Literatura v hlavní roli v Českém rozhlase Brno

2569368--knihovna-jihlava--1-950x0p0
Na měsíc březen připravil Český rozhlas Brno ve spolupráci s šestatřiceti knihovnami v Jihomoravském a Zlínském kraji tradiční soutěž s názvem Řekni mi, co čteš.

I letos budou posluchači podle ukázky z knihy poznávat dílo nebo autora, a to ve vysílání i na webu brno.rozhlas.cz.

Se soutěží začínáme v pondělí 5. března.
Každý všední den se budou posluchači setkávat s literaturou až do pátku 30. března.

Soutěžní ukázky připravili pracovnice spolupracujících knihoven a také sami posluchači se stali tvůrci soutěže. Garantem správnosti ukázek je Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Pro výherce jsou připraveny pěkné knižní ceny, CD a DVD a poukázky na dovolenou. Přesné informace o soutěži získají zájemci ve vysílání, na webových stránkách, letácích v knihovnách. Odpovědi bude rozhlas přijímat ve formě SMS zprávy, e-mailem a telefonicky. Soutěžní ukázky a výherci budou průběžně vyhlášeni ve vysílání Českého rozhlasu Brno a na jeho webových stránkách.

„Několikaletá obliba této soutěže nám dokazuje lásku našich posluchačů ke knihám a také zájem o naše vysílání,“

dodala k soutěži šéfredaktorka Hana Ondryášová.

Soutěž podporují obecní, městské a krajské knihovny v Jihomoravském a Zlínském kraji, především knihovny v Babicích (okres UH), Blansku, Boršicích u Buchlovic, Boršicích u Blatnice, Boskovicích, Brně, Břeclavi, Hodoníně, Hrušovanech u Brna, Kroměříži, Kunštátě, Kyjově, Lanžhotě, Letovicích, Mokré-Horákově, Moravském Krumlově, Nivnici, Ořechově u Brna, Oslavanech, Otrokovicích, Popicích, Rosicích, Rožnově pod Radhoštěm, Slavkově, Slušovicích, Suché Lozi, Štítné nad Vláří, Tišnově, Uherském Hradišti, Uherském Brodě, Velkých Pavlovicích, Vsetíně, Vyškově, Zlíně, Znojmě a Židlochovicích.
Hlavním partnerem soutěže je Jihomoravská plynárenská, člen skupiny RWE. Dalším partnerem je společnost Microsoft.

Úvodní foto: Olga Štrejbarová

Doporučení:
Share

Napsat komentář