Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. ledna 2015

Nenechte si ujít
První lednový týden je již za námi a oslavy nového roku odvál sníh. Přesto (nebo právě proto) je čas začít plnit svá předsevzetí. Mezi nimi se u správných knihomolů určitě objevila i účast na zajímavé literární akci – besedě, autogramiádě nebo křtu knihy. Z čeho můžete vybírat tentokrát?

Naše první pozvánka je do Brna. V knihovně Jiřího Mahena se 13. ledna v 17 hodin zabaví každé dítě. Koná se totiž čtení, hraní i výtvarné tvoření nad knihami Zdeňka Jirotky. Tento autor proslul svým vtipem – kdo by neznal knihy Muž se psem nebo Pravidla se změnila? A pokud vám přece jen nic neříkají, pak zajisté znáte nejznámější dílo autora – humoristický román Saturnin, který baví malé i velké čtenáře již více než 70 let.

MarekSindelkaAni ve středu 14. ledna se nebudete nudit. Ve Vyškově můžete v 17 hodin přijít do knihovny Karla Dvořáčka na Literární čaj o páté a setkat se se spisovatelem Markem Šindelkou. Tento autor získal roku 2012 cenu Magnesia litera za svou knihu Zůstaňte s námi, soubor osmi povídek, v nichž nechybí láska a sex, ale i zklamání či bezradnost. Na našich stránkách jste se s autorem mohli seznámit prostřednictvím rozhovoru.

Pokud jste z Prahy, můžete si 14. ledna zajít poslechnout shrnutí roku 2014. V Městské knihovně v Praze se od 18:00 do 19:30 hodin koná beseda, kde si budete moci popovídat nejen o vydaných titulech, ale i o dění v české literatuře v uplynulém roce. Kromě rekapitulace významných událostí a festivalů se zároveň dozvíte, co se chystá v prvních měsících roku 2015. A kdo ví, co vás zaujme…

I naše další pozvánka míří do Prahy. Ve čtvrtek 15. ledna od 20 hodin se v rámci literárního kabaretu EKG v Divadle Archa Praha objeví i zvláštní host. Jedná se o nizozemského spisovatele Petra Buwalda! Tento autor sklízí jednu cenu za druhou a svým románem Bonita Avenue se zařadil mezi nizozemskou literární elitu. Britský deník The Independent tento román navíc označil za jeden z nejlepších debutů roku 2014. Nenechte si ujít příležitost jeho autorského čtení. Večerem provázejí Igor Malijevský a Jaroslav Rudiš. Kromě nich ale spatříte i výtvarnici Zdeňku Řezbovou – Morávkovou, spisovatelku Annelies Verbe či spisovatele Jáchyma Topola.

POZOR! Dne 15. ledna se v Brně od 17 hodin měla konat autogramiáda kuchařky Ulice vaří s vámi, o které jsme vás informovali v kalendáři akcí. Tato autogramiáda byla zrušena!

 

Zaujaly vás další literární akce, o kterých jsme se nezmínili? Podělte se o ně s ostatními čtenáři, stačí je jen vložit do Kalendáře akcí prostřednictvím formuláře.

Doporučení:
Share

Napsat komentář