Zasoutěžte si o technothriller s napínavou zápletkou

Richards-Douglas-E-Napojeni-135x205.indd
Snad každý alespoň jednou zatoužil mít neomezenou inteligenci a schopnosti génia a Kira Millerová zjistila, jak to lidem umožnit. Tato možnost však s sebou přináší mnoho otázek a hlavně překážek, proto je nutné do akce nasadit bývalého vojáka Davida Deshe.

Hra o budoucnost lidstva

Jak vysokou cenu jsme ochotni zaplatit za neomezenou inteligenci?
Kira Millerová je vynikající molekulární bioložka, která objeví způsob, jak ve všech oblastech myšlení a tvůrčí činnosti dočasně získat schopnosti génia. Ale co když je tato nadpřirozená úroveň inteligence spojena s bezcitným velikášstvím?
Elitní voják David Desh odešel z armády poté, co byl v Íránu brutálně povražděn jeho tým. Nyní však byl povolán na svou poslední misi: má najít Kiru Millerovou, tajemnou nadanou vědkyni, která údajně stojí za bioteroristickým spiknutím ohrožujícím životy milionů lidí. Útočný komplot je však pouze špičkou ledovce. Při pátrání po Kiře Millerové se Desh ocitne ve spletitém bludišti intrik a stane se klíčovým hráčem ve smrtící hře, v níž musí zvítězit, aby zachránil lidskou civilizaci.

 

Napojení

Autor: Douglas E. Richards

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Radka Knotková
Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-7491-149-1

Přečtěte si více o knize Napojení, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku, nebo si přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Callan si benzinku zběžně prohlédl. K pumpě zrovna zajížděl mercedes se silným motorem. Výborně. Řídil ho zavalitý muž se zastřiženým plnovousem, a když vystoupil, aby natankoval, Callan se vynořil zpoza kufru a namířil mu zbraň na břicho. „Klíče!“ rozkázal. „Hned!“
Muž byl v šoku, přesto bezmocně zvedl ruku.
Callan klíče popadl a o několik vteřin později už se hnal za Kirou. Měla velký náskok, ale značně poškozené auto nebylo ani ve tmě těžké rozpoznat a Callanův mercedes disponoval víc než dostatečnou koňskou silou na to, aby ji dohonil.
Vzdálenost mezi nimi se vytrvale zmenšovala. Kira se přihnala k nájezdu na dálnici číslo padesát dva a zamířila na východ. Lexus byl jako raněné zvíře a Callan její rozbité auto dostihl ani ne pět minut poté, co vjelo na dálnici. Jela v levém krajním pruhu. Zařadil se do toho vedlejšího, dojel tak těsně k ní, že v záři palubní desky rozpoznal její temnou siluetu, a pohrozil jí zbraní.
Ignorovala ho. (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Napojení

Kniha od amerického spisovatele Douglase E. Richardse se okamžitě po vydání stala bestsellerem. Ódy na ni pějí jak kritici, tak i čtenáři – skloubila se v ní totiž až sci-fi myšlenka neomezené inteligence lidstva a akční honička společně s bojem o záchranu lidstva. Láká vás přečíst si takovou knihu? V tom případě neváhejte a pusťte se do ní hned.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám právě přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou technothriller Napojení vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Napojení
probíhá od 4. září do 17. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Napojení

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNapojení

Richards, Douglas E.

Host, 2014

Zasoutěžte si o technothriller s napínavou zápletkou - DISKUZE

Počet reakcí: 1

Napsat komentář