruktivní. Každý Čeňkův pokrok většinou odnese vyčerpaný tatínek jizvami na duši i na těle, ale hlavní je, že dítě prospívá, ať už to stojí, co to stojí.

V sympaticky drsňácké a humorné výpovědi moderního fotra se autor nebojí svěřit se s lecjakými trably a přináší výjimečný pohled současného muže na situace, které obvykle zažívají spíše ženy.


Máte rádi knihy, u kterých se od srdce zasmějete, a pak zjistíte, že se vlastně smějete sobě? Že autor jen vtipně pojmenovává vaše každodenní boje s jejich prohrami a výhrami? Nebo máte rádi jen vážnou beletrii?Napište nám!

Nejen představené knihy můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuž bez ženy není člověk

Brycz, Pavel

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeDeníček moderního fotra

Landsman, Dominik

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeAť zešílí láskou

Pawlowská, Halina

Motto, 2015

Napsat komentář