Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. října listopadu 2014

Nenechte si ujít
Po víkendu plném emocí, kdy mnozí z vás zapálili svíčku na hřbitově a zavzpomínali na své nejbližší, kteří už bohužel nejsou mezi námi, je před námi týden nabitý dalšími literárními akcemi. Vybíráme pro vás ty nejzajímavější.

pondělí 3. listopadu zveme všechny milovníky historie do Studénky. V místní knihovně v Butovicích se na vás bude těšit PhDr. Jaroslava Grobcová. Její přednáška ponese název Dějiny Moravy – Magické země Morava a Slezsko. Spisovatelka pochází ze stejné obce, v níž se narodil i František Palacký, tedy z Hodslavic. Vydala již pět knih, ve kterých chce populárnější formou přiblížit moravskému lidu pravdivější obraz života slavné Moravy a našich předků. Vrací se do dávné historie Moravy a Slovanů, zobrazuje život lidu ve svobodných, bohatých rodových sídlech a provází čtenáře prostřednictvím studánek a pramenů k posvátným horám a menhirům.

Na středu 5. listopadu se sešlo hned několik křtů knih. Městská knihovna v Praze a nakladatelství Mladá fronta chystají křest knihy Tygří žena. Křest se bude konat od 17 hodin za osobní účasti autorky Kateřiny Janouchové, která přijede ze Švédska, kde v současné době žije.

Ve svém novém románu Hřbitovní kvítí na smetaně autor Vladimír Poštulka spojuje zdánlivě nesouvisející roviny vyprávění, které se proplétají a doplňují. Křest této zajímavé publikace proběhne rovněž ve středu od 17 hodin v Paláci knih Luxor v Praze. Kmotrem knihy bude známý šéfkuchař Jan Punčochář, křtem bude provázet moderátorka Petra Svoboda. Důležitým prvkem v knize jsou také autorovy memoáry. Publikaci vydalo nakladatelství Dokořán ve spolupráci s nakladatelstvím Jaroslava Jiskrová – Máj.

Kniha, která ukazuje ty nejzvrácenější stránky lidského nitra a získala zvláštní cenu za „hypnoticky fascinující psychoanalýzu zpracovanou formou kriminálního románu“, má své pokračování. Řeč je o knize Vraní dívka, a koho zaujala, může si na našich stránkách přečíst o ní recenzi. Autory publikace jsou Švédi Jerker Eriksson a Håkan Axlander Sundquist, kteří vystupují pod pseudonymem Erik Axl Sund. Autogramiáda tohoto švédského dua proběhne ve čtvrtek 6. listopadu od 16.30 v brněnském knihkupectví Knihy Dobrovský na Joštově.

Na závěr máme pozvánku na akci nejen pro příznivce dobré literatury, ale také jídla. Autorka Antónia Mačingová ve své nové knize Harmonie krásy, zdraví a vitality vysvětluje jednoduchý princip přechodu od běžného ke správnému stravování. Návštěvníci besedy a autogramiády budou moci přímo ochutnat některé pokrmy, které paní Mačingová připraví. Akce se bude konat v neděli 9. listopadu od 15 hodin v OC Olympia v Brně.

Pokud jste si nevybrali, nevadí, protože mnoho dalších pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte sami nějaký zajímavý tip, můžete ho vložit přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář