Nenechte si ujít v týdnu od 15. do 21. září 2014

Nenechte si ujít
Léto pomalu končí, ale naše pravidelná nabídka literárních akcí zůstává. Příští týden je připraveno několik křtů knih, předčítání i zajímavých akcí v knihovnách. Více se dozvíte, pokud si přečtete náš článek.

Hned v pondělí 15. září bychom vás rádi pozvali do Paláce knih Luxor v Praze, kde proběhne od 16 hodin křest knihy Mého manžela nezastřelil Kajínek. Knihu vydává nakladatelství Fragment. Akce proběhne za účasti autorky Evy Havlové (Jandové), vdovy po zastřeleném Štefanu Jandovi, a kmotrů Jana Cimického, Karla Tuháčka a Jiřího Krampola.

úterý 16. září v Praze ještě zůstaneme. Skandinávský dům ve spolupráci s nakladatelstvím Academia a Finským velvyslanectvím pořádá křest nového vydání českého překladu finského eposu Kalevala. Budete si moci poslechnout docenta Jan Čermáka, který epos stručně představí, kriticky zhodnotí již legendární Holečkův překlad z roku 1894 a poté seznámí publikum se svou prací na kritickém vydání. Lenka Fárová z FF UK se poté zaměří na obrazový doprovod, zejména na finského malíře a designéra Akseliho Gallen-Kallelu. Program bude jistě zajímavý i tím, že uslyšíte čtení úryvků v češtině i finštině. Akce bude začínat v 18.30 v Literární kavárně Academia na Václavském náměstí.

Letos na jaře jsme si připomínali sté výročí narození jednoho z nejznámějších českých spisovatelů, obdivovaného i zavrhovaného Bohumila Hrabala. Na našich stránkách najdete o tomto velikánovi medailon. Jeho román Ostře sledované vlaky je znám mimo jiné díky stejnojmennému filmu Jiřího Menzela. Režisérův celovečerní debut byl dokonce oceněn jako nejlepší zahraniční film a získal Oscara. Ve středu 17. září se bude v Karlových Varech v rámci akce Čteníčko Mučeníčko z uvedené knihy předčítat. Přijít můžete v 17 hodin na pobočku Lidická Krajské knihovny v Karlových Varech.

Chcete „jít s dobou“? A to nejen v oblékání, ale i v tom, co čtete? Pak si rozhodně nenechte ujít akci Čtení sluší každému – knihy, které frčí, která se uskuteční ve čtvrtek 18. září od 15 hodin ve Strakonicích. Budete si moci nejen poslechnout ukázky ze zajímavých knižních novinek, ale i vy sami se můžete podělit o úryvky z vašich oblíbených knih. Stačí přijít do studovny Šmidingerovy knihovny.

Ve čtvrtek se uskuteční v Praze další v Paláci knih Luxor další křest knihy. Od 16 hodin se zde budete moci seznámit s Ducháčkovými. Knižní novinka totiž nese název Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi. Tatínka Mlživoje, maminku Blanku a jejich tři neposedné potomky si oblíbí zejména děti. Autorkou je Sandra Vebrová. Publikaci vydalo nakladatelství Fragment. Křest knihy bude spojen s autogramiádou.

Mnoho dalších pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte nějaký zajímavý tip, můžete sami pozvánku do Kalendáře přidat přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář