Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. září 2014

Nenechte si ujít
Pomalu se budeme muset rozloučit s babím létem a přivítat podzim. Loučit se ale nemusíte s námi, neboť my zůstáváme a naše pravidelná nabídka literárních akcí také. Co na vás čeká příští týden? Kromě svatováclavských slavností bychom vám rádi připomenuli, že proběhne několik křtů knižních novinek a tvůrčí dílny pro děti.

Začneme pozvánkou do Vědecké knihovny v Olomouci. V pondělí 22. září se zde v rámci akce Německý týden v knihovně uskuteční prezentace knihy Čik s překladatelkou Michaelou Škultéty. Za dílo Čik získal berlínský malíř a spisovatel Wolfgang Herrndorf prestižní Německou cenu za literaturu pro mládež. U nás vyšla publikace v nakladatelství Argo v červnu roku 2012. Vypráví o dvou čtrnáctiletých chlapcích, kteří spolu zažívají neskutečná dobrodružství. Pokud chcete, můžete si na našich stránkách přečíst na knihu poutavou recenzi. Překladatelka Michaela Škultéty působí jako nezávislá překladatelka, tlumočnice a korektorka. Její překlad knihy Čik získal v roce 2013 Zlatou stuhu a byl zapsán na Čestnou listinu IBBY. Prezentace knihy začne v 10 hodin.

Fandíte audioknihám? Nakukujete občas do světa fantazie? Budete v úterý 23. záříPraze? Pokud odpovíte třikrát ano, máme pro vás zajímavý tip. Od 16 hodin v salónu 2media na Pařížské ulici proběhne křest audioknihy Amélie a tma. Knižní bestseller známé spisovatelky fantasy žánru Petry Neomillnerové  pokřtí houslový virtuos Pavel Šporcl. Více o knize, kterou vydalo nakladatelství Albatros, si můžete přečíst v naší recenzi.

Chuťové buňky můžete přijít podráždit ve středu 24. září od 19 hodin do Café Zenit v pražských Vršovicích. Proběhne zde křest knihy Mapa Anny. Jejím autorem je Marek Šindelka, držitel Magnesie Litery za sbírku povídek Zůstaňte s námi, jehož jsme vám přiblížili prostřednictvím rozhovoru. Jeho novou publikaci pokřtí spisovatelka a místní kuchařka Petra Hůlová a o hudbu se postará kapela KITTCHEN. Knihu povídek vydává nakladatelství Odeon.

Ve čtvrtek 25. září bychom vás rádi pozvali do Paláce knih Luxor v Praze na křest knihy známého léčitele Jaroslava Doubravy a zpěvačky Evy Pilarové s názvem Potkala jsem léčitele. Eva Pilarová v této knize popsala životní příběh léčitele Jaroslava Doubravy. Formou rozhovorů se tak dozvíte o jeho dětství stráveném u prarodičů, o jeho první lásce, se kterou si hrál na pana doktora, o tom, jak se seznámil se svojí ženou, ale především o tom, jak objevil své léčitelské schopnosti. Knihu pokřtí Aleš Cibulka a Michal Jagelka. Po křtu, který začíná v 16 hodin, proběhne autogramiáda autorů.

Na závěr nabízíme pozvánku na akci pro děti. Galerie umění pro děti v Praze pořádá v září každou sobotu a neděli od 14 hodin zábavné tvůrčí dílny určené dětem všeho věku. V sobotu 27. září budou děti spolu se spisovatelem Robinem Králem a skladatelem Jiřím Pazourem skládat vlastní písničku, hrát hry a cestovat přes moře až do brazilského Ria de Janeira.

Mnoho dalších pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte nějaký zajímavý tip, můžete sami pozvánku do Kalendáře přidat přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář