Zasoutěžte si o humoristický román z jihozápadu Ameriky

Ciste-radosti-meho-zivota-perex
Nat Jessel je obchodní cestující, který ve své stařičké fordce projíždí venkov Arizony a Utahu a nabízí ke koupi různé druhy textilu. Ani ve snu by ho nenapadlo, že ho na jeho cestách potká nějaké dobrodružství, natož takové, které má podobu pohublé a vystrašené lvice.

Neuvěřitelná dobrodružství po boku lvice Eileen

Hlavní hrdina humoristického románu z Ameriky, obchodní cestující Nat Jessel, vypráví o svém putování ve společnosti lvice Eileen po venkovských osadách Arizony a Utahu, kde nabízí ke koupi nejrůznější textilie – „příležitost pro každého“. Lvice Eileen utekla z cirkusu, a když na ni Nat narazil na opuštěném místě v horách, snažil se jí nejprve utéct. Nakonec se však stala jeho věrnou společnicí, s níž táboří u potoků, horských jezer, na lesních mýtinách nebo uprostřed drsné pouště. V divoké přírodě nachází Nat své čisté radosti života a na obchodních cestách s lvicí Eileen na něj zase čekají až neuvěřitelná dobrodružství, o kterých vypráví s osobitým humorem. A Eileen se mu za ten nádherný svobodný život odvděčila tím, že se stala nejen jedinečnou reklamou pro jeho zboží, ale také Natovi pomůže vybrat si tu správnou ženu na celý život.

 

Čisté radosti mého života

Autor: Jan Šmíd

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Ilustrace: Miloslav Jágr
Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2011
ISBN: 978-80-7244-296-6

Přečtěte si více o knize Čisté radosti mého života, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. Můžete si o ní také přečíst náš článek.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Ležela tři kroky ode mne.
Hlavu měla mezi předními tlapami, jazyk vyplazený do trávy a dýchala stejně jako já. Mám se jí dívat do očí, nebo na kořen nosu? Kde jsem to jenom četl, že to pomohlo? No ovšem. Jenomže to byla liška, a ne lev. Nebo mám dělat, že ji nevidím? Ona mě viděla docela jistě. Já ji taky a musím přiznat, že to nebyl pohled nikterak povzbudivý. Rozhodně je lépe se dívat na lva v kině a docela dobře chápu, že lovci vypadne při takovém nenadálém setkání puška z ruky. Co se týče mne, tak já bych ji netrefil ani na ty tři kroky.
Tak jsme na sebe koukali, až mně to bylo trochu hloupý, a pokusil jsem se pomalu zvednout na kolena. Co to jako udělá. Neudělalo to nic, ovšem kolena se pode mnou pěkně chvěla. Hřívu to nemělo, jak jsem zaznamenal z nadhledu, tak to tedy byla lvice. Zdvihla hlavu a zase tak nějak spíš zoufale než výhružně zakňučela. Oči měla celé krvavé, vyvalené, slintala a na bocích jí byla vidět všechna žebra. Asi dlouho nežrala, což jsem pokládal za nedobré znamení. Sice se mi nezdálo, že by měla vysloveně nepřátelské úmysly, ale já jsem v podobných případech vždycky trochu nedůvěřivý. (str. 15–16)

 

Vyhrajte knihu Čisté radosti mého života

Neuvěřitelná dobrodružství Nata Jesella začínají v okamžiku, kdy narazí v blízkosti svého tábořiště na lvici, která utekla z cirkusu. Po prvotní snaze utéct se nakonec ustrne, ujme se jí a vezme ji s sebou na své cesty za obchodem. Sám ani netuší, jak mu lvice, která dostala stejné jméno jako jeho stařičké auto, změní život. Díky Eileen totiž objevuje nejen své radosti v životě, ale lvice mu pomůže najít dokonce i lásku.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Čisté radosti mého života vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čisté radosti mého života
probíhá od 6. října do 19. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Čisté radosti mého života

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČisté radosti mého života

Šmíd, Jan

Šulc-Švarc, 2011

Napsat komentář