Komisaře Roberta Marthalera čeká další obtížný případ!

nevestavesnehu-perex
Dnes potěšíme především čtenáře krimi románů. V nakladatelství Host právě vyšla další – v pořadí již čtvrtá – kniha oblíbeného autora Jana Segherse! Podaří se komisaři Marthalerovi vyřešit jeden z nejobtížnějších případů v dějinách frankfurtské kriminální policie? Čtěte!

Nevěsta ve sněhu

Vlastně to měl být radostný den. Hlavní komisař Robert Marthaler se těší, až odpoledne vyzvedne na letišti svou přítelkyni Terezu, která se po třech letech vrací do Frankfurtu. Hned ráno ho však zavolají k vraždě mladé ženy. Stačí jediný pohled na zohavené tělo a je jasno: oběť byla před smrtí dlouho mučena. Marthaler a jeho kolegové tuší, že s obvyklým vyšetřovacím postupem se tentokrát nikam nedostanou.

Téhož dne se nová budova policejního prezidia na Adickesově třídě ocitne pod vodou. Marthalerův tým se proto přestěhuje do starého činžovního domu. Tím však problémy Roberta Marthalera nekončí. Kvůli vyšetřování zapomene přijet pro Terezu na letiště a ona se mu pak několik dní vůbec neozývá. Jako by se po ní slehla zem. Nadřízený k jeho týmu navíc přidělí policistu, se kterým má hlavní komisař nevyřízené účty. A když se Marthaler na tiskové konferenci více než oprávněně rozzlobí, má to své následky. Svéhlavý a nepohodlný komisař, který byl svému šéfovi už dlouho trnem v oku, je postaven mimo službu.
Knihu vydalo nakladatelství Host.

Zubařka Gabriela Haslerová jedenáctého listopadu odpoledne zaslechla, jak za její asistentkou zaklaply dveře ordinace, a přepadl ji – jako v uplynulých dnech už mnohokrát – nevysvětlitelný neklid. Procházela kolem zrcadla a znovu si uvědomila, že na svých dvacet devět let vypadá staře. „Co se to se mnou jenom stalo?“ pomyslela si, ale snažila se tu otázku vyhnat z hlavy.
Přestože jí toho dne už skončila ordinační doba, čekala ještě na jednoho staršího pacienta, který ji na poslední chvíli požádal o pozdější návštěvu. Šlo jenom o konzultaci, a tak se rozhodla poslat asistentku domů a ušetřit peníze za její přesčas. Aby se nějak zabavila, sedla si k psacímu stolu a začala se věnovat vyřizování administrativních věcí, brzy si však uvědomila, že se vůbec nesoustředí. Každou chvíli se dívala na hodiny, pak si zašla do kuchyňky pro sklenici vody. Něco ji zkrátka neustále rozptylovalo.

Neváhejte a pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Nevěsta ve sněhu

Autor: Jan Seghers
Překlad: Iva Kratochvílová

Počet stran: 384
Formát: 138 × 206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Nevěsta ve sněhu

Také jsme vám již v našich článcích představili knihy Partitura smrti a Příliš krásná dívka, ke které si můžete přečíst i naši recenzi!

O autorovi

Jan Seghers (vlastním jménem Matthias Altenburg, nar. 1958) žije ve Frankfurtu a živí se jako spisovatel, kritik a esejista. V roce 1998 získal cenu Marburger Literaturpreis za román Landschaft mit Wölfen (Krajina s vlky). Od roku 2004 píše pod pseudonymem Jan Seghers sérii detektivních románů s postavou hlavního komisaře Roberta Marthalera. Nakladatelství Host již vydalo tři knihy z této řady: Spis Rosenherzová (2010, česky Host 2011), Partitura smrti (2008, česky Host 2012) a Příliš krásná dívka (2004, česky Host 2013). Za román Partitura smrti získal Seghers ceny Offenbacher Literaturpreis a Burgdorfer Krimipreis. Knihy Partitura smrti a Nevěsta ve sněhu zfilmovala německá televize ZDF.

(Zdroj informací: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila také  řada překladové beletrie. Pečuje v jejím rámci o knihy mnoha předních zahraničních autorů, ať již zvučných jmen či začínajících autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevěsta ve sněhu

Seghers, Jan

Host, 2014

Napsat komentář