Propadněte kouzlu Sladkých barů

DSCN5305
Už jste někdy slyšeli o sladkých barech? Nový kouzelný koncept je u nás zatím nový. Pojďte odhalit jeho tajemství společně s autorkou první české kuchařky na toto téma – Stáni Mutlové!

Sladké bary – to jsou speciální koutky plné sladkých dobrot, vždy sladěné tak, aby nabídli zázemí pro konkrétní událost – svatby, křtiny a jiné oslavy. Jednou z prvních žen v Česku, která se tímto fenoménem začala zabývat, je Stáňa Mutlová. Založila Punk Rock Cakes a později se dočkala i vydání své vlastní kuchařky. Právě reportáž z jejího křtu vám dnes přinášíme.

DSCN5255 – kopie

Křest Sladkých barů proběhl v klubu Jazz Dock.

Křest se odehrál 20. listopadu v pražském originálním klubu Jazz Dock. Celý prostor byl stylově vyzdoben a dech beroucí sladkosti se nacházely na každém kroku. Návštěvníci dostali možnost ochutnat lahodné cupcakes, pastelové makronky, sněhové pusinky, minidortíky i brownies a jiné sušenky.

Křest knihy Sladké bary proběhl za přítomnosti Adély Hálkové z nakladatelství Smart press, které knihu vydalo. Stejně jako celé odpoledne, ani křest neproběhl úplně běžně – místo obvyklého šampaňského bylo použito sítko a moučkový cukr. Kniha byla tedy úspěšně „pocukřena“.

Neobvyklý křest knihy!

Neobvyklý křest knihy!

Následoval doprovodný program – módní přehlídka, růžový sladký fotokoutek a všem účastníkům křtu byla dána možnost vlastního zdobení sladkých dortíků, které si pak mohli odnést domů.

Návštěvníci si mohli ozdobit svůj vlastní dortík.

Návštěvníci si mohli ozdobit svůj vlastní dortík.

Autorka kniha Stáňa Mutlová.

Autorka kniha Stáňa Mutlová.

Úžasný sladký bar v praxi.

Úžasný sladký bar v praxi.

DSCN5304Pokřtěná kuchařka Sladké bary přináší více jak 50 sladkých receptů na makronky, cakepops i složité dorty. Každý recept je doplněn úžasnými fotografiemi, které zaujmou svou stylizací, dobou přípravy a stupněm obtížnosti. Recepty jsou rozděleny do tématických okruhů, takže se můžete rozhodnout, zda návštěvu ohromíte dobrotou připomínající ledové království, pohádku Karlík a továrna na čokoládu, elfí svatbu, pohádku Vzhůru do oblak či seriál Sex ve velkoměstě! Kniha je obohacena o praktické pekařské tipy i návody na výrobu různých ozdob a dekorací. Sladké bary mohou jistě skvělým nejen vánočním dárkem pro začínající i pokročilejší pekařky.

Rozkvetlé cupcaky

Příprava 15 minut + pečení 20 minut + zdobení
Snadné

Ingredience na 12 dortíčků:

2 vejce
100 g cukru krupice
špetka skořice
špetka soli
75 ml slunečnicového oleje
200 g jemně nastrouhaného jablíčka
150 g polohrubé mouky
¾ balíčku prášku do pečiva

Krém:

3 bílky
170 g cukru krupice
300 g změklého másla
extrakt z pomerančových květů (nebo jiné přírodní aroma)

1) Troubu předehřejte na 160°C, muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

2) Bílky se špetkou soli vyšlehejte v pevný lesklý sníh. Ve druhé misce utřete žloutky s cukrem do světlé pěny, přidejte špetku skořice, olej, jemně nastrouhané jablko a důkladně promíchejte.

3) Mouku s práškem do pečiva přesejte a postupně přidávejte do žloutkové směsi. Pak opatrně vmíchejte pevný sníh. Těsto rozdělte do papírových košíčků a pečte 18 – 20 minut, dokud dortíčky nevyběhnou a nezezlátnou.

4) Mezitím se pusťte do krému: ve vodní lázni rozmíchejte bílky s cukrem. Poté cukrovou tekutinu přelijte do robotu a vyšlehejte na pevný sníh. Pomalu zašlehejte kousky změklého másla.

5) Hotový krém přesuňte do cukrářského sáčku s širokou špičkou ve tvaru otevřené hvězdy. Nastříkejte na vychladlé cupcaky a nazdobte dle libosti.

 

Foto: Petra Sýkorová

Doporučení:
Share

Napsat komentář