Vyhrajte román o tak trochu náhodné lásce

pekac_buchet_vyrez
Včelí bodnutí je nepříjemné, a ještě horší je, pokud se po něm musíte potýkat s alergickou reakcí. Málokdo by však tušil, že taková nemilá věc dokáže spojit životy dvou lidí, kteří se do sebe, navzdory své odlišnosti, bláznivě zamilují.

Prochází láska žaludkem?

ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.

ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.

Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší.

Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.

 

Pekáč buchet

Autorka: Kateřina Petrusová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-253-2218-5

Přečtěte si více o knize Pekáč buchet, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment. Nezapomeňte se také podívat na ukázku nebo si přečíst naši reportáž ze křtu tohoto románu.

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991a od té doby se zaměřuje na původní i převzaté tituly zejména z oblasti populárně naučné literatury, beletrie pro děti a mládež a leporel pro nejmenší. Dále vydává doplňkové učebnice, slovníky a turistické průvodce. Nemalá část produkce nakladatelství je věnována také populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé čtenáře.

 

Ukázka z knihy

„Dobře, takže, pane Kopřivo. Můžu vám říkat Matouši?“
„Můžu vám říkat Kláro?“
„Jasně,“ přikývla jsem, ale tykání jsem nenabídla. A Kopřiva – Matouš – měl nějaké základy společenského chování, protože mi sám tykat nezačal. „Nemáte nic proti diktafonu?“
„No, vlastně mám,“ zaskočil mě. Pro jistotu jsem chvíli zkoumala jeho výraz, ale vypadal naprosto seriózně.
„Aha,“ zahučela jsem, zatímco jsem se snažila vymyslet náhradní řešení. Zvládnu si dělat poznámky? A hlavně je potom rozluštit? Neměla bych to nakonec fakt odpískat a nechat to na Míše? Tohle by u Anny mohlo projít, ne? Že se dotazovaný odmítl nechat nahrávat diktafonem, protože…
„Proč?“ zeptala jsem se nahlas.
„Krade duši.“
Podruhé během několika málo hodin jsem měla chuť se zeptat, jestli člověk, se kterým komunikuju, nepožil nějaké drogy. Naštěstí jsem to neudělala, protože se mi rozsvítilo: neříkal, že mu nemám všechno věřit? (str. 23)

 

Vyhrajte knihu Pekáč buchet

Na začátku románu jsou dvě naprosto odlišné povahy, dva cizí lidé. Přesto po přečtení jejich příběhu budete mít pocit, že láska opravdu hory přenáší a také prochází žaludkem, přesně jak říkají známá česká přísloví. Přečtěte si, jak se vyvine vztah gastrosexuálky Kláry a nadšeného adrenalinového sportovce Matouše, kteří se k sobě sice na první pohled vůbec nehodí, přesto ve vyprávění o nich nechybí romantika, napětí a hlavně řada vtipných situací, které vás rozhodně pobaví.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment vám právě přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pekáč buchet vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pekáč buchet
probíhá od 1. listopadu do 14. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Pekáč buchet

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePekáč buchet

Petrusová, Kateřina

Fragment, 2014

Vyhrajte román o tak trochu náhodné lásce - DISKUZE

Počet reakcí: 7
  1. kriszpin napsal:

    Teprve teď jsem se dostala k jejímu přečtení a musím Vám moc poděkovat ještě jednou, takhle jsem se u knížky dost dlouho nenasmála a to u některých pasážích dokonce i nahlas a to se mi běžně neděje. Rozhodně si od autorky pořídím nějakou další knihu ;-)Autorku jsem neznala ani já ani moje okolí, nicmeně jestli ma v tomhle stylu napsáno i zbytek knih, myslím, že bude patřit mezi mé oblíbené :-)

    Takže moc díky, že jste mě nechali jeji knihu vyhrát :-)

  2. Viera01 napsal:

    Kniha Fotbalový Bůh Messi mi přišla v pořádku. Moc děkuji.

  3. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Včera jsem obdržela tuto vyhranou knihu a moc za ni děkuji.

  4. kriszpin napsal:

    Dobrý den, vyhrála jsem v soutěži tuto knihu, alespon to bylo v části vyhodnoceni. Knížka mi ale nedošla mohu se tedy zeptat jestli jsem se opravdu nezmylila? Protoze se na ni fakt těším :)

    Díky

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Gratuluji Vám k výhře, nezmýlila jste se ;). Jen s nakladatelstvím mějte trpělivost – má až měsíc na odeslání knih a v čase předvánočním (stejně jako v době letních dovolených) může být odstup ještě větší…
      Konkrétně u této knihy psali, že ji budou posílat dnes, takže se snad již brzy dočkáte.

      • kriszpin napsal:

        Dobrý den knížka mi došla v pořádku mockrat děkuji :-)

        K.

Napsat komentář