Magie, démoni a oběti v nové sérii Stacie Kane

SmrticiDuchoveNahled
Milujete fantasy žánr a nemůžete se jej nasytit? Pak vám dnes představíme novinku z pera americké autorky, první díl nové série plné čarodějů a magie.

Svět není takový, jaký býval. Mrtví vstali z hrobů a útočí na živé. Mocná Církev Skutečné pravdy, která od pádu vlády o všechny pečuje, přísahala, že odškodní občany obtěžované mrtvými. Seznamte se s Chess Putnamovou, potetovanou čarodějkou a neformální lovkyní duchů, která se v zapuzování děsivých mrtvých opravdu vyzná. Ale Chess skrývá temné tajemství – dluží spoustu peněz nebezpečnému drogovému králi Ranařovi, který chce okamžitou splátku ve formě nebezpečné práce zahrnující černou magii, lidskou oběť, ohavného démonického netvora a tolik zlovolné magie, že by dokázala vyhladit celé město duší. Chess je zmítána mezi vášní k vůdci nepřátelského gangu a přitažlivostí k Ranařovu nelítostnému vymahači. Začíná zvažovat, jestli ten spěch stojí za to… Jasně, že stojí.

Z upoutávky

MRTVÍ POVSTALI Z HROBŮ A ÚTOČÍ NA ŽIVÉ…

…a jedna potetovaná čarodějka splácí dluh nelítostnému Ranařovi!

Řečeno spolu s Tolkienovou Galadriel: „Svět se změnil.“ Lidé – tedy alespoň ti, kteří přežili – to cítí nejen ve vzduchu, vodě a v zemi, ale také na vlastní kůži. Mrtví si totiž dali time-out ve věčném odpočinku a vrátili se na svět. Silnější než kdykoli předtím a smrtící víc, než by kdo čekal…

Když padla vláda – což vlády v podobných situacích obvykle dělají – moci se chopila Církev Skutečné pravdy (což církve v podobných situacích obvykle dělají). I přes neoddiskutovatelnou péči o své ovečky se ale ve stádu kromě mrtvých, pohybují i bez debat živí vlci. Takovými jsou třeba drogový král Ranař a jeho stejně drsný konkurent.

V tomhle prostředí musí přežít Chess Putnamová, potetovaná čarodějka, kterou Církev Skutečné pravdy zaměstnává jako lovkyni duchů. Jenže Chess má problém: dluží peníze právě Ranařovi a ten si umí o splátku říct více než důrazně. Živá čarodějka je lepší než mrtvá čarodějka (zvlášť v tomhle divokém světě) a tak Chess nezbývá než kývnout. I když velmi dobře ví, že se jí to vůbec nebude líbit. Samozřejmě až na dva velice nebezpečné muže, kteří jí při téhle misi zkříží cestu…

Ukázka

Kdyby ten muž před Chess nebyl už mrtvý, zřejmě by se ho pokusila zabít. Zatracení duchové. Rok a půl se nemusela utkat se žádným z nich – rekord Církve při Odhalování.
Teď, když potřebovala prémie víc než kdy dřív, byl tady. Škádlil ji. Vznášel se pár stop nad parketovou podlahou pohodlného předměstského řadového domu Sanfordových v srdci Cross Town. Paže měl založené na prsou a ve tváři znuděný výraz.
„Jste příliš dobrý, než abyste šel tam, kam máte, že, pane Dunlope?“
Duch pana Dunlopa jí ukázal prostředníček. Pitomec. Proč prostě nedokáže přijmout nevyhnutelné?
Podle záznamů byl protivný už za života. Hyram Dunlop, dříve z Westside, bankéř a otec dvou dětí, všichni mrtví. Pan Dunlop měl posledních padesát let odpočívat v pokoji, a nerachotit v potrubí, házet porcelánem a všeobecně otravovat.

Pokračujte ve čtení ukázky.

 

Smrtící duchové

 Autorka: Stacia Kane

Série: Downside 1
Počet stran: 288
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Smrtící duchové

Nakladatelství FANTOM Print

Nakladatelství FANTOM Print je jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy, sci-fi a literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrtící duchové

Kane, Stacia

Fantom Print, 2014

Napsat komentář