S humorem do nového týdne

usmev
Začátek týdne nemusí být vždy snadný. Proč si ho tedy nevylepšit trochou zábavy? Přinášíme vám knižní tipy, díky kterým do nového týdne vkročíte pravou nohou a s úsměvem na rtech.

Pokud patříte mezi ty, kteří čas od času se smíchem vzpomenou na svá studentská léta, zajisté by vaší pozornosti neměla ujít kniha Prevít na studiích od Jana Jíchy. S humorem popisuje dobu večírků, nerozvážností, ale i studií – zkrátka rozevlátého mládí. Kniha je zasazena do prostředí Karlovy univerzity. Je poslední dílem „prevítské“ trilogie. Vydalo ji nakladatelství Galén.

Prevít na studiích

Autor: Jan Jícha

Vydalo: nakladatelství Galén
Počet stran: 233
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Prevít na studiích.

 

Jak přežít vysokou a neztratit přitom čest flákače? Jak absolvovat výuku, a nepřijít přitom o rozum? Poradí vám prevít, matador univerzitních kolbišť, který se vrací již ve druhém souborném vydání svých úspěšných pamětí Prevít na vysoké a Prevít v tajných službách. Otřesné autentické svědectví člověka, který byl u toho. Staňte se i vy svědky studia na Karlově univerzitě a na univerzitě v Řeznu! Osobitý autorský styl plný jazykového humoru vás nepustí od první do poslední stránky.

————————————————-

Těm, kteří mají v oblibě humoristické romány plné absurdních situací, nabízíme knihu Čisté radosti mého života. Příběh odehrávající se v Americe je vyprávěn s nadhledem a osobitým humorem. Nechybí zde obchodní cestující, lvice i milostná zápletka. Knihu od Jana Šmída vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Čisté radosti mého života

Autor: Jan Šmíd

Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc
Počet stran: 256
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Čisté radosti mého života.

Hlavní hrdina humoristického románu z Ameriky, obchodní cestující Nat Jessel, vypráví o svém putování ve společnosti lvice Eileen. Eileen utekla z cirkusu a nakonec se stala jeho věrnou společnicí. V divoké přírodě nachází Nat své čisté radosti života a na obchodních cestách s lvicí Eileen na něj zase čekají až neuvěřitelná dobrodružství. Eileen se mu za ten nádherný svobodný život odvděčila tím, že se stala nejen jedinečnou reklamou pro jeho zboží, ale také Natovi pomůže vybrat si tu správnou ženu na celý život.

————————————————-

Kultovní Jerome Klapka Jerome v originále? To je výzva! Dvojjazyčné zpracování jeho nejzábavnějších příběhů najdete ve Výběru z povídek. Potěší angličtináře, ale i ty, kteří budou číst jen český text. Sbírku vydalo nakladatelství Fragment. Nahlédněte do ukázky!

Výběr z povídek

Autor: Jerome Klapka Jerome

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 112
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Výběr z povídek.

Zdokonalte svou znalost anglického jazyka nevšedním způsobem! Dvojjazyčné zpracování anglických povídek, kdy na levé straně je původní text a vpravo překlad do češtiny, usnadňuje práci s knihou a odpadá tak zdlouhavé vyhledávání slovíček ve slovníku! Méně obvyklé výrazy, ustálená rčení nebo slovní spojení jsou v původním i přeloženém textu zvýrazněny.

————————————————-

Na konec jsme si nechali knihu Liga opravdových mistrů – zábavné dílko z prostředí českého fotbalu. Užijte si jednu sezonu klubu FC Nagelované primadony Praha a úsměv vás jistě nemine. Oceníte i ilustrace a karikatury Petra Urbana. Knihu Čestmíra Kapříka vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Liga opravdových mistrů

Autor: Čestmír Kapřík

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 152
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si více o knize Liga opravdových mistrů.

 

Když se sejde parta skutečně „milionových“ fotbalistů, je to radost. A když je jejich cesta za mistrovským titulem ještě „korunovaná“ osudovou láskou, je to teprve opravdové štěstí… Kdo do toho dá srdíčko, ten jde zkrátka štěstíčku naproti – a rázem se před ním otevře česká ulička široká jako tunel Blanka. Dívat by se na Nagelované primadony asi nedalo, ale je dobré mít je přečtené.


Čtete rádi humoristickou literaturu? Kdo je váš oblíbený autor? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Všechny tyto knihy a mnohé další
můžete získat v našich aukcích!

Zdroj náhledového obrázku: http://www.freedigitalphotos.net/, autor: marin

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrevít na studiích

Jícha, Jan

Galén, 2014

zobrazit info o knizeČisté radosti mého života

Šmíd, Jan

Šulc-Švarc, 2011

zobrazit info o knizeLiga opravdových mistrů
Humoristický román o fotbale s láskou

Kapřík, Čestmír

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeVýběr z povídek – Selected Stories

Jerome, Jerome Klapka

Fragment, 2014

Napsat komentář