Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. října 2014

Nenechte si ujít
Nadcházející říjnový týden s sebou přinese mnoho zajímavých literárních setkání. Máme pro vás několik tipů na besedy se spisovateli, křty zajímavých knih i na sobotní literární akci pro rodiče s dětmi.

Začneme pozváním do Brna. V pondělí 13. října se uskuteční v Mahenově památníku setkání s pracovníky Památníku národního písemnictví v Praze, Petrem Kotykem a Tomášem Pavlíčkem, editory unikátní obrazové kroniky života a díla slavného českého spisovatele Bohumila Hrabala pojmenované Hlučná samota. Sto let Bohumila Hrabala. Publikace vydaná nakladatelstvím Mladá fronta je jedinečným výborem více než tisícovky autentických dokumentů a fotografií, ukázek korespondence, původních neupravovaných strojopisů básní, povídek a románů. Na našich stránkách si můžete o Bohumilu Hrabalovi přečíst medailon. Akce začne v 17 hodin.

úterý 14. října na vás čeká křest knihy Marcely Remeňové nazvané Včelí lid. Jde o druhé pokračování knihy akční fantasy série Osm světů. Knihu přijde pokřtít režisér a kameraman F. A. Brabec, ukázky přečte herec Jan Potměšil a role moderátora se ujme Jolka Krásná. Milovníci fantasy literatury a fanoušci mladé autorky mohou přijít do Paláce knih Luxor v Praze, kde bude od 17 hodin křest probíhat.

Ve čtvrtek 16. září bychom vás rádi pozvali na velmi zajímavou akci Podvečer s Afrikou do Městské knihovny v Jihlavě. Přivítá vás spisovatelka Hana Hindráková, která osobně navštívila africké země, nechala se jimi inspirovat a vydala několik románů. S autorkou se můžete blíže seznámit prostřednictvím našeho rozhovoru. Také se můžete začíst do jejích příběhů o dětech ulice nebo o životě ve slumu v hlavním keňském městě Nairobi, který sama autorka označila za peklo. Autorské čtení v knihovně začne v 17 hodin.

Na páteční podvečer máme pro vás pozvánku do Kuřimi. Uskuteční se zde beseda s autorem Vlastimilem Vondruškou. Tento spisovatel a publicista píše především historické detektivky a romány. S jeho knihami, vydanými nakladatelstvím MOBA, se můžete blíže seznámit v našem článku.

Pro rodiče s dětmi máme tip na sobotní předčítání v Brně. Jan Čenský čte dětem je název akce, která proběhne v rámci projektu Celé Česko čte dětem. Ta má za cíl vytvoření kladného vztahu dětí ke knize a četbě. Tohoto projektu se účastní známé osobnosti, které dětem předčítají. A právě do literární kavárny v knihkupectví Knihcentrum Caffé v OC Olympia přijal pozvání herec Jan Čenský, který dětem přečte z knih Pohádky pod polštář a Půjčovna babiček.

Mnoho dalších pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí.  Pokud máte nějaký zajímavý tip, můžete sami pozvánku do Kalendáře přidat přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář