Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. ledna 2015

Nenechte si ujít
Třetí lednový týden je za námi, ale literární akce pokračují dál. Tentokrát se můžete těšit na Arnošta Goldflama, další ListOVáNí či na přednášku k projektu Praha – město literatury.

Naše první pozvánka míří do středu Česka – do Prahy. V pondělí 19. ledna v 16 hodin se můžete přijít podívat na křest dětské knihy Telátko popleta. Jejími autory jsou Karolína Anna Hudská a Petr Hudský. Jaké budou příběhy telátka, které se sice snaží, ale nic se mu nakonec nepodaří tak, jak by chtělo? Pokud vás kniha zaujala, rozhodně neváhejte přijít. Na programu je také autogramiáda, kde můžete získat další podpis do sbírky.

Arnošt Goldflam je vyhlášený herec, dramatik, režisér a spisovatel. Jeho rodným městem je Brno. A tam také zamíří, aby se 21. ledna v knihovně Jiřího Mahena od 16.30 zúčastnil svého autorského čtení. Jeho kniha O nepotřebných věcech a lidech je souborem čtrnácti nových a působivých pohádek. Přijďte si živě poslechnout autora, kterého znáte nejen z pohádky Lotrando a Zubejda, ale také z Českého rozhlasu.  Konkrétně pak z Dvojky, kde všechny pohádky zazněly. Vaší pozornosti by neměla uniknout ani povídka napsaná exkluzivně pro Klub knihomolů – Bylo, nebylo… kdoví…

1. prosince 2014 se Praha stala městem literatury pod patronací UNESCO. Co přesně to ale znamená a co se bude dít, se můžete dozvědět ve středu 21. ledna v Domě čtení. Projekt Praha – město literatury přijde představit koordinátorka projektu Kateřina Bajo. Zúčastní se ale i další partneři, kteří se spolupodíleli na akcích připravovaných pro rok 2015.

Petra-SoukupovaProjekt LiStOVáNí zná snad již téměř každý správný knihomol. Jedná se o divadelní ztvárnění knih a tedy i o jejich přiblížení publiku jinou, neméně příjemnou cestou. Naše pozvánka je na scénické čtení knihy Bertík a čmuchadlo. Tuto knihu napsala spisovatelka Petra Soukupová, která se několika scénických čtení ve vybraných městech také zúčastní (a bude tam podepisovat své knihy, které si budete moci přímo na místě zakoupit).
Ve hře účinkují Jakub Zedníček, Alan Novotný a Lenka Janíková (alternace Lukáš Hejlík a Petra Bučková). Bertík již navštívil Třinec, Olomouc, dnes zavítá do Brna a Znojma. Příští týden zamíří 23. ledna do Ústí nad Labem,  v sobotu 24. ledna do Písku a Plzně a v neděli 25. ledna do Valtic. Pokud vás pozvánka zaujala, ale stále váháte, zda na představení jít, sledujte naše stránky, protože příští týden vám přineseme reportáž z brněnského LiStOVáNí. Rozhodování pak určitě bude snazší.

Poslední pozvánka je na neděli 25. ledna do Brna. V knihkupectví Knihcentrum v nákupním centru Olympia se bude konat beseda a autogramiáda s Barbarou Nesvadbovou  o autorčině knize Pralinky. Knihu vydalo nakladatelství Motto v listopadu 2014. Barbara Nesvadbová je autorkou i mnoha dalších knih. Patří mezi ně například Život nanečisto, Přítelkyně, Pohádkář či Bestiář, který se stal předlohou stejnojmenného filmu.


Foto Petry Soukupové: Jarmila Kovaříková

Doporučení:
Share

Napsat komentář